Keresés

Részletes keresés

nagyvillám Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1847

Szia!

Mi is az Armoniával megyünk (szintén ablakos kabin), ti mikor indultok?

Előzmény: Aprikosen (1846)
Aprikosen Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1846

szia nemella,

nem a balkonos kabin volt kérdés, hanem az ablakos. A balkontól most eltekintettünk, úgyis gyerekkel megyünk, így nem hagyjuk el őt az erkélyen keresztül egy nagyobb hullámnál :)

a kérdés az ablak nélküli vagy ablakos kabinra vonatkozott. Érdekes, hogy senki nem taglalta ezt, csak a kirándulásokat. Ezek szeirnt a kabinok jók :)

azért köszi

Előzmény: nemella (1842)
Aprikosen Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1845

szia,

mi befizettünk ma az Armoniára. Végül ablakosra, küldő kabinra. Félek, hogyha belső kabint választunk, akkor nagyon lent leszünk és teljes sötétség lesz a szobában mindig. Gyerekkel megyünk, így tud bámészkodni, míg mi alszunk reggelente :)

nem tudom, hogymegérte-e a +60 eft egy ablak miatt, ami nem is nyitható (?).

megbeszéltük, hogy ha nem nagy szám az ablakos és csak alszunka szobában a következő útnál belső kabinos is elég lesz.

Befizettétek Ti is?

Előzmény: facsiga327 (1841)
Arentiro Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1844

arentiro  <kukac>  gmail  <pont> com

(Egyébként a névre kattintva is előjön a mélcím, ha nyilvános)

Előzmény: Kittyc (1839)
nemella Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1843

Előzmény: nemella (1842)
nemella Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1842

Kedves Aprikosen!

A balkonos kabin élményét kár lenne kihagyni ha dönthetsz mit válassz. Mi decemberben voltunk a Fantasiával körúton, nagyon jó volt, a balkonos kabin előnye, hogy saját kilátásod van a hajó oldalán (mellékelt képen). Esténként ha már nincs kedved a fedélzeten sétálni vagy más programon résztvenni, kiülhetsz és nézelődhetsz. Nagyon szép látvány a "semmi közepén" bámészkodni. Bár mindezt megteheted a nyitott fedélzet bármelyik részén is, de ha kényelmesen szeretnéd megtenni és a kiadás sem okoz gondot, kár lenne kihagyni.

Üdv, Gabi

Előzmény: Aprikosen (1840)
facsiga327 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1841

Szia

Én is ma szeretnék befizetni az Armoniára. Remélem lesz hely.Ti mikor mentek?

A kabinon én is sokat gondolkozom, még most sem tudom melyik legyen. Talán az utazási irodában meg lehet majd nézni, hogy melyik kabin szabad még. Majd az segít eldönteni. :-)

Aprikosen Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1840

sziasztok,

mi most fizetnénk be utat az Armoniára. Nem tudjuk eldönteni hogy belső kabin legyen, vagy külső ablakkal? kinek mi a tapasztalata? elég nagy árban a különbség és a program szerint fél napot mindig a szárazföldön vagyunk, a másik részét a hajón töltjük, de nyilván nem nem a szobában. 1 gyerekkel megyünk. Kinek mi a tapasztalata? jó lenne gyors válasz, holnap fizetünk... köszi

Előzmény: Kittyc (1839)
Kittyc Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1839

Kedves Arentiro,

megadnád a mailcímed? Mi is a Splendidával megyünk és lenne pár kérdésem.

Köszönöm szépen,

Kittyc

Előzmény: Arentiro (1412)
Utas2 Creative Commons License 2012.05.09 0 0 1838
Már most nézem a következőt, valszeg RCCL lesz októberben....
aknila Creative Commons License 2012.05.09 0 0 1837

Volt már közületek valaki a Melodyn?

martifelvidek Creative Commons License 2012.05.09 0 0 1836

Szia

én voltam az Isztambulig tartó útvonalon  az a kérdés hogy voltál e már ezekben a városokban, mert ha nem szerintem Isztambul nagyon jó. Mi ott egy taxist kértünk meg ,  hogy vigyen el azokra a helyekre  amit kinéztünk  magunknak, megegyeztünk a pontos összegbe/Euróba/ és mindig vissza jött értünk az adott időpontra, délután amikor befejeztük akkor vissza vitt a kikötőbe és akkor fizettünk. Izmirben is sok látnivaló van  ott  egy városi kirándulós busszra szálltunk,  bárhol lelehetet  szállni és vissza ott is egy jeggyel bejártad az egész várost.

Különben az MSC Divina  szerintem jobb hajó, mivel ez új hajója az MSC-nek. Persze a Görög szigetek is szépek.

Előzmény: ecsetesek (1834)
Hajósutak.com - reklámszerződés? Creative Commons License 2012.05.09 0 0 1835

Sziasztok!

Itt találjátok az akciókat egy excel fileban:

http://www.hajosutak.com/dm/Hajosutak.com/msc.xls

Előfoglalásra is van lehetőség, ami megrendelő és előleg befizetése után lehetséges. Ekkor írunk egy szerződést és hétfőn hajnalban foglaljuk az utat, ha van hely. Ha nincs akkor a foglaló visszajár, vagy ha egy másik út vagy kabin is megtetszik akkor arra foglalunk.

