Keresés

Részletes keresés

Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3651
Fertelmesség, vagy nem...?
Előzmény: Olcsolab (3647)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3650
Természetesen...
Előzmény: Báthory Ödönke (3646)
Olcsolab Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3649

A bűn = fertelmesség ?

Ezek szerint te nem fertelmeskedsz, tehát nem vétkezel...

Magyarul benned nincs bűn. Azt akarod mondani ?

Előzmény: Tafkó Birgut (3643)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3648

"akik eszik lesznek útálatosak."

Van lényegi különbség aközött, hogy tisztátalan állatok fogyasztása az útálatosság, vagy aki eszik tisztátalan állatot, az útálatossá válik...?

"ezeket a törvényeket Izraelnek adta Isten"

Ádám ehetett tisztátalan állatot...?

"Tehát a többi népeknek éppen azért nem kötelező ezeket megtartani."

A többi nép szexuális célból hálhat havi bajos asszonnyal...?

"Egyébként szorgalmasan ragaszkodsz a "fertelmesség" kifejezéshez, amit nem említ a biblia a tisztátalan állatok evésével kapcsolatban."

Van lényegi különbség a fertelmesség és az utálatosság között...?

Előzmény: Báthory Ödönke (3644)
Olcsolab Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3647

Mi köze a kédésemhez ?

Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3646
Itt az emberi vélemény teljesen másodlagos. Isten Igéje nevezi ezt a dolgot fertelmességnek?

b
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3645
Hát Te...?
Előzmény: egyszeriember (3641)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3644
Gratulálok, hogy sikerült találnod egy olyan fordítást, ahol a tisztátalan állatok evését egy versben említi az útálatos-szóval. De két dolgot azért észrevehetnél:

1-ebben a versben nem a tisztátalan állatok evése az útálatosság, hanem akik eszik lesznek útálatosak.
2-ezeket a törvényeket Izraelnek adta Isten, méghozzá azért, hogy megkülönböztesse őket a többi népektől. Tehát a többi népeknek éppen azért nem kötelező ezeket megtartani.

Egyébként szorgalmasan ragaszkodsz a "fertelmesség" kifejezéshez, amit nem említ a biblia a tisztátalan állatok evésével kapcsolatban. Helyes dolog ez, hogy ismét átírod a bibliát?

b
Előzmény: Tafkó Birgut (3636)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3643
Szerinted nem fertelmesség tisztátalan állattal beszennyezni a Lélek templomát...?
Előzmény: Olcsolab (3640)
Olcsolab Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3642

"Te viszont nem emberi, hanme isteni törvényt hágysz át..."

Ezzel nekem semmi újdonságot nem mondtál...

Te is ilyen vagy (magad is elismerted hogy bűnösök között első vagy) ..

Vagy mégsem igaz ez az állításod ? (vagy hol igaz hol nem?)

A te testedben nincs bűn ? Te nem vétkezel ?

Te nem művelsz fertelmességeket (ha a bűn fertelmesség)?

(Vagy a te imádságod már olyan mint a farizeusé, aki sorolja hogy ő miben és miben "ok" ?)

Előzmény: Tafkó Birgut (3632)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3641
Te nem tudod ?
Előzmény: Tafkó Birgut (3591)
Olcsolab Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3640

Ehhez semmi közöd... (emberrel nem fogom megbeszélni)

Te ember vagy...

Még egyszer:

Te nem hágsz törvényt ?

Előzmény: Tafkó Birgut (3639)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3639

"Igen"

Úgy küzdesz ellene, hogy fogyasztod a tisztátalan állatok húsát - mi fertelmesség...?

Előzmény: Olcsolab (3638)
Olcsolab Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3638

Igen. De te nem válaszoltál...

Miért ?

Előzmény: Tafkó Birgut (3637)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3637
Törekszel rá, hogy ne mívelj fertelmességet...?
Előzmény: Olcsolab (3635)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3636

"Az intés a papoknak szólt, a tárgyi tisztátalanságról, és ahol a mai értelemben vett tisztátalanságot kell felismerni, ott a(z idézőjel nélküli) mértékletes borivás nem jelent akadályt."

