Keresés

Részletes keresés

Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.23 0 1 491

Visszautasítod a kezelést, az nincs egy galaxisban azzal, hogy elvárod, hogy meggyilkoljon.

Előzmény: Anyóca99 (488)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.06.23 0 2 490

" Nekem az a fontos, ami engem érint. "

Együttérző valaki vagy ....:-((

Imádkozz , hogy ne juss hasonló helyzetbe , mint az alkotmányjogász és sorstársai ! Pedig akkor talán képes lennél felfogni az eutanázia lényegét .

Előzmény: Telhetetlen_2 (487)
triplaharom Creative Commons License 2024.06.23 0 0 489

Erősen egoista beütésöd van, azok pedig másokból élnek.

Ez éppen nem olyan dolog, hogy csak a magad számára lögyön jó !

Ha a gyógyszertárban sor van és előretolaxol 3 idős személy elé, biztos hogy kivágnálak onnan hogy a parkolóig repülsz.

Ha szólsz hogy már halálodon vagy, sürgősen köllene a pirula, akkor esetleg előre engednénk, mert hogy neköd már úgy is mind1.

Előzmény: Telhetetlen_2 (487)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.06.23 0 1 488

... és mit kellene csinálni a passzív eutanáziát gyakorló orvosokkal ? Ha visszautasítod a kezelést , és az orvos nem kötöz le , hogy vért adjon/megoperáljon/stb. akkor elvileg ő is gyilkol .  Pedig  életmentésre/gyógyításra esküdött fel .

Előzmény: Telhetetlen_2 (486)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.23 0 0 487

Nekem az a fontos, ami engem érint.

Ami nem érint, az legfeljebb időpontot kap nálam. Nem vagyok világmentő, sem hős, sem önjelölt áldozat.

Előzmény: triplaharom (485)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.23 -1 0 486

Kevered a szezont a fazonnal.

A gyógyítás egy - amúgy - önként vállalt tevékenység, ha fizetésért csinálod, nem fogok hasra esni előtted.

A gyilkolás pedig semmilyen módon nem fér bele a gyógyítási tevékenységbe.

Előzmény: Törölt nick (483)
triplaharom Creative Commons License 2024.06.23 0 0 485

Az is egy szolgáltatás, mint a hibaelhárítás víz, áram, gáz fronton, csak sokkal fontosabb.

Előzmény: Törölt nick (483)
Törölt nick Creative Commons License 2024.06.22 0 0 483

Hát, engem elég sokszor belevonnak a kényelmetlenségeikbe az emberek, ezért kapom a fizetésemet. Ezért tályogot tisztítok, gennyes lábszárfekélyt kötözök, vért veszek, gyógyszert írok fel stb. Akkor ez se legyen? Dögöljön meg mindenki, ahogy sikerül? Egészségügyi ellátás híján? Te se jársz orvoshoz? Nem ülsz fel a buszra? Tudod te milyen korán kell felkelnie a buszsofőröknek, hogy legyen, aki munkába viszi a többieket? ;P

Egy beteg ember kezelése -- még a palliatív is és az eutanázia is azoknál, akik vállalják, mert kényszeríteni biztos nem fognak senkit se, ld. megint: abortusz jelenlegi szabályozása -- valakinek a munkája része, nem kényelmetlenség.

Előzmény: Telhetetlen_2 (480)
triplaharom Creative Commons License 2024.06.21 0 0 482

Olvass csak vissza.

Előzmény: Telhetetlen_2 (479)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.21 0 0 481

Akkor TE ne tedd (szóvesztegetés).

Ilyen egyszerű.

Előzmény: Anyóca99 (478)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.21 0 0 480

Nem IS, hanem csak (aki megnyomja a gombot).

Legyen már súlya az emberek döntésének.

Nem kell a saját életének semmilyen kényelmetlenségébe belevonni másokat, maradjon csak családon belül ez a probléma, majd akkor jobban elgondolkodik mindenki.