Telefonon válaszolunk minden kérdésre!

www.hajosutak.com

Irodáink: 1083 Budapest, Práter utca 24. Tel: 06-1-781-1020, 06-1-781-1644, 06-70-380-8503 E-mail: info@hajosutak.com

ecsetesek Creative Commons License 2012.05.09 0 0 1834

Sziasztok!

Biztos olvastátok a 14-15.-én kezdődő nagy akciót az MSC-nél.  

Állandó olvasója vagyok a fórumnak. Idáig két hajóuton voltam, de a kelet mediterrán térség még váratott magára most ez is megvalósulni látszik.

Tudom sokan jártatok már arra, nekem most az lenne a kérdésem, hogy melyik útvonal lenne a szebb.

AZ MSC Divina Isztambulig megy mig az Armónia főleg a görög szigeteket járja.

Akik jártak ezen az uton azoktól kérném, hogy segitsenek mivel pár nap van csak az akció megkezdéséig, amit egyébként mindenki figyelmébe ajánlok aki szeret hajózni!!!!!!!!!!!!!!!!

Utas2 Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1833
Ja, még egy dolog, ha nem jött volna át: a Norwegian Jade-n freestyle concept nem csupán a kajálásra és az öltözködésre vonatkozik, hanem az egész vakációra, és a hajón uralkodó hangulatra leginkább....
Előzmény: Utas2 (1830)
l.lia Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1832

Nekünk azt írták, hogy 11-kor már lehet csekkolni, 5-kor indul a miénk is.

Angelika37 Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1831

Sziasztok!

Még azt szeretném megkérdezni, hogy (MSC Splendida) ha a hajó 17 órakor indul... akkor mi az a legkorábbi időpont, amikor be lehet csekkolni. Szeretnék minnél hamarabb, hogy utána még a kikötőben bóklászhassunk.

Köszönöm a válaszokat.

Utas2 Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1830

OK, akkor:

Ahogy írtam, ez volt a legelsö ilyen út, így összehasonlítási alapom más cégekkel/hajókkal nincs, de viszont a repcsin visszafele beszélgettem egy ami mamival, akinek ez volt a 10. útja, és szerinte az NCL-en szinte mindegyik út ilyen klassz. Szerinte az RCC és a Celebrity kicsit feljebb pozícionált az utasközönséget tekintve, de azok sokkal formálisabbak is.

Szóval a repcsi reggel érkezett Velencébe, a kikötöben leadtuk a csomagokat, és délig még sétáltunk egy jót. Utána vissza a people moverrel a kikötöbe, déltöl indult a beszállítás. Nagyon gyorsan ment a dolog, felkísértek minket a kabinba, a fedélzeten zenekar fogadott. Ami feltünt, hogy nagyon figyeltek a higieniára, nem pusztán folyamatosan ment a takarítás (a kabint naponta 2x), de mindenhol voltak automata kézmosók, és az éttermekbe belépés elött külön volt egy személyzet, aki washy-washy, happy-happy mosollyal fújt a kezedre fertötlenítöt. Még arra is figyeltek, hogy a büfében a vendégek ne puszta kézzel nyúljanak a kajához.

Indulás elött 2 órával a kötelezö biztonsági drill, 20 percig tartott, utána indult a party a medencék mellett....

A hajó nagyon klassz, a kabinban nagyon sok tárolóhely volt, klasszul felszerelt fürdöszoba, DVD/CD lejátszó, kávégép, minibár, flat TV-k. Ami nagyon tetszett, hogy óriási bulihangulat volt minden elindulás elött a fedélzeten - élözene, tánc, grillezés a medencék mellett, koktélbárok.... Mindegyik kikötöben, ahol megálltunk, zene szólt a hajónál, visszatéréskor minden utast frissítökendövel és vízzel fogadtak (ugyanennek nyoma sem volt a velünk majdnem ugyanazt az utat teljesítö RCC Splendour vagy a Pulmantur hajóinál). Az utasközönség fele amerikai, fele meg brit, spanyol, holland, német volt, hallottam egy-két oroszt is. Magyar utas 10 volt.

Nekünk nagyon bejött a freestyle cruising, gyakorlatilag oda mehetsz kajálni a 4 normál étterem közül, ahova akarsz és amikor akarsz a nyitvatartási idökön belül (3 felszolgálós, egy büfé), és ezek mellett van vagy 11 másik, feláras étterem (10-25 dollár közötti árak). Képernyök jelzik a nap folyamán az éttermek várható telítettségét (részben a foglalások alapján) félórás idöközökben. (Ha nem akarsz kimozdulni 5 dolcsiért a szobába hozzák a pizzát 24/7 alapon, vagy lemész a BlueLagoon szendvicsbárba, az is éjjel-nappal nyitva van.) Ha nem foglaltál elöre, és az adott étterem éppen tele, akkor adnak egy beepert, és az jelez, amikor kész az asztal, kb. 20-25 perc. Ha ilyen volt, akkor mi nem vártunk, hanem benéztünk a következöbe, vagy a büfébe, mert ott mindig volt hely. (Vagy kimentél a medencék mellé, hogy a szabadban grillezett cuccok közül válogass......:-)))))))))))

Mi befizettünk a japán látványvacsira (megérte), meg voltunk a steakhouseban is (az is).

