Sztem minden amit a konditeremben lehet csinálni. De hogy kinek mi a célja vele, az változó. Sokan minél nagyobbak akarnak lenni, sokan simán csak fittek és jó kiállásúak akarnak lenni. Én pl küzdősport mellett csinálom, hogy egy kis plusz izomtömeget szedjek fel.
"testépítése alatt micsodát értetek" - Nekem a testépítés elsősorban egy szabadidősport, tehát erőt, fittséget, egészséget adó tevékenység, és nem mellesleg jelentős alakformáló hatása is van. Férfiaknál persze az alakformálás alatt a zsírpárnák ledolgozása mellett az erősödést, izmosodást értjük, így aztán logikus, hogy a testépítés izomzatépítést jelent. Ezt a sportot csinálhatod "csak a normál kondi" szintjén is, vagy egészen versenyzői szinten is, függően a célodtól, a hozzáállásodtól (edzés, rendszeres kajálás, életmód), meg persze a pénztárcád vastagságától. :)
"Van-e értelme annak, hogy utolsó héten duplán dolgoztatom meg az izmot", "akár lemegyek 8x" - Szerintem ennek semmi értelme. Aki évközben rendszeresen edz, annak nem árt néha egy-egy hét regeneráló kihagyás. Nem kell a pihenésből lelkiismereti kérdést csinálni, és előtte vagy utána "megbűnhődni" érte. Egy-két hét pihitől nem fogsz visszafejlődni, ha meg mégis valamennyit gyengülsz, akkor az gyorsan felhozható. Ezen a kis gyengülésen pedig semmit nem segít, hogy a pihi előtt duplán edzettél.
Az edzés-pihenés arányról lenne egy extra kérdésem így ünnepek előtt.
Alapvetően ugyebár 1 izmot heti 1x érdemes alaposan megdolgoztatni, hogy ne fáradjon ki hosszútávon. Namost így ünnepek alatt sokaknak kevesebb a lehetőségük az edzésre. Van-e értelme annak, hogy utolsó héten duplán dolgoztatom meg az izmot (akár lemegyek 8x, de legalábbis többször mint ajánlott), hogy aztán a rákövetkező 1-2 hétben regenerálódjon?
Nem táplálékkiegészítő, de most jött meg a digi fényképezőm, 260 dollár, 3,5% vám és 20% áfa jön rá. B*sszák meg, de még így is jóval olcsóbb, mintha itthon vettem volna.
En is azt hasznaltam, ha jol emlekszem, de nekem vegulis egy kb. egy honapos piheno utan mult el. Mondjuk hulye voltam, mert sokaig nem akartam rola tudomast venni, es raedzettem. Azota elofordul, hogy neha erzem picit, akkor kis pihentetes segit.
A kiegeszitoket (ha azt rendelsz), pontosan honnan rendeled? Mondjuk eddig nem nagyon hasznaltam sok kiegeszitot, szoval foleg csak tejsavo, a tobbit inkabb csak kiprobaltam hogy mukodik nalam
szerintem ez nem teniszkönyök lesz, hanem talán csonthártyagyulladás. mondjuk igy nehéz megmondani. de lefogadom, hogy kétkezes rúddal (valszeg egyenessel) edzed a bicepszedet, vagy legalábbis ennél a gyakorlatnál érzed a legjobban az alkarod. valszeg túl nagy a súly. kissebb súlyal, szabályosabban edz. és én a helyedbe egy ideig csak (kb 3 hónap) egykezesekkel edzenék bicepszre. a rudakat hanyagolnám. ha meg az egykezesektől is fáj, akkor 2-3 hét pihi.
Bar a leirasbol nem egyertelmu, hogy pontosan hol faj, de teniszkonyoknel (golfkonyoknel is lehet, nem tudom) van olyan, hogy egyertelmuen az alkar faj, es kb. pont kozepen. Mondjuk ez nemcsak a suly letevesenel van, hanem meghatarozott mozdulatoknal, szoval szinte mindig mikor a(z) (al)kar erot fejt ki. Ha teniszkonyok, akkor pihentetni kell, jegelni + megfeleloen kajalni, hogy magatol meggyogyuljon. Ha hosszabb ido utan sem gyogyul meg, akkor johet a szteroidinjekcio, ami viszont csak idolegesen oldja meg a problemat. A rossz az egeszben, hogy a teniszkonyok barmikor elojohet kesobb is, ha tul van eroltetve a kar
Mikor EU-n kivulrol rendelsz (pl. USA), nem szokott semmi gond lenni a vamnal? Pl. csomag kinyitasa, elkobzas, stb. Bar ez attol is fugg valoszinuleg, hogy mit rendelsz. Vamot, stb. fizetned kell?
Nekem az a gondom, hogy bicepszezésnél az alkarom középtájt szokott fájni. Olyan, mintha az alcsó csont fájna középen. Ha pihen pár hetet akkor semmi gond, aztán fokozatosan előjön terhelésre. Legjobban akkor érezni, amikor leteszem a súlyt. Lehet ez ellen tenni valamit?
Hat ja, ez nem olcso sport. Egyebkent talan erdemes megnezni a www.myprotein.co.uk oldalt. Lehet, hogy megerne nemzetkoziben rendelni.
Az izuletek fejlodeset illetoen azert azt ne feledd, ha azok nem fejlodnek, de az izmok igen, akkor egyre csak no a serules veszelye, mert bar izombol nagyobb sulyokat birsz mozgatni, az izuletek megmaradnak egy szinten
ja, csak a prolab 3 hónapra min 15k, ez meg 7k a glükózaminnal, + 5 rongy az MSM, ami 100x1000mg. én meg eléggé le vagyok (sajnos) gatyásodva mostanság. amúgy a termék nem rossz, tényleg.A prolabot én is kedvelem, a glutaminjuk nagyon jó sztem, és az ára is barátságos. szvsz az nlarge2 is simán üti a volumass35-öt ár-értékben.
engem nemnagyon érdekel, hogy az izületeim fejlődnek-e. az viszont érdekel, hogy ne sérüljenek meg. ezért kötözöm magamat. prevenció. csak a bal térdem szar nagyon. valami gyártási hiba lehet, mer már gyerekkoromba is volt vele bajom. de azt is tudom, hogy a könyököm is hajlamos a rakoncátlankodásra. kötözöm azt is. most nem fáj már két éve. de nem is akarom, hogy fájjon.
Ez, amit belinkeltel 800 mg-ot tartalmaz Chondroitinbol? A Prolab 1200-at es nem kell hozza recept. Plusz van benne 1500 mg Glucosamine es 250 mg MSM. De nyilvan mas hasonlo termekek is vannak, csak szerintem ennek egesz jo az ar-ertek aranya + a Prolab-ben megbizok, mint markaban.
Nekem a vegtagjaim rovidek.
A bandazsnal nem gaz az, hogy az izmok fejlodesevel nem tart lepest maga a vedett izulet (terd, konyok)?
régebben szedtem, lehet, hogy most is feliratom. aztán veszek mellé mondjuk egy ultimate-es MSM-et, aztán kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény...
nekem is frankón kicsi izületeim vannak, ráadásul a végtagjaim is elég hosszúak. Én egyébként már egy ideje THP-t használok, eleinte kemény volt, de már betörtem ;) de lehet, hogy veszek egy red devilt is, mer a könyökömre is kéne valami normális bandázs.