Márpedig mindenkinek ajánlható különösen a médiában dolgozóknak a közszolgálati rádió és tv hallgatása, nézése, mert nem lehet könnyű úgy szerkeszteni hírműsort, hogy napról napra ismétlik ugyanazokat a mondatokat és állandóan bejátszanak több évvel ezelőtti felvételeket.
Azt hiszem, nem említettem még az általam csak mostanában felfedezett újítást: a rádió krónikájának jelentős részét az előző napi tv-híradó előző esti riportjai hanganyagainak lejátszása teszi ki.
Tényleg mazochista vagy. Évek óta annyi a kapcsolatom a királyi tévével, hogy reggelenként, a kávé hatásának fokozására végigböngészem a képújságot. Isteni élmény. Média szakos és pszichológus hallgatóknak elsőrangú terepgyakorlat lehetne. De legalább csöndben van, és gyorsan odébb lehet pörgetni. (Egyébként az időjárás-jelentés miatt csinálom: kényszeresen végigolvasom a világ városainak időjárási adatait. Remek illúzió - aztán persze nekiindulok a nyóckernek. :) )
Remélem, jól számoltál, máskülönben kirúgások jönnek a köztévénél. A januárra kiadott terv ugyanis 20 Gy. F.-említés adásonként, kizárólag pejoratív szövegkörnyezetben. Azonban - miután kis hazánkban még a királyi sajtó is szabad - semmiféle egyéb megkötés nincs. A külpolitikai hírektől az időjárás-jelentésig bárhol elhangozhat a neve. (Pl. Gyurcsány miatt zuhant ma háromnegyedéves mélypontjára a forint. Vagy: nem jók a jövő évi terméskilátások, mert Gy. miatt késik a hó. Illetve: Gy. és a bukott baloldal alattomos mesterkedései miatt nem tudja a kormány további 117 százalékkal csökkenteni a gáz árát.) Csak blöffölök. Nem is tudom, mikor láttam legutóbb királyi tv-híradót.
Már aggódtam, hogy elmarasztalják az állami tv ügyeletes szerkesztőit, de a híradó végére megnyugodhattam, nem büntetik meg őket, ugyanis ismét sikerült 16-szor elhangoznia Gy. F. nevének, ha jól számoltam...
TV-t általában én sem, de amióta rátaláltam a m.kir.1-es tévén délután erre a lengyel sorozatra, mindennap megnézem. Szórakoztatóbb, mint bármelyik észak-közép-deél amerikai...
Lehet, hogy e tág fórumra sem való téma, de azért elmondom.
Újabban a következőt játszom. Az esti közszolgálati tv-híradó előtt megtippelem, hogy hányszor hangzik el egy egykori min. elnök (Gy.) neve. Akár szólt aznap valamit, akár nem, minden nap min. 14-et lehet megszámolni, de többször túlteljesítik ezt az elvárást, tegnap 16 volt a nyerő. Szóval más is tippelhet, hogy eltalálja-e az aznapi számot...
A mi házunk már a mult év őszén akart szelektívet, miután az iroda rengeteg papirt produkál. A válasz az volt, a megkérdezett és a környéken jelen lévő cégektől, hogy ők már nem vehetnek fel új megrendelést mert januártól már nem az ők fogják csinálni. Az illetékes hivatalt lehetetlen elérni telefonon, így csak várunk és várunk. Tőlünk 6 házzal felfele már van szelektiv, de ott valahogy elakadt.:-(
Jó, hogy mondod, rákérdezek a közös képviselőnél, vajh mi hátráltatja, hogy - állítólag - bő fél évvel a megrendelés után landoljanak a szelektív gyűjtők. Komolyan sajnálom a házmestert, aki a pincéből rángatja fel az üveggel, papírral, dobozzal, műanyaggal teli, dögnehéz zöld kukákat. :(
Tavaly elkezdték kiosztani a házaknak a főváros egy részén a műanyag-fémdoboz és a papír céljára a kukákat sokmilliárdos uniós pénzből. Az I. kerület északi felén ez még nem történt meg, de a szelektív szigetek többségét már megszüntették úgy, hogy az önkormányzat nem tiltakozott, hanem ehhez asszisztált. (Igaz, hogy néhol visszatették az üveges tartályokat.)
Nálunk három házzal is vetettem (á 10 ezerért) 3-3 db 240 literes kukát a szelektív hulladéknak, amit egy éve már illegálisan visz el egy cég, ugyanis a törvény szerint azt csak az FKF szállíthatná el, aki viszont még nem viszi el. Ma reggel e három, nem túl nagy házból egy egész teherautónyi újrahasznosítható hulladékot szállítottak el, de tegnap felmondták a szerződést, mert ellehetetlenítette őket az FKF, azaz a fővárosi vezetés, illetve a törvény. Nem tudom, hogy mit teszünk pár hét múlva azzal a tetemes mennyiséggel, ami összegyűlik.
Édes istenem, add, hogy közmunkásként engem majd a szárazválogatóba osszanak be, ne pedig a nedvesbe. Ámen.
Ezek megőrültek. Egyszerre két, egymásnak ellentmondó rendszert építenek ki, miközben momentán flakon, üveg, papír, minden megy a kommunális szemétbe?!
De jó! Épp akartam kérdezni, ki hogy áll. Nálam persze nincs, de aki előfizetett, és hónap végéig nem kapja meg, azonnal riadóztasson, mert adok mailcímet, ahol protestálni lehet.
(Ja, az ehavi amúgy egy csoda... Egy korábbi, itteni beszélgetésünket dolgoztam föl pompás vezércikk formájában. Mindenkinek ez úton is hála az infókért. :-) )