Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
nem nyert, nem rémlik, hogy valaha beszélgettünk volna komolyabban vagy konkrétan valami durvát beszóltam volna neki, már csak azért se, mert megvolt nekem a saját társaságom a pft-ken
ettől még persze besértődhetett valamin, amire már nem emlékszem, de komolyabb csattanásom nem volt vele, legalábbis az én emlékeim szerint
Nagyvonalakban, amit eddig írtál, azzal egyet tudok érteni, de az utolsó hsz-t nem láttam. Nekem két közeli és személyes barátom lett a fórumon, és 3 távolabbi. Már egyikük sem fórumozik. De (!) nem topiktalin ismertem meg őket.
Nem az a gond, hogy egyeseknek szüksége van a személyes ismeretségre ahhoz, hogy jókat tudjanak dumálni, hanem az, amikor viszont kirekesztik azokat, akiknek erre nincs szüksége, csak egy laza anonim kapcsolódásra. Mert akkor ugye a fórum elveszti eredeti jellegét. Arra ott a face, a magánlevelezés, a közös programok.
félreérted, nem arról van szó, hogy az interneten vagy a fórumon keres kifejezetten, hanem adódhat, csak úgy, ha elmész ilyen talikra, mert kíváncsi vagy a másikra
Vannak ilyen meglepik az biztos. Még az externetes levelezőlisták korában mentem el egy találkozóra, az nagyon szürreális élmény volt, húsz évre visszavetette az online -ból IRL barátkozós kedvemet. Aztán bloggeres időkben vettem rá egyszer magam, hogy az online barátnőnek felajánlottam, hogy ha egyedül érzi magát, szívesen meghívom egy kávéra. (A vIharsarokból költözött fel Pestre és el volt kettyenve, hogy nincsenek barátai.) Aztán ez olyan jól sikerült, hogy elmentünk egy hobbis találkozóra, meg még többre és a végén egy csomó jó barátom lett belőle. :)
Nincs igaza N***-nek, jobbára kellemes meglepetések érik az embert, és ha mégsem, akkor is legalább élőben kidumáltuk magunkat a nickcimborákkal. És még Opi se tudta moderálni, amit mondunk. 🤣
Nekem nagyon tetszik az a nő egyébként. A mély hangú, és kicsit maszkulin nők a gyengéim, az életben is volt ilyen szerelmem, a halálába majdnem belehaltam én is. Szóval nekem ez a típus a zsánerem, és nem, nem vagyok látens buzi sem.:)
"Ha IRL csoportok jönnek benne létre, az a többivel szemben inkorrekt, pláne, ha moderátor is van a körön belül."
Miért lenne inkorrekt?
"Mert nekem ne mondja senki, hogy akkor nem lesz kettős mérce a moderálásban. Mert a moderátor is emberből van."
Tegyük fel, hogy holnap beállítok a házadba. Te ugye.. beengedsz. Én pedig kinyitom a hűtődet és beleeszek a kajádba. Majd elterpeszkedek a kanapén, tévézek, közben pedig megiszom a sörödet. Aztán estefelé megkérdem, hogy melyik a lányod hálószobája?
És ha netán kihajítanál, akkor te kettősmércés lennél, és inkorrekt?
Francokat.
Nem otthon vagyok. Ennyi az egész.
Természetesen lesz. Méghozzá jogosan, hiszen ezt várja el az a bizonyos "kialakult közösségek védelme" c. szabályrész. És ehhez a moderátornak még csak emberből sem kell lennie. :P
szerintem meg túlkombinálod, az mbr egyszerűen elmgy egy ilyen talira, mert kíváncsi a másikra, aztán ha még haverság, barátság lesz belőle, akkor az az added bonus
vagy elmegy, mert épp ráér és fecserészne egy jóízút :)
Még a végével is, ha nem is a legnagyobb hiba volt, de mindenképpen mindketten vesztettetek vele, minimum egy barátot egymásban. A többit nem írom ide le, bár egyébként mérgemben, hogy Opi se szó , se beszéd lezárta a Ketrecet, gondoltam berakok egy képernyőmentést, de nem rakom be, mert már szabad, nyugodjon tehát békében. Engem is bánt, hogy hagytam magam lerázni és ezért alkalmam se nyílt kekeckedni vele, hogy menjen orvoshoz. :(
Én nem kezelek senkit ellenségként. Se Szatot, se Simbiót, se vásárhelyit.
Van, akinek az álláspontja közelebb áll hozzám, van, akié taszít. Ennek megfelelően reagálok.
De egyik csoporttal sem akarok nexusba kerülni, mert több ezer emberrel nem lehet. A kiscsoportos bandázás meg klikesedés, ami sterény véleményem szerint kifehezetten káros a fórumra. De ezt már írtam.