Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 405
Na, látod, hogy nem lesz 1-2 ujjnyi, pedig annál, aki hatszor szült már eléggé ki van tágulva.
Előzmény: Törölt nick (403)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 404

Nem favorizálom a "tablettás módszert".

amiben azért a férfinak is kicsit fehgyelmezettebbnek kell lennie mint az általatok favorizált tablettás módszerekkel

És az ejakuláció visszatartásának módszeréhez mit szólsz? Bárki megtanulhatja. Mellesleg igazad van, a férfi részéről is több odafigyelést igényel, de magyarázd ezt az átlagmagyarnak, aki még annyi energiát se hajlandó rááldozni az ügyre, hogy óvszert húzzon, mert az milyen má', zokniban lábat mosni.

Előzmény: Törölt nick (403)
maultier Creative Commons License 2006.04.24 0 0 402

"mit kell ezen csodálkozni?
Ki mer itt ma gyereket vállalni??????"

7 millió magzat elpusztításán nincs mit csodálkozni?

Előzmény: rraabbiiddaa (378)
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 401

Az nem hiszem, hogy a koszos kéztől van, sztem olyan, mint a vérmérgezés. Simán koszos kéztől nem lehet ilyet kapni. Végül is attól, hogy vér van ott, még nincs ott igazi, elfertőzhető seb, egy elhalt nyálkahártya válik le pár óra alatt, ami azután szép lassan, pár nap alatt ki is folyik, de a helyén már közben nő az új.

A veszélyes szerintem az lehet, ha az elhalt szövet nem tud rendesen távozni, elszaporodik benne az a baktérium, ami egyébként is benne van az emberi szervezetben, csak kisebb koncentrációban, és abból könnyen kifejlődhet a szepszis. Ugyanígy vérmérgezést okozhat, ha bentmarad szülés után a méhlepény egy darabja. Hullamérgezés.

Előzmény: Törölt nick (400)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 400

Gondolom, most az jön, hogy a te feleséged bezzeg nem használ tampont, mert ő ebben is a természetes módszerre esküszik, mi pedig szégyelljük össze magunkat, amiért nem átallunk ilyen szart dugdosni magunkba.

Erre csak azt tudom mondani, hogy ha egyszer nőként reinkarnálódsz - ami, remélem, be fog következni :-), bár amúgy nem hiszek a reinkarnációban -, próbáld ki, milyen egész nap egy pelenkával a lábad között mászkálni, amely akadályoz a mozgásban, rátapad a bőrödre, bármikor elmozdulhat (és kész is a szép, piros folt a nadrágon), és közben érezni, hogy valami folyamatosan csordogál, sőt, folyik a lábad között.

Egyébként én is hallottam a TSS-ről. Nem kéne koszos kézzel nyúlkálni, és máris megelőzhető lenne a fertőzések igen nagy százaléka.

Előzmény: Törölt nick (392)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 399

A tamponcsere sem kellemes, ami azt illeti. Nem nyúlkálok magamba tövig, ráadásul minden nap, ha nem muszáj. Ha ettől a szemedben hülye vagyok és tudatlan, ám legyen.

Volt itt egy kérdés, amely arra vonatkozott, hogy ugyanmá' milyen időközönként vizsgálod, vagy vizsgáltatod meg a prosztatádat. Tudniillik a prosztatarák nem okoz tüneteket a kezdeti stádiumában. Nos?

Előzmény: Törölt nick (396)
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 398
Figyi! Jó pár hete nem keféltem már. Mit vizsgálgassak? Hogy jé, nem vagyok terhes? Mitől lennék az?
Előzmény: Törölt nick (396)
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 397

Honnan tudjam? Ebben te vagy a szakértő. Valami olyasmit írtál, hogy a váladékot kell tapizni, de az változhat a stressztől, fertőzéstől etc., de a nyílás az tuti. 

