"egyébként nem hinném, hogya Csuri fizikumában csak 2 év munka lenne... " - Persze, hogy nem. Csak azért írtam a két évet, mert a Jenő bácsi mondta büszkén, hogy azóta készül az ő szakmai támogatásával a Csuri, és azóta dobtak rá 20 kiló izmot.
"És azt sem hiszem, hogy bármelyik amatőr testépítőnek vakon kellene követnie a nála nagyobbak edzésterveit. " - Pontosan. A vakon követés nem megoldás. Viszont nem árt a nagyokat nyitott szemmel figyelni, hogy hátha elleshetünk olyan technikákat, melyeket a saját edzésünkbe építve hatékonyabbak lehetünk.
Én mondjuk itt nem látok túl nagy ellentmondást. A sztereó szokta mondogatni, hogy az izom nem tud számolni. ezzel egyetértek. a kaja fontosabb az ismétlésszámoknál. 20 ismétléssel is lehet kőkeményen edzeni, mint ahogyn 2-4ismétléssel is lehet szarul.
egyébként nem hinném, hogya Csuri fizikumában csak 2 év munka lenne... teljesen más dolog egy meglévő viszonylag nagy fizikumon "faragni", mint megszerezni azt.
És azt sem hiszem, hogy bármelyik amatőr testépítőnek vakon kellene követnie a nála nagyobbak edzésterveit.
nem a különbségeket kell nézni. hanem azt, hogy mely dolgok egyeznek.
Kíváncsi vagyok, hogy mit mond a Csuri. Vajon csak bizonyos gyakorlatokat nyom ilyen magas ismétlésszámmal, vagy általánosan alkalmazza.
Bár én már semmin nem lepődök meg. Fekvenyomásnál például a Kupcsik felment 150 kilóra és nyomott 15-öt, de hozzátette, hogy ha jól megy, akkor nyom 20-at is. Ja és versenyszezonon kívül nem is megy feljebb a súllyal, tehát ezt a súlyt és az ilyen magasabb ismétlésszámokat használja.
Az Ónozó meg belenyomott a súlyba úgy 6-8-at, és rögtön hozzátette, hogy nem nyom többet, inkább emeli a súlyt, hangsúlyozva, hogy hiszen ő nem bodys, ő nem izmot, hanem erőt épít. ”Tudtam volna belenyomni 12-t is, de nem nyomok. Nem vagyok bodys. 8-at. Rakunk rá.”
Most ezen igazodjon ki az ember. :)
Kicsit visszaolvastam, mert emlékeztem, hogy az első itteni hozzászólásodban egy edzéstervet is leírtál. Abban hogy úgy mondjam normális bodys ismétlésszámok vannak. Mit szólsz hozzá, hogy a "Csuri" meg azt nyilatkozta a BBTV-ben, hogy egész évben magas ismétlésszámokkal dolgozik (30,20,16,14, minimun 10), mert a Kiss Jenő bácsi azt mondta, hogy attól lesz igazán érett az izom. A Jenő meg hozzátette, hogy 2 éve foglalkozik a fickóval, és ezalatt felpattintottak rá 20 kiló izmot. Én valahogy el sem tudom képzelni, hogy mondjuk 15-20-as ismétlésekkel próbáljak tömegelni.
Tényleg egy kicsit túlfogytál az idén, de ha már most 90kg felett vagy, akkor jövőre biztosan nem lesz ilyen problémád. Ahogy látom a Takács sporttárssal hasonló a magasságotok is, úgyhogy lesz majd jövőre házi rivalizálás az O1-ben. :)
Hát nem irigyellek, én elég rosszul viselném az ilyen 15-20 kilós diétákat.
És egyébként a versenyfelkészülésben van segítséged? Edzővel dolgozol, aki segít kidolgozni az edzésprogramod, vagy vannak versenyzés terén rutinosabb edzőtársaid?