Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
1:87ben nembiztos, hogy ugyanolyan módon kell reprodukiálni a hatást, mint ahogy az 1:1ben is van. festeni kell az ilyet valahogy, ügyesen :) vagy pasztellal porolni, vagy szárazecsetelni, vagy ezeket kombinálni, vagy fenetudja.
Köszi ezek nagyon jóleső kritikák:$ Szeretnék még pár kocsit csinálni vagyis 1 nyugatis inga szerelvényt naggyából igazihoz hasonló rajzokkal és állapotba tehát kiszívatok 1-2 kocsit nappal is meg koszolás etc. csak olyan koszolást nemtudok csinálni amikor valami cukros üdittőt kiöntenek az ablakon menet közbe és ráragad a por:$ ma progálkoztam ilyen üdittőkkel de egyik se volt elér ragacsos vagy nemtudom miért de lepotyögött a rászort föld:S Valami tippet kaphatok?
A modelled jó nagyon, meg minden, csak az az elszomorító hogy ilyet is le lehet már modellezni, vagyis a valóságban is van ilyen. Nem is elszomorító egyenesen dühítő!!!
Nem tudom milyen ész vezérli az ilyen embert de az ilyenekkel kellene vágányok széleit takaríttatni hogy meg tudják becsülni a dolgokat!
Nagyonm jó, tetszik.Már amennyire tetszik nekem egy grafiitis vagon(=0).De ez jó, mármint az elkészítés.Amúgy ennyire nem szoktak tele lenni graffitivel a vagonok, nem?:-DDDD
Nem tudom mennyire tartozik ide de kaptam 1 eléggé lehasznált fuggerth vagont. Melyet némi modellfestékkel 1 kezdő graffitis ismerőssel némi higítoval és fültisztittóval no meg 1 alkoholos filcel "nyugatissá" varázsoltunk remélem tettszik
Itt egy kép egy 770-es Zakk-ról (elég tré a minőség mert papírképet fényképeztem digivel). Ez áll hozzá a legközelebb. Ez alatt még a kab tipusú forgóváz van ami nagyon hasonlít a pikó-ra (bár az siklócsapágyas). Közforgalomban ilyen kocsit látni szerintem már szinte lehetetlen, én is Fehérváron bukkantam rá évekkel ezelőtt.
Ha gondolod tudok küldeni 790-es Zakks kocsikról fotókat. 3 ilyen barna vagont fényképeztem körbe elsősorban a feliratozásra koncentráltan. Van pár képem egy ilyen fékállásos kocsiról is. (Sőt, van asszem három-négy ilyen építésű, de szürke mavex-rekordos kocsiról is fotóm) Ezek alatt mind ORE váz van, de ez hasonlít leginkább a piko 4tengelyes tartálykocsijaihoz.
Ebben a formában ez a kocsi legfeljebb Zakk, vagy Zaekk lehet. de inkább X vagy Y fősorozatú kocsi. Hogy jobban megfelejen minimum egy ORE tipusú forgóvázat kéne alá tenni.
A fényképen lévő kocsik pedig csak annyiban hasonlítanak ehhez hogy hengeralakú a tartály meg barna a szine. Ezen kívül semmiben.