Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Én már második éve nem vagyok hajlandó igénybe venni a DKV busz szolgáltatását...
Ezt a fogadalmamat becsülettel be is tartom, már igen sok követőm van!
Most - azok, akik a "pozíciójuk" okán ingyen utaznak, de dönthetnek... - ismét emeltek a jegyek árán, ami az ár-érték arány régen felborult valóságát - tovább rongálja... Nekik nem kell, én meg nem fogok fizetni...
Aztán - jó pénzért azt is megjósolom - sok ész nem kéne hozzá - hogy ez a továbbiakban hova vezet...:(
1. A DKV nem fog neked válaszolni erre a panaszra, nekem sem tették...
2. Mivel én is ügyfélszolgálaton dolgozom, fogadj meg egy tanácsot! Mindent helyben, azonnal kell intézni, mert később félre lehet magyarázni! Ha nincs vásárlók könyve, akkor fel kell vetetni egy jegyzőkönyvet, vagy hívni kell az elérhető vezetőt (akár ott a helyi gépjárművezetők vezetője, ügyeletese akármi).
3. Sajnálom, hogy emiatt a gerinctelen elcseszett cég miatt kellemetlenség ért (ez valamennyire befolyásolja a városról kialakított képet is), tudom, hogy nem vígasz neked, de én nap-mint nap szembesülök ennek a cégnek a csodálatos dolgaival (pl. konzekvensen előbb induló sofőröket évek óta nem rúgja seggbe senki)... Szerencsére, már csak legfeljebb három hónap és újra kétkerekűre ülök és elfelejtem egy fél évre az egész bagázst!
Igen! Sőt, gyűjtőjegyet is kaptam rögtön (pedig annak is felment az ára). Tényleg volt egy olyan közlemény, hogy a januári bérleteket csak 1-étől árusítják, de a 3 napos jegy, mint ahogy a nevében benne van szerintem nem bérlet, hanem JEGY. Így illett volna adni.
Holnap mindenképp telefonnal kezdem a napot, megkérdem hova, hogy lehet észrevételt tenni úgy, hogy azt ki is vizsgálják és válaszoljanak rá.
Mindenképpen tegyél bejelentést, de azért is mert ellenkező információkat kaptál. Ha van rá módod, akkor írd meg az inform kukac naplo.hu-ra is Ezt a helyi újság címe. Úgy biztosabban válaszolnak.
Ma érkeztem Debrecenbe délután, mielőtt ideértem még küldtem egy e-mailt (tegnap előtt) a DKV ügyfélszolgálatának, hogy a mai nap a nagyállomáson lesz e nyitva bérletpénztár valamint, hogy tudok e venni 3 napos jegyet a hétvégre az árváltozás miatt.
Az ügyfélszolgálat válaszolt is, hogy nyitva lesz a pénztár 20:00-ig és igen, tudok venni 3 napos jegyet.
Megérkezek a jegypénztárhoz, tényleg nyitva van egy idős "hölgy" ül benne, mondom, hogy 2db 3 napos jegyet kérnék.
Válaszul, nem tud adni.
Mondom, miért?
Mert áremelés lesz. Mindezt lekelezelő hangnemben.
Mondom, megkérdeztem a DKV ügyfélszolgálatot, azt mondta a kollégája, hogy minden további nélkül lehet venni.
Ő nem adhatja ki, mert más lesz a formája blabla. Nem is adta ki, de a végén már a mikrofonját is kikapcsolta, elfordult nem figyelt rám, nem válaszolt a kérdéseimre.
Így vettem végül egy gyűjtőjegyet, ma meg veszek majd egy napi jegyet, amivel rosszabbul járok anyagilag jóval.
Nem is az a bajom, hogy nem kaptam 3 napos jegyet, hanem, hogy egy bunkó lekezelő pénztárossal volt dolgom.
A hétfőt sajnos azzal kezdem, hogy ezt a pénztárost bepanaszolom, vizsgálják ki az esetem (remélem a DKV-nál is lehet ilyet), mert mélységesen elrontotta a hétvégémet ez a "vénasszony" a lekezelő, bunkó, mocskos stílusával.
