Keresés

Részletes keresés

malacmalac Creative Commons License 2006.08.30 0 0 2310

MadDogz:

en a Fokusz-beli lakasomhoz kerestettem meg ezt a doksit :))))

szoval virtualis "szomszed" :)

Előzmény: MadDogzCo. (2308)
MadDogzCo. Creative Commons License 2006.08.30 0 0 2309

Jah, és üdv a leendő IKON2-es lakótársnak is! Sokáig kellett várni, míg az első fecskéket követted, mert azért még mindig a "nagyok" vannak többségben... Tehát welcome!

Melyik a lépcsőházad?

Előzmény: szaboattila_ikon2 (2300)
MadDogzCo. Creative Commons License 2006.08.30 0 0 2308

Malacka! Nagyon jó és lényegretörő az átadási segítség, amit belinkeltél, kösz érte! Szerintem minden IKON2-es ezt a 4 oldalt fogja majd az AL-es mókusok orra alá dörgölni az átadáskor! :)

A "bigbradalakóknak" is nagy riszpekt! Mi már remélhetőleg az általatok kitaposott úton csörtetünk be az új otthonunkba, többek közt az itt leírt tapasztalatokkal és jótanácsokkal felvértezve. Hiába, no, mindig a kisöcsinek a jobb! Igaz smatte? :)

Sz'al köszönet!

Kutya

Előzmény: malacmalac (2304)
AndreW77 Creative Commons License 2006.08.30 0 0 2307
Szia!

Elég kimerítő volt már a kedves lakótársak hozzászólása, én csak két apró tapasztalati dologra hívnám fel a figyelmed:
1) a fürdőszobában a járólapok legyenek a földön és a csempék a falakon (ne fordítva és pláne ne keverve),
2) hideg- és melegvizes csövek nincsenek-e felcserélve (ülj rá a wc-re, ha melegít valami deréktájt, az ugyan kényelmes, de nem jó).
Különben jó ház ez, nekünk alig volt problémánk (a fentiektől eltekintve - igaz, nem kértünk konyhát, ami elég nagy hibaforrás lehet). Ami meg volt, azt elég hatékonyan javították (ebben azért benne volt, hogy az első 10közt költöztünk, így az egész garis iroda tudott velünk foglalkozni).
Részemről a nyugtatókat inkább a költözéshez ajánlom, az agybaj. Ja, mégegy, kéretik komolyan venni, hogy a költözési hulladék elszállításáról mindenki maga gondoskodik :)!
malacmalac Creative Commons License 2006.08.30 0 0 2306

Jajj, eszembe se volt lekicsinyelleni, amit irtal :)))))

azok kedveert gondoltam csak, akik szorszalhasogatni szeretnenek :)

Előzmény: zsoofika (2305)
zsoofika Creative Commons License 2006.08.30 0 0 2305
Sajnálom, ha nem voltam elég komoly lélegzetvételű. :) Azért még hozzászólhatok a jövőben is fórumhoz?:)
Előzmény: malacmalac (2304)
malacmalac Creative Commons License 2006.08.30 0 0 2304
Esetleg a horizonthazasoktol kicsit komolyabb lelegzetvetelu segitseg: doksi
Előzmény: zsoofika (2303)
zsoofika Creative Commons License 2006.08.30 0 0 2303

Kedves Attila!

Én inkább más oldalról közelíteném meg a dolgot. Ha én újra átvenném a lakást, egy nyugtatóval indítanék.

Különösen fontos ez abban az esetben, ha a rövid szöszi hajú 25 éves, fantasztikusan udvarias fiúcska adja át (magas szintű szakértelemmel) az afm-től, aki szerint nem is látszik, hogy a radiátor be van horpadva, és lényegtelen apróságok a karcolások járólapon, meg a 6-al kevesebb dekorcsempe, amit kifizettem. (hiszen 10% a káló, és ha rendeltem 26-ot, akkor a 6 benne van a 10% ban...  :) 

Ha esetleg párjaként egy vörös hajú szintén magasan képzett 20as éveit taposó hölgyike jelenne meg, dobj be még egy xanax-ot. Szerinte ugyanis a levert szekrényajtókat nem kell nézegetni, és akkor nem látszik.

És ha kifutnál a rád szabott egy órából, akkor "kérem az aláírást" felszólítással kifejezetten kellemetlen stílusban aláiratják, hogy minden szép.