Előzmény: Törölt nick (476)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.21 0 0 479

NAnana.

Előzmény: triplaharom (474)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.06.21 0 1 478

Nem érdemes sok szót vesztegetni rád . Kevered a mentális betegséget a már tűrhetetlenné vált fizikai kínnal .

A mentálison még esetleg (sokszor) lehet segíteni , a magatehetetlenül szenvedő , már öngyilokra sem képes betegen nem .

Előzmény: Telhetetlen_2 (470)
Boszorka Creative Commons License 2024.06.20 0 1 477

Ott éltem és mindig is érdekelt a téma. Ma már több intézmény is van, szabályszerűen működnek.

Előzmény: Törölt nick (475)
Törölt nick Creative Commons License 2024.06.20 0 0 476

Te is kibic vagy. ;)

Mindent el lehet rontani, lehet, hogy te pl. nem tudod, de injekciót csak egészségügyi végzettségű személy adhat be a legtöbb országban. Az injekcióra értettem, hogy elrontja, mert máskülönben olyan szerről van szó, amit tablettában vagy azt vízben feloldva is bevehet a beteg, ha önállóan képes rá és ha nem, akkor az ápolását végző családttag is segíthet neki. De akkor még mindig kell az orvos, aki felírja a tablettát (a te szóhasználatodban rá van kényszerítve, hogy halálos adagot írjon fel a gyógyszerből, közvetve egy ember öngyilkosságát elősegítve) és a rokon, aki segít bevenni azt. De tovább gondoltam a dolgot és most már úgy gondolom, hogy amellett vagyok, hogy legalizálják ezt, és pláne a te könnyítéseddel, hogy a családtag is lehet a halálbasegítő. Amikor orvost vagy kórházat kell keresni, az mindig macerásabb, mint a hozzátartozója szenvedését látó családtagot megfűzni vagy az érzelmeire hatva kizsarolni tőle a segítséget. És néha a családtag egyébként proaktív ebben.

Előzmény: Telhetetlen_2 (471)
Törölt nick Creative Commons License 2024.06.20 0 0 475

Ennyire nem vagyok képben pont a svájcival, csak a német professzor ügyén keresztül. Ő tényleg egy erre szakosodott intézményt vett igénybe.

Előzmény: Boszorka (466)
triplaharom Creative Commons License 2024.06.20 0 0 474

Elég sokat hibázol és ki sem javítod magad ...

Előzmény: Telhetetlen_2 (472)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.20 0 0 472

Jó, hát a barom, hülye firkászoknak azért ne dőlj be.

Amúgy ez egy városi hoax.

Előzmény: pákosztos cica (468)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.20 0 0 471

Nem féltem, nem kényszerítem, esetleg adok egy lehetőséget. Ha neked, mint csak kibicként beledumáló fontos az állítólagos szenvedő megváltása, akkor a kedve rokonnak még inkább.

Elrontja az eutanáziát?

:-DDDDDDDDDDDD

Előzmény: Törölt nick (465)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.20 0 0 470

Ez részigazság, pont az kerekedik belőle, amit szépen kikerült itt mindenki, az állítólagos depis gyogyós. Azon én pontosan fél nap alatt segítettem volna, meg lehet nézni a statisztikákat vagy a híreket, ahol engedélyezik az állami gyilkolást, ott hány hülye gyogyós szeretné ezt használni.

Előzmény: triplaharom (464)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.20 0 0 469

Aki elveszi már életét, arra egy szó illik csak.

Előzmény: triplaharom (463)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.06.20 -3 1 468

Nem Svájcban van úgy, hogy az orvost automatikusan gyilkosságért feljelentik, de a tárgyaláson ugyanilyen rutinnal fel is mentik? Olvastam, hogy valahol így van. 

Boszorka Creative Commons License 2024.06.20 0 1 467

Plusz Svájban tényleg van palliativ szakellátás, amit itthon csak emlegetnek.

