Sziasztok. Én még nem kaptam info-t, hogy tagja lehetek-e a SOF-nak. Regisztrálni regisztráltam de nem kaptam konkrét visszajelzést. Ha a taliig nem sikerül a tagság attól még lehet menni a talira? üdv Cikász
Ha megérkezik a szalonba egy kicsit meggyorsítja a folyamatot az értékesítő mert a jövő hét után szabira megy 3 hétre és előtte szeretné átadni az autót.
"Van esetleg valakinek egyéb ötlete/tapasztalata az ügyben?"
Van. Éppen akartam joemasternek küldeni a műhelytitkokba, de látom már fent van.
A motort csak meg kell hallgatni, hogy működik-e, nem kell hozzá szétszedni semmit. A potméter volt nekem is a gáz, csak én nem úgy csináltam mint a leírásban szerepel, hanem a nyilakkal jelölt helyen óvatosan megnyomtam a fémházát a potinak.
A "kis fekete doboz" (állítómotor) levételéhez nem kell kiszedni a fényszórót, csak a hátsó borítását.
20-as torx + 1 kis kézügyesség, és kijön.
CSAK a 2db. csavart kell kiszedni, ami a motort a lámpatestre fogja, utána ki lehet billenteni.
A lentiek alapján megpróbáltam a bal első fényszóró magasságállítómba életet leheni, de nem sikerült. Sajnos a motort nem néztem meg, hogy működik-e magában, mert sietnem kellett. Van esetleg valakinek egyéb ötlete/tapasztalata az ügyben? Üdv! Roberto
Octavia fényszóró magasság állító javítása
Először ki kell szedni az indexet (egy csavar fogja), utána ki kell szedni a fényszórót (4 csavar fogja), majd persze a dugót leszedjük hogy ki tudjuk venni egészében. A lámpatest hátulján levesszük a fekete műanyag takaró lemez (drót fogja oda, csak le kell pattintani).
Utána látni fogunk egy hosszúkás kis fekete dobozt, amit 2 csavar fog. Ezek eltávolítása után le tudjuk pattintani.
A hiba a potméternél keresendő, oka valószínűleg az, hogy megkopik és nem érintkezik már megfelelően. Én befújtam egy kis kontakt sprével majd a nyák alá (pontosabban a potméter alá) betettem egy kis papír darabot, hogy jobban odanyomja az érintkezőjét, ami visszajelzést küld, hogy hol áll éppen a fényszórómagasság.
Pontosan mikortól tudja a Stream az mp3-at? Előző kocsimban úgy megszoktam az mp3-at (hála a magyar rádióknak), hogy ha lehet, inkább ezzel vadászom a hszanáltakat.
Én 2005 végén úgy vettem a Gift-es OII-met (1.6 mpi), hogy a már gyártásra váró konfigok közül kinéztük a felszereltségben nekünk legjobban tetszőt (csak a színnel voltunk bajban - a nejem feketét szeretett volna, de olyat nem találtunk, mint a végül bazaltszürke). A Gift-en felül volt benne kisbőrcsomag, bőrkormány, Maxi DOT, meg 8 hangszóró. Ezekért a plusz extrákért végül nem fizettem (meg kialkudtunk még hozzá egy gyári szövet szőnyeggarnitúrát), így lett a vége 4,2.
a kereskedők rendelnek pár nem konkrét autót is olyan felszereltséggel, amiről úgy gondolják, tetszik a legtöbb vevőnek.
Ilyen a STREAM és a könyöklő is, de a 4000 Ft-os audio aljzatot sem éri meg kihagyni...
Alig látok mostanában könyöklő nélküli Octavia-t a kereskedések udvarán és ritka a sima, 1 DIN méretű, MP3 nélküli CD is, ami az Ambiente alapfelszerelése.
Nagyobb eséllyel lehet eladni ma egy autót, ami MP3-mat játszik, meg van benne könyöklő, esetleg még külső audio jel csatlakozó is.
Én is hajlandó lennék némi pénzt fizetni, ha az MP3-mat nem tudó STREAM rádiómat MP3-masra cserélhetném, de a "némi"-nél csak jóval drágábban lehetne megoldani...
Ezek akkor sincsenek benne az Ambi felszereltségében. Az megint más kérdés, hogy ezek nélkül nem lehet az autót eladni és ezért szerintem nem is nagyon jön autó ezek nélkül, de nézd meg akár a konfigurátorban akár az azonnal elvihető autók között, hogy ezek extrák összesen kb.80000Ft értékben. Amúgy ez milyen motorú autó és mennyi volt az ára?Ha nem túl indiszkrét kérdés:)
Most néztem meg az aktuélis felszereltségi listát és Ambiente-nél mindezek extrák,még az "Audio csatlakozó a Jumbo-box-ban"is feláras. 2008-as modellévtől tehát 2007 augusztusától gyártót autóknál a hátsó ablaktörlő/mosó viszont széria lett Ambienténél.
Szia! Nos Holiday1.: Ambiente felszereltség +jumbo-box audio csatlakozóval +Mp3-as Stream +hátsó ablaktörlő(de az most már az ambi-ban is van) +Mio C320 navi teljes Európával +Skoda(Molpir)Dvd lejátszó, divx-es 7'-os kijelzővel
Holiday 2. olcsóbb lett de Dvd-t kivették Holiday 3.még olcsóbb lett szintén DVD nélkül
Ilyen logika alapján minden akciós felszereltség szalonban állt ambiente szerinted? :)). Ennél azért sokkal jobban fogynak az Octik. Nekem Holiday I. van ahhoz még adtak DVD-t is(a II.és III.-hoz már nem)augusztus 15.-én vettem át és júliusi gyártású.
És Komárno-ban vagy Párkányban szerinted az árak nem lehetnek olcsóbbak ?
Annak idejen eppen ugy hataroztuk meg az arakat, hogy Pestrol mar ne erje meg kimenni a cuccokert Szlovakiaba :-)
Azaz ott egy picit olcsobbak, de a kulonbseg nem jelentos, elvesz az uzemanyagon. Es sem Parkanyban, sem Komaromban nem tudok olyan boltot, ahol komoly valasztekot tartananak raktaron. Azaz ha at is mesz, nem lehetsz biztos abban, hogy megkapod, amiert indultal.
A Miloteches cuccok tényleg annyira méretpontosak, hogy csináld magad alapon feldobod őket fényezés után a kocsira ?
Igen, nagyon jo minoseguek.
És Halászteleken már nincs a Milotec ?
Halasztelken sosem volt Milotec, csak mi ott lakunk, es ha valakinek kozel volt, akkor ott tudta szemelyesen atvenni a megrendelt termekeket.
Egyebkent volt egy raktarunk Obudan, de mivel oda csak heti egy-ket alkalommal mentem egy-egy fel orara (osszeszedni a megrendelt cuccokat), azt a cimet nem akartam megadni. Halasztelken viszont ugyis otthon ult a felesegem a picivel, szoval egyeztetes utan el lehetett jonni szemelyesen.
De mint irtam, ez mar a mult.
Ha minden igaz, a napokban uj uzemeltetoje lesz a cegnek, talan erdemes megvarni.
A Miloteches cuccok tényleg annyira méretpontosak, hogy csináld magad alapon feldobod őket fényezés után a kocsira ? És Halászteleken már nincs a Milotec ?
És Komárno-ban vagy Párkányban szerinted az árak nem lehetnek olcsóbbak ? KoBe-ről. meg a milotec.hu ról olvastam, itt néztem ki cuccokat, már regeltem is a Sof-ra csak még kártyárol nincs szó, majd értesítünk aszongya tavasszal.