Elolvasni ne akard a felvett jegyzőkönyvet, mert az halálos bűn.. NAGYON kikapsz érte!! :)

Szóval, legyél nagyon felkészült, nyugodt, gyors, problémafelismerő, jó tárgyalópartner, egyszóval tökéletes, és minden rendben lesz...

(azért egy levél nyugtató nem árt..)

Tudjátok már, mikor van a kulcsátadás?

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.08.30 0 0 2302
Szia kedves új szomszéd!

Az előbbi kimerítő leíráshoz:
- lefolyóknál nem csorog-e végig a csövön a víz,
- konyhában a szegélyre folyó víz nem folyik-e alá a mosogató mellett a szekrénybe,
- fázisceruzát vigyél és égőt, ha egy sötétebb szobában/fürdőszobában nem lenne, hogy alaposan meg tudd nézni,
- WC-ben nincs-e csemperagasztó
- fűtőtest mögé benézni, hogy a szegélyléc egyenes-e.
- Ha fa elem van a homlokzaton, és kicsit nagyobb lenne a hézag közte és a mellette lévő nyílászáró között kérdd, hogy siloplastal húzzák ki,
- Bekapcsolni a villanytűzhelyet, sütőt és a mosógép helyén egy gyorsforralót (az is kb. 2kW). Nem szabadna lecsapnia a biztosítékot.
- Vízmérték, főleg a teraszon, hogy biztosan a lefolyó irányába lejtsen.

Sok apróságot úgyis csak később veszel észre, de a tapasztalataim jók, készségesen jönnek, felmérik, kijavítják.

Mihamarabbi költözést!

Fineszedző Creative Commons License 2006.08.29 0 0 2301
Nekem ilyen lakásom van, de a közös költség (villany, víz, csatorna) a fűtést kivéve a létszámtól függ. Bitte, kérem, please ezt fogjátok fel, annyiszor megkérdezitek.
1 GJ 1500 Ft, február-március-április fűtési díj: 3432 Ft (kicsit kevésnek tűnik, de itt a számla előttem) - egy szobát nem használok, ott egyáltalán nincsen fűtés.. De amúgy sem kellett hosszú komolyan fűteni, jó a szigetelés, egy ablakot kivéve, ahol mintha a tok körül nem lenne jó a szigetelés.
Fűtés: 1100 Ft/hó (február-március-április átlagában)
Közös költség: kb 146 Ft/nm (+-2 Ft, nem találtam a pontos adatot)

1 főre: (azt hiszem)
Vízmelegítés: 2000 Ft/hó
Víz-Csatorna: 2000 Ft/hó
Villany: kb 5000 Ft/hó (nem találtam adatot, átualással megy)

Átadás-átvétel:
Általában jó munkát végeznek. Kisebb gányolás előfordul.

Minden egységet le kell számolni, a fontosak helyét lemérni. (elektromos kiállások) Itt volt hiányom
Ami elektromosat ki lehet próbálni, ki kell. (kaputelefon, csengők, elszívók, lámpák)
A folyón levő doboznál te vagy-e a kijelölt szekrényben. A mozgásérzékelő észrevesz-e, amikor az ajtóban állsz.
Ki kell próbálni minden csapot, WC-t lehúzni párszor. Jól tölt-e, zár-e és nem folyik-e utána, és nem meleg vizet használ-e. WC csésze, mosdó nem mozog-e. Kád és mosdó dugók nyithatók-e, zárhatók-e (és nem folyik-e le mellette a víz). Központi vízelzáró csapok működnek-e.
Konyhabútorban nincs ötletem. Amit kértetek, tételesen.
Ajtók könnyen nyithatók, zárhatók, ha résnyire nyitva van, nem nyílik-e tovább. Nem karcolja-e az aljzatot. Kulcsok megvannak-e. Külső ajtón a gumirozás megvan-e, zárban könnyen forog-e a kulcs.
Összes ablakot kipróbálni minden módon nyitni. Szinte mind lógni szokott. Sértetlenek-e az üvegek.
A falak általában kissé hullámosak, erre érdemes ránézni, mert surló fényben igen csúnya lehet, és nem olcsó simává varázsoltatni. Ahol beépített szekrényt akartok a függőlegességét és a derékszöget érdemes mérni. (Azért nagy hiba ebben nem volt.)
A járólapok nem fogasak-e (lábat csúsztatva az nem akad meg), fuga egyenletes szélességű-e. Erkélyen a lábazat teljes-e. A csempe nem kong-e. A laminált lap sértetlen-e (ezt alaposan kell megnézni, mert nehéz kiszúrni a kicsi ütődést, de nem jellemző hiba), végig megvan-e a szegélyléc.

