Bár én a legritkább esetben vásárolok vasárnap, sőt, ha lehet még a szombatot is meghagyom másoknak, de....
A többség a vasárnapi nyitva tartás mellett
2010. 6. 13. 16:54|Utolsó módosítás: 2010. 6. 13. 18:12|Vállalatok ť Kereskedelem A közvélemény megosztott abban a kérdésben, hogy jó-e, ha államilag szabályozzák a vasárnapi munkavégzést, és ezáltal néhány kivételtől eltekintve megtiltanák az üzletek vasárnapi nyitva tartását is. A javaslatot támogatók aránya növekedett az elmúlt években, ugyanakkor a felnőtt népesség kétharmadának egy ilyen intézkedés kisebb vagy nagyobb kellemetlenséget okozna - derül ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet felméréséből. ...
Én helyeslem a vasárnapi zárvatartást, mivel majd minden szombaton és vasárnap be kell mennem túlórázni a vasöntődébe és ezért nem tudok vasárnap vásárolni.
a NÉMETEKNÉL VASÁRNAP ZÁRVA VANNAK A BOLTOK ÉS KIBÍRJÁK. HAVONTA EGY HÉTVÉGE BEVÁSÁRLÓ-HÉTVÉGE, AKKOR VASÁRNAP IS NYITVA VAN MINDEN. Bocs, caps lock:-))))
Az ország jelenlegi helyzetében ezt egyszerűen felelőtlenségnek tartom. Minden forint bevétel számít. Ha a sógorék zárva tartanak - az az ő dolguk. De nekünk nem mindegy, hogy vasárnaponként pl. mennyit hagynak itt! Kell nekünk még több munkanélküli? Ugye nem. (ami az Uniót illeti: lehet hogy van ilyen nyomás, de ha nem vesszük figyelembe, akkor mi lesz? "Uniós nyomásra" lett pl. ezer év után veszélyes hulladék a moslék, ezt - saját szememmel láttam Ausztriában, Németországban stb. hogy nagy ívben lesz@rják! Mi viszont "betartatjuk" vagy büntetünk!!!)
A sógorék megengedhetik maguknak hogy zárva legyenek, nekünk ez még luxus! (a pihenőnapokat enélkül is ki lehet adni...)
Engem igazándiból az érdekelne, hogy aki be akarná záratni vasárnap az üzleteket, az milyen megfontolásból tenné ezt, milyen komoly, meggyőződésével is vállalt érveket tud felhozni. Nagyon érdekelne.
(az természetesen itt nem számít érvnek, hogy x, y és z országban is így van)
Sweden There is no law restricting the opening hours of shops. The only exception to this rule is the government-owned licquor store monopoly Systembolaget, which is not allowed to open on Sundays, and have to close at 8pm on weekdays and 3pm on Saturdays.
"már, hogy ne kéne. ennek köszönhetjük, hogy ma már nincs gyerekmunka. pl.
a tőkére és az érdekeire nem bízhatunk minden döntést, ha csak nem akarunk egy újabb forradalmakkal terhelt évszázadot. azt meg többségében nem akarjuk, szerintem :)"
Na, ez azért enyhe túlzás...:(
"szeretett államunk" igen aktívan szeret szabályozni - ha lehet, akkor mindent... Ezek egy része vagy hülyeség, vagy felesleges!
Még mielőtt belémkötnél, hogy akkor káosz lenne: el is várom, várjuk - jogosan - hogy az állam irányítson, szabályozzon. De mindezt hatástanulmánnyal alátámasztva, harmonizálva, és ép ésszel...
De még mindig nem kaptam választ arra, hogy az 52 napos bevétel-kiesést ki, és hogy fogja kompenzálni? Ha a boltoknak be kell zárni, akkor a strandoknak, szállodáknak, kocsmáknak stb. miért nem?
"Pontosan errol van szo. Zarjanak be az osztrakok tolem akar hetfotol vasarnapig, legalabb nalunk vasarolnak be a hatarhoz kozeli telepulesek lakoi is :-)
A piacot (kereskedelmet) ne a politikusok, hanem az uzletemberek szabalyozzak, ill. a kereslet, kinalat.
Emlékeztek? Amikor a Gorenje "akció" volt: úton és útfélen ezt árulták, nappal és este... A mi akkori hülyeségünket használták ki... A mostani baromságnak is lesz határon kívüli haszon-élvezője!!!