Bocsánat, hogy ezzel kezdtem az új évet, de nagyon a begyemben van még most is....
Ebben 10 naptári napban a DKV dolgozói folyamatosan kicserélik a különböző nyomtatványokon, hirdetményeken, honlapon, járműveken és még ki tudja hol található régi (2010-es) tarifatáblázatokat, hirdetményeket arra amit Debrecen város önkormányzata 2011-re meghatározott.
Nyilván lesz olyan hely (elsők között) ahol ez a csere már 29-én végrehajtásra kerül és lesz olyan ahová csak január 9-re érnek el.
Sőőőt.
Biztosan lesz pár olyan hely amelyik valamiért kifelejtődik és csak később cserélik ki a hirdetményt.
Azt, hogy ezen időszak alatt előfordulhat, hogy a járműveken (és a bérletpénztáraknál) található díjszabási tájékoztatók még régi/már új árakat tartalmaznak, mivel cseréjük folyamatosan zajlik. Persze, ez korántsem egyértelmű ebből a néhány szóból...
Így az év végén egy kis összeállítással készültem az év nagyobb közlekedésbarát eseményeiről, köztük a debreceni ZiU újrafényezéséről. Ezzel kívánnék minden topictársnak élvezetes eseményekben gazdag új évet!
A kiskörúton is valami eszméletlen forgalom volt ma, 12 óra körül. Máskor abban a napszakban még nem láttam olyan forgalmat. Az egyik 31-es majdnem bentragadt a Kossuth - Burgundia kanyarban, mert nem tudott rákanyarodni a buszsávra, szemből pedig már megindult a forgalom.
Az én "trolim" is ma a külsőből nyomott egy nagyívbalrát, szépen ki is csapta az áramszedőt. Nem az első eset lehetett, mert a járművezető rutinosan behúzta az áramszedőket, és 2 megállót robbanómotorral nyomta.
Ami ma volt az utakon debrecenben, az káosz. A gábor Dénes SzKI-tól a Metro-ig állt a sor 2-3 sávban. Köntösgát sor megállótól a kishegyesi útig úgyszintén... Diószegi úton végig mindkét irányba. És a kedvencem- Pósa utca- kishatár utca kb lépésben a coráig. Aminek 55-kor kellet volna indulni busz, óra 17 perckor indult.. :(
Ma a cora buszok sűritett menetrendelközlekedtek? Mert szerintem sokkal több volt a cora busz mint ahogyan normális lenne! De lehet, hogy csak én vettem így észre.
Ma velem utazástörténeti szenzáció történt. Reggel piros szinű Ikarusz formájú trolibusszal (méghozzá időben megállóban volt) jöttem munkába. Szegénynek a bele eléggé kivan, mert a motor felett utazva (a csuklóban) érdekes mechanikus zajok jöttek (felületesen ismerem a motorját, mert ahol szakmunkás tanuló voltam ilyeneket újítottunk fel).
Az indulás is érdekes volt ESR nélkül, hiszen az eléggé csúszós talajon meg meg csúsztak a nyomatékos villanmoci által hajtott kerekek :D :D
mondjuk úgy látom karácsonykor nem sarcolják az autósokat, mégiscsak jobb misére úgy menni hogy nem pattyogsz a minusz 10 fokban az állomástól a nagytemplomig.
A központhoz legközelebbi ingyenes parkolók ezen a részen vannak. A Zöldfa utcán még meg lehet próbálni, de ott tumultus van. A Kandia utca már fizetős.
A városközpontban szinte csak fizetős helyek léteznek, néhány kivétellel. Zónák vannak kialakítva és a tarifák azokhoz igazodnak.
Nem írtad, hogy milyen járművel érkezel.
Ha személygépkocsival jössz, akkor a - két óra hosszára ingyenes - Fórum bevásárlóközpont parkolóját ajánlom, viszont kizárólag 0 Celsiusfok felett, mert amúgy a jeges meredek felhajtón sokszor összecsúsznak az autók.
Ezen kívűl ingyenes rész szinte nincsen. Én az Ispotály utcai lakórész körül szoktam megállni, de ott meg úgy kell keresni a parkolóhelyet, mint patakban az aranyrögöt. :-)