Magyarorszagon ket ceg foglalkozott nagyobb tetelben a Milotec ertekesitesevel, KoBe-ek (www.skodatuning.hu) es mi (www.milotec.hu).
Mivel en effektive elkoltoztem kulfoldre, maradt KoBe. SOF klubtagoknak jar 10% kedvezmeny. A milotec.hu-t pedig hamarosan atveszi egy topiktarsunk, ha igaz.
Én hívtam Őket, de más ok miatt. Nem érdeklődni akartam az érkezés felől. Mihelyst bemutatkoztam még el sem tudtam kezdeni a mondókámat már belémfolytották a szót: "Nézem mikor jön" Mondtam ok, de nem ezért telefonáltam.
Mikor rendeltem: Elöszőr 2008.01.15-én rendeltem meg az autót. Ez biztos, mert erről van dátumos megrendelőm. Majd ha jól emlékezem egy héttel később módosítottam a megrendlést. Ez azt jelentette, hogy az eredeti lefújva és új rendelés. A két megrendelés között 1 hét telt el, viszont a gyártásba vétel között kettő. Elöszőr a 9. hétre vették fel majd a módosítást követően a 13.-ra.
Ez igaz? Hát ez nagyon jó hír! (Ha igaz) Akkor nyerésre állsz.
Én már nem merek érdeklődni, mert annyit jártam oda az elmúlt 4 hétben, hogy féltem elvesztem a jóidulatukat. Utoljára múlt vasárnap érdeklődtem ,akkor nem volt semmi változás - gyártás a 13. héten -mondták.
Te pontosan mikor rendelted meg? Talán egy héttel előttem ha jól emlékszem?
Most akkor várok még . Hátha szólnak.
Te érdeklődtél, vagy ők hívtak ? Egyébként meg sietnem kell, mert az előző autó még itt van és ell kell adni. Csak nem akartam túl korán, mert napi munkaeszköz és nem tudok hetekig autó nélkül maradni.
Ma beszéltem a kereskedéssel. (Ismétlés gyanánt: a 13. hétre igérték a gyártást.) Az autóm le van gyártva és már úton van Magyarországra. A kereskedő véleménye szerint legrosszabb esetben is 2 héten belül a szalonban van.
Tessék iparkodni, mert a pillanatnyi információk birtokában nem kétséges a verseny kimenetele. Vagy?
Na látod, ezt nem tudom pontosn. Kvasiny-ben raknak össze nem szokványos modelleket, talán a Scout-ot, de a 4x4-ről nem tudom pontosan. Ha látsz egy 4x4-et élőben, olvasd le az alvázszám 11. karakterét (ott van a szélvédő aljában a vezetőoldali ajót közelében, kívülről olvasható). Ha 8-as, akkor Kvasiny, ha 1-2-3-4 (bár új Octavia-n én még csak 2-t láttam) akkor Mlada Boleslav.
Beázást tesztelnek az áztató kamrában. Minden autóban van 7-12 km mire megérkezik a kereskedéshez. Ezek a próbakörök. Én is gondokodtam ilyesmin, de szerintem 2 hét után már nagyon uncsi lenne, talán az lenne esemény, ha 1-1 RS-t kellene kergetni pár körön át... :-)
Azt sem engedték, hogy a saját autómat lefotózzam a gyár területén a motor- és váltógyártó üzemcsarnok előtt állva, esetleg a bevagonírozott Skodákkal a háttérben, vagy az üzemcsarnok előtt, ahol az enyém is készült és amit pont meg lehet látogatni.
Pedig annyiszor kértem a csajszit, aki kísért bennünket... (a múzeumból jött egy idegenvezető, a saját autómmal mentünk el a gyárig és a gyárba, ami 1 km-re sincs a múzeumtól, ami tulajdonképpen a régi gyárépület).
A délelőtt folyamán folyamatosan: -Ingyenes állapotfelmérés és gépjármű műszaki vizsgálat, értékbecslés és árajánlat készítése a Nemzeti Közlekedési Hatóság műszaki vizsgabiztosai és a Weltauto értékesítőjének közreműködésével. -Skoda gépjármű-értékesítő bevonásával hitelkalkulációk és ajánlatok új gépkocsi vásárlásához. -Folyamatos jogi felvilágosítás gépjármű üzemeltetéssel, vizsgáztatással, tuningolással kapcsolatosan -Autóhifi bemutató autó és vásárlási lehetőség. -Skoda kiegészítők és extra felszerelések, tuningelemek bemutatója vásárlási lehetőséggel
Az idei programban az alábbi kategóriákat tervezzük díjazni: 1. Összetett kategória (City rally+KRESZ teszt+ügyességi pályán szerzett pontok) 2. City Rally 3. Legöregebb Skoda 4. Legifjabb Skodás Vándordíj 5. Legtávolabbról érkezett Skoda 6. Legjob Fabiás
A Megyei Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság készíti idén is az autós ügyességi pályát, de -kérésemre- idén a gyerekeknek is csinálnak kerékpáros pályát és ha sikerül, akkor lesz játszóház a kicsiknek, tehát családi programmá fejlődünk, nem kell otthonról ellógni, jöhet az egész família! :-)
Jelentkezni, regisztrálni a SOF honlapján a Fórumok között, a SOF Találkozó címszó alatt lehet:
Szponzoraink: KoBe (www.kobetuning.hu), Leier-Márton Autócentrum Kft. (mosonmagyaróvári Skoda), Nemzeti Közlekedési Hatóság, Megyei Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság, Dunakanyar Autócentrum (váci Skoda), Transit BT. (Győr, Rónay J. u. 3.), Re-Carta Autóhifi szalon (Győr, Szent I. u. 69/a), Felirat Kft. (Győr, Kunszigeti út 19.), Veszti Pizza (Győr, Móricz Zs. rkp. 1/h)
én is így jártam. Amikor pedig három év múlva meguntam, hogy folyton belebotlok a mellékhelyiségben, és egyébként is csak a helyet foglalja, gyorsan eladtuk az egész bazarádét.