Az AFM lapja rémes, mintha vmi idióta állami tökfej rendelte volna meg a sok csicsával, és a buta felülettel. Csak az Ikonház honlap rémisztőbb, amelyért már igazán nagy s***rúgás utalható ki. Az AFM közönségszolgálat :-) kedves, lelkes, és előbb-utóbb meglesz minden, amit kérsz. Speciel az weblapra ígért fórum nem.
A lakásbiztosítást jól nézzétek át, elég-e nektek, amit az AFM? köt (a ház biztosításásnak keretében). Volt betörés a házban, amikor az első emeletre bemásztak.
KábelTV-t, netet időben rendeld meg, hogy mikor beköltözöl, legyen.

És ne a kuka mellé tedd a szemetet!

Mint látod, itt inkább a lakókkal van gond, és nem az építővel vagy a házkezelővel, azért sem prög annyira a topic.
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 2300

Sziasztok!

Én az Ikon 2 leendő lakója vagyok és egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek, akik már RutinRókaként mindent tudtok az Ikonos dolgokról!

Gondolom már mindannyian tudjátok, hogy szeptemberben elkezdődik az Ikon 2 műszaki átadása. Olvastam a fórum azon részét /is/, ami még a Ti beköltözésetek idején folyt, de egy kicsit nehéz kihámozni, amire kíváncsi vagyok.

Szóval nem csigázok senkit tovább:

- mik azok a sarkalatos pontok, amelyekre a műszaki átadás során marhára oda kell figyelni /köszi előre is a "mindenre oda kell figyelni" üzeneteket/, mert sok helyen előfordult, hogy nem jól csinálták meg, vagy kihagyták, vagy stb.?

- valaki már kérdezte /gondolom egy hozzám hasonló leendő szomszéd/, hogy mégis mennyi lehet a rezsi ktg. Nekem is csak kb. kellene, hogy kalkulálgassak, így a hitel törlesztő mellé. Igazából a 60-67 nm lakások érdekelnének, mert abból reálisabb viszaonyítani.

Köszi előre is Mindenkinek!

További szép napot!

Attila

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.08.29 0 0 2299

Szia Kisdinnye!

Az AFM által készített honlapon többnyire általános információk vannak. Van azonban egy nagyon jó extra: le tudod kérdezni a saját közös költség egyenlegeded! Pontosan látszanak a befizetéseid, és a különböző befizetendő tételek. Ez nagyon korrekten meg van csinálva! Ez pár hónappal ezelőtti állapot, azóta én sem néztem meg.

Előzmény: Kisdinnye (2298)
Kisdinnye Creative Commons License 2006.08.28 0 0 2298

Sziasztok!

Mindannap ellátogatok erre az oldalra, hogy lássam mi újság

a Futrinka/Véső utcában, de látom, kezdünk befagyni.

Elmúlt a nagy meleg, már nem téma a kókadozó kert és a végre

megszerzett, beszerelt klíma sem. Vagy lehet, hogy mostmár személyesen,

egy egy kerti parti keretében tartjátok a Fórumot?

Van az a bizonyos oldal, amit az AFM hozott létre nekünk, bevallom nem

jártam még rajta. Érdemes?

Valohonnan elő kellene keresnem a levelet, melyben megadták

a belépési kódomat, de eddig a lanyha érdeklődésem még nem

győzte le a lustaságomat.

Hír: az Ikon2-ben elkezdődtek a garanciális átvételek ( tehát az építtető

veszi át a lakásokat az építőtől) Hamarosan jönnek a szomszédok?

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.08.23 0 0 2297
Ez a módszer a zár-rázó egy manuális formája lenne. A készülék működési elve, hogy rezegteti a csapokat, és ha akkor fordítod el a kulcsot, amikor azok mindegyike pont véletlenül a saját nyitó mélységében van, akkor kinyithatod a zárat. Ha viszont több csap van a zárban, statisztikailag igencsak romlik az esélye, hogy ez bekövetkezzen.