Előzmény: Törölt nick (394)
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 395
Ja, értem, ha jártam volna elegendő kiállításra, akkor nem merném használni, aztán most nem tudnám, hogy hogy duzzad, azt jól zavarba jöttem volna.
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 393
És ez most hogy jön ide?
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 391
az extra csavartborda a collstok szerint 1,5 cm átmérőjű. Középső ujj nálam. de mondom, nagyon pici, vékony kezem van.
Előzmény: Törölt nick (389)
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 390
A normál szilkfátyol 1 cm vastag pontosan, vagyis az én extrém vékonynak számító kisujjammal azonos vastagságú.
Előzmény: Törölt nick (389)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 389

Másfél ujjnyira, körülbelül. Az extra. A mini átmérője ennél jóval kisebb.

Előzmény: Törölt nick (384)
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 388
Az óbéprokomfort szilkfátyol vagy micsoda borítású ennél lassabban és kevésbé duzzad meg, de azt már csak az utolsó két napon használom.
Előzmény: Híd (385)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 387
:-)
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 386

Ezek az én személyes paramétereim OB csavartbordás márkánál.

Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 385
Ezt speciel baromi jól tudom, kb. 30-50 százalékkal duzzad meg 3-6 óra alatt a menszez erősségétől függően. Miért benned mennyi idő alatt hogy szokott?
Előzmény: Törölt nick (384)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 383
Az volt az előbb a vita tárgya, hogy mennyire nyílik ki a méhszáj. Ennek semmi köze a cikk vallásos körítéséhez.
Előzmény: Törölt nick (381)
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 382
Meg úgy mellékesen egy 1 mm-es nyílást hogy a francba tapintson ott ki valaki?
Előzmény: Törölt nick (379)
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 380

Nem tudok, mert nem tűnik el. Nem tűnhet el. Mert a méhszáj a nagyokos idézett Billings professzor ismereteivel ellentétben kb. 1-3 mm-re nyílik ki ovulációkor és menstruációkor, nem 1-2 ujjnyira (kb. 10-30 mm). Azon ugyanis tényleg beférne a tampon.

Erről ennyit. Jó hogy nem már lehülyézel, amikor te hordod ide a sok se füle, se farka baromságot. Még hogy 1-2 ujjnyi!

Előzmény: Törölt nick (379)
rraabbiiddaa Creative Commons License 2006.04.24 0 0 378
22.000 Ft-ból próbáljon meg valaki megélni és gyereket nevelni.
Jobb estben van egy férj minimálbérrel.
Rosszabb esetben még néhány gyerek is.
mit kell ezen csodálkozni?
Ki mer itt ma gyereket vállalni??????
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 377
Miért használsz olyan idézetet a véleményed alátámasztására, melyet magad is hülyeségnek tartasz? Legközelebb írd oda, ha valamelyik részével nem értesz egyet. Csak a félreértések elkerülése végett.
Előzmény: Törölt nick (374)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 376

Az általad belinkelt honlapon is írják:

"A szabályos ciklust megváltoztatja az erős stressz, a hosszú utazás, ill. az időeltolódás, bizonyos gyógyszerek szedése, a hüvelyirrigálás, méhkaparás, komolyabb nőgyógyászati műtétek, komoly gombás fertőzés, fogamzásgátló tabletta. (Fogamzásgátló tabletta szedése után pár hónap várakozás javasolt gyermekvállalás előtt.) Ilyen esetekben ajánlott a módszert más szelíd módszerekkel kiegészíteni."

A méhnyak-vizsgálat eredményességét így "látatlanban" nem tudom megítélni. 

Itt egy cikk: http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=347

"Ébredési homérséklet: a termékeny napok megállapítására szolgáló módszer. Az ébredést követoen, a fizikai mozgást megelozoen a szájban vagy a végbélben mért homérsékletbol kimutatható a tüszorepedés. A ciklus elso felében, a peteérés idején, 37 °C alatt marad a homérséklet, tüszorepedés után 1-2 nappal megemelkedik. A homérséklet-emelkedés 0,3-0,6 °C, a menstruáció kezdetéig fennmarad. Az értékelés alapja a relatív homérséklet-emelkedés. Hibalehetosége: a már bekövetkezett tüszorepedés után csak az egy-két napon belül észlelheto a homérséklet-emelkedés, addig a fogamzás megtörténhet. Utazáskor, stresszhelyzetben, kisebb megfázáskor a homérséklet-mérés eredménye nem értékelheto. Csak szabályos ciklusú nok alkalmazhatják biztonságosan. "

"Méhnyak vizsgálata: a termékeny napok megállapítására használható. Tüszorepedés idején a méhszáj puhább tapintatú, nehezebben elérheto, nyílása kissé tágabb. A természetes fogamzásgátlás eszköze, célszeru a méhnyak-nyák vizsgálatával és az ébredési homérséklet-ellenorzéssel kombinálni. Lásd: ott."