Tehát a "mértékletes" italozás a "tárgyi" tisztátalanság felismerését veszélyezteti - és kizárólag a papok esetében -, ám a "mai értelemben vett" tisztátalanság felismerését már nem veszélyezteti a "mértékletes" italozás? Szegény papok valami fura génhibával rendelkeztek...?

;)

"Miért ne lehetne?"

Lehet fertelmességet, útálatosságot mívelni...?

"Mitől? Minek?"

Szesztől. Szesznek...

"Mibe? Miről?"

Szeszbe. Szeszről...

"A bor otthon termett, az itthon levőket ajándékba kaptam, több évvel ezelőtt."

A ne nézd a bort - mi elveszendőnek való, s csúfoló - azt jelenti, hogy idd, ha ajándékba kapod - csukott szemmel...?

;)

Előzmény: Nemo (3417)
Olcsolab Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3635

Te nem hágod át  a törvényt ?

Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3634

" szöveg egyébként egyértelműen fogalmaz"

Szerintem is egyértelmű; a bor csúfoló...

"Miből gondolja kend, hogy a(z idézőjel néküli) mértékletes borfogyasztás máris "beletévedés?""

Kend nem olvasta a Léviták könyvét, miben azt olvashatjuk, hogy már a "mértékletes" italozás is homályosítja az elmét...?

"Ő arra gondolt, hogy ha nem részegszünk meg, akkor nem kell kicsapongástól tartanunk"

Nem azt mondta, hanem azt, hogy borban kicsapongás van...

"Hol?"

Léviták könyve...

"Tán csak a csúfolódás vidámíthatja az embereket?"

Ki mondta...?

"Arról, hogy a bor vidámít, az Ószövetség többször pozitívan is szól."

Az erjedt borról...?

"Csak azok számára, akik "beletévednek.""

Miből gondolja kend...?

"Attól, hogy létezik nem az Úrtól jövő vidámság, már az Úrtól jövő nem is létezhet?"

Állította ezt valaki? Attól, mert van Úrtól jövő vidámság, az alkohol fogyasztásából származó "vidámság" az Úrtól van...?

Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3633
hágsz át...
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3632
Egyszerűen nem volt jó a példád, ennyi. A tanítványokat megrótták a farizeusok, mert nem tartották be az emberi törvényeket. Te viszont nem emberi, hanme isteni törvényt hágysz át...
Előzmény: Olcsolab (3630)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3631

"Úgy látszik, kendnek összenőtt a szemhéja, és nem képes elolvasni, amit írtam."

Csak nem azt akarja mondani kend, hogy a pohár csakis erjedt bortól tud túlcsordulni - akarom mondani methuszkálni...?

"Kapitánffy ott meg is ad más jelentéscsaládot: "

K. lenne a végső tekintély...?

"mindig is "

Ez rendkívül önkényes kijelentés volt, hallja-é, kend...?

"Ez nem érv. Vitafórumon vagyunk, nem a belső szobában"

Nem tehetek róla, ha kend nem fogadja el a Biblia állításait...

"Attól, hogy valaki más nem osztja a meggyőződésemet, még nem biztos, hogy részeg"

Tehát nem részeg. Akkor már a "mértékletes" italozás is homályosítja az elmét...

"S főként az nem áll meg, hogy kend ezt az ő vélekedését bármiféle tekintélyklént lobogtathatja előttem."

Úgy látszik, akkor annyira meghomályosult az elméje - ki tudja, mitől?;) -, hogy már egy ilyen ziccert kihagy, sőt, épp ő hívja fel a figyelmet arra, hogy a Mt 11:19 stb. teljesen alkalmatlan Jézus alkoholfogyasztásának bizonyítására...

"cáfolatot "

Az nem cáfolat, csupán zavaros kijelentésekből sajátos logika alapján levont önkényes következtetgetések...

"De miért volna az én dolgom, hogy a kend által iderángatott "potenciális" alkoholistákat belelássam a szövegbe?"

Yet God has promised that whenever we meet temptation, He will provide a way of escape (1 Cor. 10:13). For anyone easily drawn into uncontrolled drinking, the way of escape is total abstinence. Because a little alcohol might be enough to get him started on the road to alcoholism, God in His Word advises him against drinking even in moderation.