Előzmény: Boszorka (466)
Boszorka Creative Commons License 2024.06.20 0 3 466

Svájban háziorvos nem jön szóba. Erre megvannak a szak cégek és az ő embereik. Már több mint 20 éve remekül működik a rendszer, egyre jobb lesz.

Törölt nick Creative Commons License 2024.06.20 0 0 465

Akkor egy szakképzetlen embert kényszerítesz rá, hogy olyat tegyen a saját tulajdon szerettével, amitől még az orvost is félted, aki sokkal több ismerettel és az ilyen dolgokban tapasztalattal könnyebben megbirkózik a lelkiismeretével. Plusz ha a rokon nem jól csinálja, akkor csak ront az állapotán, de nem lesz sikeres a dolog, és nem biztos, hogy másodjára is bele tudja dumálni a rokona. Ennél az is jobb, amit a vallásos emberek mondanak, hogy senki se csinálhat ilyet és punktum.

Egyébként kényszeríteni nem tudnák, Svájcban meg más helyeken is lehet úgy, hogy vagy a háziorvos vállalja, vagy ha a beteg nem talál olyan ismerős orvost maga, aki vállalná, akkor egy erre szakosodott intézmény szakorvosa, akinek nincs kifogása az ilyen jellegű szenvedésenyhítés ellen. Ahogy ma is megtagadhatják a nőgyógyászok az abortusz elvégzését Magyarországon vagy bárhol a világban.

Előzmény: Telhetetlen_2 (457)
triplaharom Creative Commons License 2024.06.20 -2 0 464

Nem a beteg embörről van itt szó, hanem az "olyan betegről" akin már biztosan nem lehet segíteni.

Előzmény: Telhetetlen_2 (460)
triplaharom Creative Commons License 2024.06.20 -2 0 463

A gyilkolás, egészen mást jelent !

Össze vagy te zavarodva, a fogalmak terén.

Előzmény: Telhetetlen_2 (462)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.20 -1 0 462

Gyilkolásra képzett szakszemélyzet.

Szerintem senki nem szeretné. De a legelején írtam, a méreginjekciót oda kell adni az illető anyjának vagy gyerekének aztán jöhet, aminek jönnie kell.

Előzmény: Boszorka (461)
Boszorka Creative Commons License 2024.06.19 0 2 461

Nem, erre kiképzett szakszemélyzet. Van ahol ilyen is létezik a sok minden más mellett.

Előzmény: Telhetetlen_2 (458)
Telhetetlen_2 Creative Commons License 2024.06.19 -1 0 460

Ha elfogytak az érvek, akkor se a szóhasználatba köss bele.

Ez egy degenerált társadalom - ha nem is annyira még mint a nyugati - egyáltalán nincs erre szükség.

Ez nem jelenti azt, hogy az ember ne érezne szánalmat a fájdalommal szemben, de erre nem az a megoldás a véleményem szerint, hogy a fájdalomtól eltorzult lelkű- és szellemiségű embert hagyjuk a saját rossz döntése szerint egy visszavonhatatlanra. Még a halálbüntetésnél is az a mellébeszélős duma, hátha utólag kiderül, hátha visszailleszkedik majd a társadalomba, erre egy beteg embert meg hagyjuk, sőt, elősegítjük a halálba?

És pont ott a példa, a pár hónappal ezelőtti elmebeteg nyomoronc nő, aki kicsit depis volt és a halált tartotta megoldásnak. Hát... pár pofon meg kis szántóföldi munka segített volna azon, hogy reggeltől estig baromságokon gondolkodjon, szerintem egy hét múlva elmúlt volna a képzelt, depressziós betegsége.

Bár... ha úgy nézem, tulajdonképpen vele sem gazdagabb a társadalom, legfeljebb csak többen, így tulajdonképpen mindegy is, nem fogyasztotta a TB erőforrásokat.

Előzmény: triplaharom (459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!