Annak idején amikor zárat vásároltam, szokásomhoz híven körüljártam a témát. A történet ott sántít, hogy a csapok nem a teljesen betolt helyzetben nyitnak (amire a cikk utal, hogy ütés hatására tövig visszaugranának), hanem csaponként eltérő magasságban. Ha ez nem így lenne, akkor szintén a cikkben idézett finomyitásos módszerrel elegendő lenne egyszerűen teljesen visszatolni a csapokat egyenként, és máris nyitható lenne a zár. Ez persze nincs így, és a gyártók tesznek is róla, hogy alaposan megnehezítsék a dolgot!

A módszer szerintem működőképesebb lenne, ha először ragasztóba mártanák a kulcsot, és megvárnák, hogy a csapoknak a kulcshoz érő fele hozzáragadjon, és ezután ütnének rá a zárra, aminek hatására a csapok belő fele tud csak visszaugrani, és ekkor valóban keletkezne egy jó nagy rés a csapok két fele között, ami lehetővé tenné a zár elfordítását.
Előzmény: szosza (2296)
szosza Creative Commons License 2006.08.23 0 0 2296

12 nap csendet török meg, de ez a cikk szerintem mindenki számára nagyon érdekes lehet:

http://index.hu/tech/tudomany/btn060818/

Megdöbbentő, nem?!
Modrooka1 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 2295
Vagy mondjuk 19,00kor akertben?:-)
Modrooka1 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 2294
Bocsi most értem haza. Jó lesz most is?
Előzmény: zsoofika (2293)
zsoofika Creative Commons License 2006.08.11 0 0 2293

mert még nem láttam, és nagyon nagyon kiváncsi vagyok.

5kor az udvaron tali?

Előzmény: Modrooka1 (2292)
Modrooka1 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 2292

Szia Zsoofika!

Gondolod, megmutathatom:-))) Ma olyan du 5 körül már otthon leszek. Miért olyan érdekes neked a lépcsőház?:-)

Előzmény: zsoofika (2291)
zsoofika Creative Commons License 2006.08.11 0 0 2291

Sziasztok!

nagyon szeretném megnézni a B lépcsőházat... valaki tegye lehetővé lécci..

Hamano drága, Neked műxik még a nyitókád oda?

hamanokaito Creative Commons License 2006.08.06 0 0 2290
Regisztárció :-)) kell az olvasáshoz is ...
Előzmény: Catman (2289)
Catman Creative Commons License 2006.08.05 0 0 2289
Előzmény: zsoofika (2284)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.08.05 0 0 2288
Nem, ez egy másik fórum volt. A címét nem tudom, nekem is csak megmutatták, mint Ikon-t érintő hozzászólást.
Előzmény: hamanokaito (2287)
hamanokaito Creative Commons License 2006.08.04 0 0 2287

Itt van, de több mint egy éves az utolsó hozzászólás ...

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9101638

Előzmény: zsoofika (2284)
Modrooka1 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 2286

Kedves Fedél nélküli!

Merre nyílik az ablakotok? (utca vagy udvar) :-)

Előzmény: Fedél nélkül előfizető (2277)
Modrooka1 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 2285
Természetesen kivételek vannak...ezt Te is tudod...
Előzmény: zsoofika (2283)
zsoofika Creative Commons License 2006.08.04 0 0 2284
Nem találom az Origó ház fórumát. Hol keressem??
zsoofika Creative Commons License 2006.08.04 0 0 2283

De én eltakarítottam a múltkor is.

Srácok! Segítség!!! Fel kéne rakni egy lámpát! Ki segít nekem????

Modrooka1 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 2282

Van, hogy nem engedi be senki, akkor meg az ajtó elé vágja le a cuccát. Na onnét se takarítja el senki:-/

Előzmény: Szürkeszamár (2281)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.08.04 0 0 2281

Az Origo ház fórumán valaki azt írta, hogy az Ikonba az utóbbi időben négyszer törtek be! Egyről olvastam itt a fórumon, tud valaki többről is, vagy a szóban forgó egy esetből lett négy mire eljutott a másik fórumig?

A hét végén jötttek volna szórólappal tölteni a postaládát:

- Jó napot kívánok, a postaládákhoz szeretnék hozzáférni!

- Igeeen? És mit hozott nekem?

- ...hááát, újságot hozt...

- Köszönöm, nem kérek! (klakkk)

Valaki aztán mégiscsak beengedte...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!