Three considerations demonstrate that this same standard is appropriate for everyone, not just for potential alcoholics. First, there is no certain way of telling who is a potential alcoholic. Second, God wishes the fellowship of believers to be a refuge from companions who drink and who encourage drinking. The brother prone to alcoholism finds it much easier to remain firm in total abstinence when this is the practice of all Christians. Third, anyone who drinks even a little alcohol immediately suffers a degree of intoxication, with resulting impairment of the body and dulling of moral inhibition.

Olcsolab Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3630

isten vagy Isten ?

Akkor úgy látom még mindíg nem értesz... nem baj.

(gondolom ezt sem érted)

Előzmény: Tafkó Birgut (3629)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3629
A tanítványok azt tették, ami nem szabad az emberi törvények szerint. Én arról beszélek, amit nem szabad az isteni törvények szerint. Nagy különbség...
Előzmény: Olcsolab (3627)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3628

"Avagy mondtam én, hogy evett?"

Mondtam, hogy mondtad...?

"Pál koráról beszéltem, ember"

Kérdésem költői volt...

"Kend mégis aggódik őmiatta, holott Pál nem."

Pál itt nerm orvosi megállapítást tett. Van olyan sajnos, hogy valaki változatosan étkezik, mégis hiánybetegségben szenved pl. felszívódási zavar miatt...

"A lényeg az, hogy kend már olvasni sem tud."

?

"Lehet, hogy az amerikai angolban ez a jellemző, a magyarban viszont létezik az utóbbira egy elismert szó, a "vegetáriánus." "

A vegetáriánus gyűjtőfogalom. beletartoznak azok is, akik esznek (még) állati eredetű terméket, s azok is, akik (már) nem. Ez utóbbiak a vegánok. Próbáld meg úgy elképzelni, mint a rovar, meg a bogár viszonyát: nem minden rovar bogár, de...

;)

"A latin eredetű melléknevek "-án" végű alakja germános, őket szaporítani nyelvrontó felületesség. "

De Neked eddig nem a végződéssel volt gondod, de ügyes terelés. Tudod mit? Ígérem, igyekszem ezentúl a vegán szót kerülni, helyette a vegánust fogom használni...

;)

Előzmény: Nemo (3416)
Olcsolab Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3627

Na látod....végre elismered, mégis állandóan, ezzekkel a dolgokkal jössz... (a test dolgaival) Nyilván azzal a törekvéssel, hogy megítéld más szolgáját...

Érted már ? Kezded már felfogni miért káros ez ? Miért mondta Pál, hogy

Senki nem ítélhet meg titeket evés ivás újhold és szombat dolgában...

Mert nem ember dolga ez ... Senkinek semmi köze hozzá. (Isten végzi ezt el)

De ha te azzal jössz hogy ... Nem szabad azt. Ezt ne így tedd. Azt meg ne nézd. Azt meg ne fogd meg. Hát ott kezdődik a törvénykezés. Ott jönnek a farizeusi attitüdök stb... Ott következik be hogy ember ítélget(gyomroz) embert... mintahogy Jézus idejében is tették ezt nagyban... (még Jézussal is, neki is mondogatták hogy: A te tanítványaid azt teszik, amit nem szabad .. stb)

Előzmény: Tafkó Birgut (3626)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3626

Felőlem lehetne vért enni - annak idején nagyon szerettem a hagymás  sült vért, véres hurkát -, de ki vagyok én, hogy megmondjam...?

Előzmény: Olcsolab (3625)
Olcsolab Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3625

Igen. Állítod.

Akkor viszont ott az én kérdésem, amit elhagytál. (3621)

Előzmény: Tafkó Birgut (3624)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3624
Azt kérdeztem, hogy lehet vért fogyasztani? Ez állítás? Tehát lehet...?
Előzmény: Olcsolab (3623)
Olcsolab Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3623

Kérdeésbe bújtatott állítás. (ezt hívják költői kérdésnek)

Magyarul te állítod de kérdésbe bújtatod.

Előzmény: Tafkó Birgut (3622)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3622
Most mondom, vagy kérdezem...?
Előzmény: Olcsolab (3621)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!