"Méhnyak-nyák vizsgálat: a ciklus termékeny napjain a méhnyak-nyák üvegszeruvé, nyúlóssá válik. Ezekben a napokban, ha tárgylemezre kikenve megnézzük, megszáradás után páfránylevél-rajzolatot mutat Ezen alapszanak a termékenységi minimikroszkópok is. Hüvelygyulladás esetén nem értékelheto."

Tehát, ez valójában három módszer együttes alkalmazása. Szerintem ez túl macerás ahhoz, hogy minden nap elvégezzem, és két olyan kockázati tényezőben is "érdekelt" vagyok, amely gyengíti a módszer biztonságát. Úgyhogy a magam részéről inkább maradok az óvszernél.  

Előzmény: Törölt nick (369)
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 375

Ha ennyire biztos vagy a dolgodban, ne hülye helyekről idézz. Tele van az internet meg mindenféle tinimagazin kiscsajoknak szóló megnyugtató írásokkal, hogy "nem, a tampon nem veszhet el benned, nem tud felmenni a méhedbe azon a pici lyukon". Ha most a méhszájon 1-2 ujjnyi nyílás lenne, hát szépen el tudna veszni.

Előzmény: Törölt nick (374)
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 373

és a méhszáj 1-2 ujjnyira nyitott a termékeny fázisban.

Te írtad ezt az előbb. A méhszáj ennyire nem nyílik ki, csak szülés előtt.

Előzmény: Törölt nick (371)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 372

Nézd, olvastam, és nem először. Nem győzött meg akkor sem, és most sem. Lehet, hogy a feleségednél bevált, de nálam nem. Teljesen egészséges állapotomban sem észleltem minden ciklusban az itt leírt változásokat, kb. 50%-ban nem. Arról nem is beszélve, hogy ha valamiért - kisebb fertőzés, tengervíz, uszoda, nem megfelelő táplálkozás, antibiotikum szedése stb. - felborul a  hüvelyflóra egyensúlya, akkor megint csak eláshatom magam a tuti módszeremmel együtt.

Előzmény: Törölt nick (360)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 370

Hogy meglegyen a lehetőséged a ledorongolásra. ;-)

Szóval, aki nem él nemi életet, annak nemigen kell azon filózni, hogy terhes-e.

Aki él, és nem védekezik, az már okkal kezdhetni kutatni a testi jeleket.

Aki védekezett, és mégis összejött a baba, na, neki eszébe sem jutna magát ellenőrizni.

Én személy szerint úgy értelmeztem a mondataidat, hogy ezt az önvizsgálatot naponta kellene elvégezni. Elvégre ha rendszeresen szexel valaki, akkor a terhesség esélye fennáll.

Mindegy. Magát a módszert nem ismertem, és lehet, hogy van alapja. Azért én is szkeptikus vagyok, de ha például a feleséged így meg tudta állapítani, hogy gyereket vár, az nem semmi. :-) (ahogy a hat gyerek sem, szép szám :-))

Az engem is érdekelne, hogy miért fontos, hogy ilyen hamar megtudja valaki, lesz-e gyereke (azon túl, hogy jó mihamarabb tudni). Véleményem szerint a két egyesült ivarsejt már a legelső pillanattól magában hordja azokat az információkat, amelyek meghatározzák, milyen is lesz ő, ha megszületik. Ha abortuszra kerül sor, mindegy, hogy az az utolsó lehetséges időpontban, vagy rögtön a terhesség legelején történik. Az anyák jó részének, meg gondolom, mindegyik időpontban ugyanolyan nehéz dönteni erről (na jó, igaz, minél nagyobb a gyerek, annál nehezebb).

