Szerintem a kereskedésekben nem bevett gyakorlat az, hogy a banktól meg kell érkeznia a hitel összegnek, hogy továbblépjenek az okmányiroda irányába. Véleményem szerint ha a hitelelbírálásod ok. akkor utána már csak szándék kérdése mikor viszik a papírokat az okmányirodába.
-megérkezik a kereskedésbe talán jövő hét - ha a hét elején tudjuk rendezni az önrészt akkor a bank a hét második felében utalja nekik az összeget -ha az anyagiak OK. akkor rendszám. okmányiroda forgalombahelyezés stb Szerintem 2 hét múlva (óvatos becsléssel) elindíthatom az ótót
Engem fölhívott, mert volt némi zavar a rendelésnél, akkor rákérdeztem, utánakérdezett és azt mondta, hogy április első hetében elvileg átvehetem az autót. :-)
Nekem is megmondta, mikor érkezett az országba, pedig nem kérdeztem tőle, Ő hívott fel. Ez a gyártás utáni héten volt. Gyártás: Feb. 25. Országba érkezés a Lagermax telepre: március 4. Azt is megmondta, kb. melyik fuvarral érkezik meg a kereskedésbe. Tényleg úgy volt. Márc. 12.
Úgy látszik,hogy nálad is felpörögtek az események.Nekem a hétre igérte,hogy a szalonba lesz azóta nagy csönd! Másfél hetet nyugottan számolhatsz az autó megérkezésétől amíg átveheted.Jó várakozást:-)
Nem kicsit vagy eltévedve ha azt hizszed, hogy az csak így megy. Az én autóm egy másik Mo.-i városban volt, a szerződéskötéstől számítva majd egy hónap volt mire át tudtam venni. Azt mondta a kereskedő, hogy max két hét, de ha szerencsém van, akkor lehet egy hét is. Ehhez képest három hét kellett ahhoz, hogy megérkezzen az autó, és még vagy három négy nap az üzembe helyezés. Szerettem volna minél előbb kiszállni az előző "autómból", azért nem egy általam összeválogatott konstrukciót tudtam venni. Ősszel valami 10-12 héttel riogattak, így kompromisszumot kellett kötnöm a felszereltséget illetően.
Nekem az országban volt.A skoda.hu-n az "azonnal elvihető" autók közt volt mégis pont két hét volt a szerződéskötéstől számítva. Azt mondták ennél csak akkor gyorsabb ha egy tesztautót veszek mert azt egy-két napon belül vihetem.
Egy igényes raktárkészlet fenntartása nagyon drága(mindenkinek más fontos egy új autóban)és ha ennyi pénzt kiadok egy autóra akkor szeretném ha az lenne benne amit én akarok. A kereskedőnek biztos,hogy más izlése van mint neked ezért nem biztos,hogy minden olyan lenne ami neked tetszik.Én nem szeretnék több évig egy olyan alkatrészt nézni ami nem tetszik.Így inkább várok a második új autómra is.
Napok óta olvasgatom itt, hogy mindenki be van sózva, hogy megérkezzen az autója. Embörök, milyen extrákat rendeltetek ti, hogy nem volt raktárkészleten? Ha én még egyszer új autót rendelnék (csak ha 5-ös találatom lesz a lottón :), olyat választanék, ami az országban van, és napokon belül üzembe tudják helyezni.
Azért egy kicsit vicces az, hogy valaki el szeretne költeni pár millió forintocskát, cserébe még hetekig várakoztatják...
Hát ha őszinte akarnék lenni, néma csend. A végén még kiderül, hogy több időt vesz igénybe lehozni a magyarországi gyűjtőtelepről (nem tudom mi a szakszerű megnevezés) a kereskedésbe, mint a gyárból Magyarországra. Megígérték, hogy szólnak ha megérkezik, eddig nem szóltak. Megfogadtam nem érdeklődök. Azért még reménykedem a jövő heti átadásban. A magam részéről pedig már készen vagyok az átvételre. A beszámított autóra visszakerültek a gyári nyári kerekek, Hifi, autótelefon kiszerelve.
Ma HÍVOTT a kereskedő (magától), megérkezett az országba az autóm. Véleménye szerint kis szerencsével a héten náluk a szalonban. Ami tudjátok mit jelent? Jövő héten örömködést."
Szia Füredi1!
Mi ujság az autóval? A jövő héten mégse lesz örömködés?
Amúgy nálam is nagy a csönd,már a szalonba kén lennie az autómnak:-(
Teljesen igazad van, jobb lenne a nehezen meghozott döntés eredményét azonnal élvezni és 1-2 órán belül kocsiba ülni, de így legalább még jobban értékeled a produktumot. :-)
Én a magam részéről szívesen kihagytam volna a várakozást. Sokszor csak azon kapom magamat, hogy nem úgy mennek a saját cégem dolgai ahogyan szeretném, mert eltereli a figyelmemet ez a fránya sóvárgás. Sokszor halogatom azokat a dolgokat amiket egyébként úgy is meg kell tennem annak érdekében, hogy pl. végiolvassam a fórumot, vagy hátha feltett valaki a netre egy újabb Octavia videót stb. Szóval én útálom ezt a dolgot. Pik-pak aztán mindenki boldog. Hát nem?
Amúgy elvben 17' a legnagyobb amit rá lehet tenni, de ha visszakeresel kb. 2 hete egy topiktársunk be linkelt egy képet az ő 18'-as felnijeiről(mármint az autóján).
Halálosan élveztem mindkét új autóm átvételét és az első kilométereket.
Nekem már ezért megérte az újat venni, nem használtat.
Szerintem a következő kocsim (terveim szerint Superb2) is szalonautó lesz (persze egyedi rendelés, hogy várhassak is :-)), pedig tudom, hogy anyagilag bukta.
Ne felejtsetek el fényképezőgépet vinni az átadásra, nekem sajnos elvesztek a szalon által készített képeim, pedig azokon rajta volt a régi kocsim az új mellett.
Beálltam mostmár véglegesen az Octavia tulajdonosok közé, jövő héten hétfőn már azt fogom hajtani. Viszont, mivel nem Mo-i az autó (ugyi használt), a gépkönyve francia, szeretnék szerezni magyar könyvet. szerintetek szalonban tudnak adni, vagy rendelni-szerezni? Ha nem valakiét be tudom szkennelni?