Valaki megtudná mondani, hogy egy kerek 200 ezer kilómétert futott 1997-es 1.6 benzines OI-nek esedékes INSPekciós szervizén mit kéne cserélni és kb. menynibe kerülne? Céges autó volt és eddig folyamatosan volt szervizelve és gondolkozom megvenni és érdeklődnék, hogy mire számítsak. Előre is kösz!
:-) Nézd, ebben a tekintetben korrekt volt a dolog, a hat hét már a megrendelés után hangzott el... Én eleve 8-10 re készültem.. (cégautót 150 napra vállalták decemberben a Fordnál, család egy októberben megrendelt fordot vett át januárban...)
Nem akartam senkit feleslegesen idegesíteni, de csak leírom, szerintem: Ott az értékesítő, aki el akarja adni a kocsit. Mikor a "kedves vevő" érdeklődik, mikorra is lehet meg, beszél minden marhaságot, csak nehogy sokallja a vevő a várakozást. Aztán, mikor már nincs visszaút, meg hát eljött az igazság pillanata, megmondják a valós időt is...
Az nem jut eszébe, hogy ezzel jól megszopatja a türelmetlen újautó vásárlót. Amúgy is sokat kell várni, de így még sz.rabbul esik a várakozás. :o(
En februar 5-en rendeltem O1 1.9TDI kombi valtozatot. Az eloleg befizetese elott a 9. hetre josoltak a legyartast es marcius kozepen az atvetelt.
Az eloleg befizetese utan leadtak a rendelest a gyarnak, a gyar visszaigazolta a legyartas hetet marcius kozepere (12. het) es az atvetelt kb. 3 het mulva, aprilis elejen valamikor.
Nem ertem, hogy miert van ez az informaciohiany, miert nem lehet pontratenni jobban a rendszert. Ugy jott ki a lepes, hogy a vartnal elobb eladtam az elozo automat, jo lett volna tudni pontosabban a leszallitas idopontjat.
Hát, azt mondták a kereskedésben, hogy egy január első hetében megrendelt, jól felextrázott Scout február 20 körül átadásra kerül. (én február elején intéztem a rendelést)
Lehet hogy az még így is túl optimista becslés volt. Az én autó Magyaro.-n volt, egy másik városban lévő kereskedésből hozták át. A megrendeléstől számítva így is beletelt vagy négy öt hétbe, amíg átvehettem az autót.
Bár igazad lenne. Nekem akkor 1-2 héten belül autómnak kellene hogy legyen. (jan végi rendelés) De nekem a rendelést követő pár napon belül már meg tudták mondani, hogy a gyártásba a 13. héten vették fel. Ez pedig március utolsó hete+ a szállítás és a forgalomba helyezés. "Ergo" pesszimista becsléssel április közepe.
Hát, asszem kb. 2 hete bonyolítottuk a megrendelést, a szerődésben 8-10 hát áll, de a kereskedő szerint mostanában gyorsabban, kb. 6 hét alatt megjön az autó.
Ergo optimista becsléssel még 4 hét.
(a türelmemnek nem használt, hogy most megen pár napig autót cseréltünk a munakhelyemen, és egy 1.8T OI volt nálam... :-)) (részben emiatt az autő miatt is lett az OII a kiválasztott)
Én hasonló cipőben járok, várom az új autót, sőt az olvasgatási kényszer engem már előbb elfogott. Én egyszerúen bementem a szalonba ahol az autót rendeltem és kértem egyet. Nem fogod kitalálni mi történt: adtak egyet.
Azt kérdezném tőletek S.O.S.-ben, hogy van 1 octaviánk I-es amiben maxi-dot kijelző van! Ma azt produkálta, hogy a kijelzön minden eltűnt a számlálok is minden csak a kocsinak a karosszériájának a jele látható és folyamatosan sípol valamiért! Ha a komputer értékeit szeretném megnézni akkor pillanatnyilag láthatóak az adatok úgy mint alapban amikor jól mükszik de utána megint csak a kocsi körvonalát mutatja és sípol tovább!
Hát remélem hogy jól fog kinézni. Éppen az imént telefonált a gumis hogy megjött a felni mehetek érte. (De csak szerdán tudok menni mert most éppen "nyaralok":)). Addig is itt megtudod nézni, hogy néz ki az Octi-n:
Jaja,jogos,nem volt szándékomban megtéveszteni senkit sem, egyszerűen szarul fogalmaztam meg a mondanivalómat. És elnézést kérek mindenkitől a reklám miatt.
Igazából az volt zavaró számomra, hogy úgy mutattad be a céged, mintha egy harmadik dolog lett volna, tőled teljesen független valami. Azt sugalltad, hogy kipróbáltad és, hogy milyen jó. Nem sokan szeretik az ilyen bújtatott reklámot, szerintem ezért is estek neked a többiek. Ha azzal jössz, hogy te ilyennel foglalkozol, és ajánlod magad, az más. Így egy kicsit necces volt itt az indulásod.