Előzmény: Törölt nick (353)
Híd Creative Commons License 2006.04.24 0 0 368

Cervix (méhnyak) A méhnyak fala tágulékony, a méhbe nyílik, annak elkeskenyedő része.
Mérete változó, 1-3 milliméterig terjed, attól függően, hogy a menstruációs ciklus mely időszakában mérték. Mirigyei tapadós nyálkát termelnek, mely csapszerűen elzárja és védi a méhnyakat a fertőzésektől; az ovuláció ideje alatt ez a nyák elfolyósodik, hogy ezáltal elősegítse a spermiumok előrehaladását.

Na, ez volt a fogamzasgatlas.hu-n. Nyilván baromi vékony az ujja valakinek. Nem tudom, egy pasi mi a lófasznak pofázik olyasmiről, amihez nem ért. A méhnyakon egy icipici nyílás van csak. Senki nem tudja feldugni az ujját a méhébe.

Előzmény: Törölt nick (362)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 367

Ide figyelj, Kapóka. Ez már több a soknál. Csípőből hülyézel és kurvázol le mindenkit, aki ide ír, nőnemű és valamiben nem ért veled egyet. Mindig az volt az elvem, hogy nem engedem meg magamnak, hogy az efféle általánosító sértésekre hasonló hangnemben reagáljak, mert akkor lealjasulok az úgynevezett vitapartnerem szintjére. Na de, az elvek arra valók, hogy áthágjuk őket. Mostantól az "amilyen az adjonisten..." elvet fogom alkalmazni.

Kezdem is.

Tudod, mi vagy te? Egy ostoba, előítéletes bunkó, aki ráadásul mindentudónak képzeli magát. Jó lenne, ha nem csak azon elméletekre csapnál rá, mint gyöngytyúk a takonyra, amelyek a te hímsoviniszta igazságodat támasztják alá. Mert ez kb. a csőlátással rendelkező, impotens vén kecskék szintje.

Nnna, hogy esik? Ez vagy te. Ilyen a stílusod, és mostantól én is ilyen stílusban tárgyalok veled.

Előzmény: Törölt nick (305)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 365

Hagyj már az abortusszal békén. Védekezem a nemkívánt terhesség ellen, világos?

Épp eleget olvastam a természetes fogamzásgátlásról ahhoz, hogy tudjam, számomra nem megfelelő. Egyrészt azért, mert az én hormonháztartásom működése soha nem volt "előírásos", azaz pontos, és nem vagyok hajlandó az ebből fakadó kockázatnak kitenni magam. Másrészt pedig azért, mert kényelmetlennek tartom. Nem, ne kezdj el tiltakozni. Szíved joga ezt a módszert alkalmazni. Nekem nem megfelelő, és kész.

Egyébiránt már régóta figyelem a saját testem működését, ergo nem vagyok tudatlan az egyes tünetek jelentését illetően, és épp ezért tudom, hogy a tünetek erőssége és jellege elég nagy szórást mutat ahhoz, hogy ne legyen mindig, minden körülmények között, ugyanúgy megállapítható, hogy épp a ciklusom mely pontján vagyok. Igaz, a méhszájamat nem vizsgálgattam, de nem is fogom, ezt inkább az orvosomra bízom. 

Azzal a hasonlattal tudnám a dolgot érzékeltetni, mint amikor a feleséged megkérdezi, észrevetted-e, hogy egy negyed kiskanálnyival több sót tett a levesbe. Lehet, hogy észreveszed, ha (1) épp tiszták az érzékszerveid, (2) elég erőteljes a különbség ahhoz, hogy észrevedd (ha nagyon sósan eszel mindent, akkor nem fogod ezt a kis különbséget észrevenni) és (2) nem áll fenn olyan körülmény, amely megváltoztatná a só jelenlétének érzékelhetőségét (pl. sok-sok belefőzött krumpli, amely magábaszívja a sót) - de lehet, hogy nem.

Előzmény: Törölt nick (295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!