Kár volt a nagy készülődés, itt esett a legkevesebb. 6.5mm-t, ha nem most jöttem volna haza a melóból, és nem nézek rá a műholdra akkor azthinném, hogy eztuán jön az "ítéletidő". Volt pár dörgés, azt gyorsan elhúzott a felhő és annyi. Ennél kevesebbet nem is mértek sehol. Az Augusztus nevetséges 22mm eddig.
Dél után csepegett fél mm,de utána semmi,majd 17 óra előtt sötétedett be,menetrendszerűen elment az áram is.Gyorsan leesett 26 mm,állt a víz mindenhol.Az eleje jéggel volt tarkítva,koppant rendesen.Kétpó körül nagy felhőszakadás lehetett,mert bedugult a közlekedés is.
Mondtam, hogy robbannak be a cellák, aztán Budapest is megkapta a végén!:) Lassan terjed át a rendszer kelet felé, itt Szegeden még +25fok, gyengén felhős ég, én majd délutántól várom az eseményeket. Az egyik modell 18h-tól 00h-ig irtózatos esőt rak be Szeged- Miskolc vonalra, Tozatu-t is keményen érintve. Ha ez bejön akkor megint úszunk.
Az éjjel 0-45-kor majd' kiestem az ágyból, mert vagy 100 méterre csapott be a villám.
Olyan égzengés volt, amilyet ritkán láttam még.Minden villám úgy adta elő magát, mintha vörösszem-effektus csökkentő vaku lenne:sorozatban villant négyet-ötöt egy másodperc alatt.Ennek megfelelően a hangja is olyan erőteljes hömpölygős volt.
Négy óráig nem tudtam elaludni, mert háromszor ment el, majd jött vissza!!!
A macsekunk is beugrott félelmében az ablakon, és ott reszketett egy órát valahol valamelyik ágy alatt :-)
Veszprém készülhet, mert heves góc megy arrafele a radar alapján. Sopron és Győr körül is robbannak be a cellák, holnap déltől pedig terjed át a keleti országrészre, foltokban sok csapadékkal. Én 20mm-nek már örülök ha lesz összesen, péntek estig.
Sziasztok! 3 napig a Börzsönyben voltam, Diósjenőn a metnet táborral. Ott semmi csapadék nem volt, csak ma reggel 1-2csepp eső semmi több, de látom az Alföldön aratott a HF. Kiskunmajsa 70mm-nél tart, Szolnok 45mm, Kecskemét 33mm, Miskolc 50mm, Nyíregyháza 35mm, nálam Szegeden szerény 16mm volt.
Tekintélyes felhőszakadás az éjszaka, több 10 mm lehetett, folyóként hömpölygött az utcában. És már megint lóg az eső lába. Fordult a kocka, újra mi kapjuk az égi áldást.