A tuning nem veszélyezteti a motor, illetve a pl. a nyagynyomású szivattyú elemeit? Fogyasztás hogy változik? A futómű elemei ugyanazok, mint a 2.0 esetében? a fékek bírják a nagyobb terhelést? lehet, hogy hülye kérdések, de a tuninggal kapcsolatban ezek is foglalkoztatnak.
Érthető. Onnan jött az ötlet, hogy az 1.9-et gond nélkül lehet 130 környékére vinni, azzal meg majdnem ott vagy, ahol a két literes alapban. Nem tudom az arányokat, hogy melyik motorral mennyit adtak el belőle, de biztos vagyok benne, hogy az 1.9-essel lényegesen többet. Nagyobb választékból meg talán könnyebb kifogni valamit.
Erre amúgy gondoltam én is, de a felpiszkálás egyelőre nem érdekel, nincsenek tapasztalataim, pontos infóm erről, bár olvastam pár cikket. Szeretnék egy magasan felszerelt, jó állapotú, megbízható, nagy autót venni, nagy távolságú autózás esetén legyen kényelmes, hosszútávon egyen keveset és legyen dízel (tudom ócsón a gázolajat bele). Ehhez a 2.0 TDI jó választás lehet(ne).
Szia, Nem hülyeséget írtam. Ha korban hasonló elemet bontanak akkor nem biztos hogy elüt. Persze ha egy 2005-ös autóra 2007-es színüt raknak akkor elüt, mert más az árnyalat.
Ha egészen addig sérülésmentes egy autó amig nem kell fényezni az elemeket akkor igazad van. De ha egy autó eleje összetörik, a bontóban megveszik a gyárilag színre fújt elemeket, szépen összeszerelik a biztósító sem látja, akkor az is sérülésmentes?
Az előző 1.4-essel elütöttem egy kutyát. Gyakorlatilag csak alulról sérült. Persze ezzel együtt a hűtő, klímahűtő stb. 600000 volt a javítása. És mégis sérülésmentes volt, mert még a lököst sem kellett fényezni.
Csak azt akartam ezzel mondani, hogy azért még lehet "sérülésmentes".
Én is ezt akartam írni ismerve a szakszervízek árait. De a tény hogy sérülésmentesnek kinálják az autót, és mégiscsak javították már elgondolkodtató. Az eladó nem megbízható.
Amúgy teljesen lehidaltam az infótól. 140 lovas Octit keresek amúgy, nem sok can hirdetve, annak is jelentős része simlis kereskedőé. Nehéz menet lesz.
Megjöttem az autónézegetésből, kezdem a feketelevessel: az egerben hirdetett autóra közel 700 000 Ft kárt fizettek ki, persze a kereskedő sérülésmentesnek írja. El se mentem megnézni. A másik autó: apró dolgok, hogy a kereskedő szerint az első gumi van az autón (Keleber), a pótkerék meg Bridgestone... Sérülésmentességet ír, 4 sérülés van az autón, első, hátső löklap, bal első ajtó, bal oldali visszapillantó tükör. Tovább kell nézegetnem...