A felszolgálós éttermekben az egyedüli kikötés, hogy ne rövidgatyában/izompólóban/fürdöruciban legyél. Tök jö, hogy nem kell kiöltözni, ha nem akarsz, de ha akarsz, akkor sem szól meg senki, az ing és a hosszúnadrág teljesen általános viselet volt. Az egész hajón a személyzet valami hihetetlenül udvarias, kedves, mosolygós és vidám volt, mindig elöre köszöntek, a gyerekekre külön figyeltek, és nagyon gyorsak voltak. A kaja minöségéröl és a választékról szintén csak jót tudok mondani. A kapitány minden indulás elött tájékoztatást adott, a napi újság (Freestyle Daily) meg minden másnapi programot, nyitvatartást, tippeket megadott.

A hajó tele volt programokkal, mindig volt valami azoknak, akik nem csupán a fedélzeten nyomultak (jó idö esetén elég hamar elfogytak a napozóágyak, de mindig volt néhány szabad) vagy éppen kirándultak a parton. Az esti show-król meg csak annyit, hogy rendkívül színvonalasak és látványosak voltak, föleg a legutolsó, amelyet bármelyik budapesti színházban megirigyelnének - a színházterem felszereltségével, forgószinpaddal együtt......

A fotósok az én ízlésemhez képest kicsit túl nyomulósak voltak, de végülis az rád van hagyva, hogy megveszed-e a képeket.... A kirándulásokra nem fizettünk be, mert szerintem nagyon drágák voltak, ehelyett saját magunk elöre foglaltunk autót Korfun és Katakolonban, míg Mykonosban és Santorinin meg gyalog fedeztük fel a terepet. De aki akart, annak tényleg széles választékot kínáltak szervezett kirándulásból, nagyon sok ami és brit inkább azt választotta.

A kikötökben a kiszállítások nagyon gyorsan és flottul mentek, még Santorinin is, ahol csak horgonyoztunk.

A pia a fedélzeten nem olcsó, de nem is eszement drága, mindig belefért egy-két pohár bor naponta, plusz egy-két koktél. A reggelinél a gyümölcslék sem felárasak, napközben meg annyi teát, vizet, kávét ihattál, és annyi fagyit csapolhattál, amennyi belefért.

Klassz volt, nagyon.....

nagyvillám Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1829

Szia!

Mi is Kelet-mediterrán útra megyünk hamarosan Velencéből, érdekelne, hogy milyen fakultatívokon vettetek részt, miket ajánlanál feltétlenül megnézni? Az is érdekelne, hogy a hajón fizettetek-e be vagy egyedül mentetek felfedező útra?

Előzmény: Utas2 (1827)
stilo1 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1828

Persze irjal!!!

Kivancsi vagyok hogy a Norwegiennel hogy van a free styling.

Utas2 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1827

Nos, topiktársak, megvolt az elsö élmény, és ha rajtam múlik, nem az utolsó - mivel fantasztikusan éreztük magunkat, alig akartuk elhagyni a hajót...

Norwegian Jade, Velence, Kelet-Mediterrán kör. Ha valakit érdekel, bövebben is írok.

Már most nézem a következöt.....

Arentiro Creative Commons License 2012.05.05 0 0 1826

Mi Genovában az MSC parkolóját vettük igénybe. 90EUR volt  8 napra. Az autóval egészen a kikötő épület elé mentünk be (GPS koordináták: 44.41283, 8.91498), kipakoltuk a bőröndöket és a hajóstársaság embere átvételi elismervény ellenében elvitte a kocsit valahová a parkolójukba, az út végén pedig ugyanott kaptuk vissza. Nagyon kényelmes megoldás, semmi probléma nem volt. A kulcsot kell odaadni, a kocsi papírjait nem. Mi előre nem foglaltunk parkolóhelyet, de lehet, hogy ez célszerű lenne.

Ha a hajó által szervezett programokon veszel részt, akkor a hajó mindenképpen megvárja a buszt még ha késik is. Ha saját magad szervezed és nem érsz vissza időre akkor simán otthagynak, még kártérítést sem kapsz. A hajó "parkolási díja" iszonyatos összeg, illetve több ezer embert nem lehet pár utas miatt várakoztatni. Meghatároznak egy végső időpontot az indulás előtt fél/egy órával, amikorra vissza KELL érned, de azért ha ezt lekésed de még ott van a hajó akkor persze beengednek. Meg van adva egy emergency telefonszám, azt fel lehet hívni szükség esetén, illetve szerencsés esetben késnek az indulással valami miatt, és még eléred a hajót, de erre semmiképpen se számíts.

Ezzel együtt én még nem hallottam olyanról, aki így ott maradt volna a kikötőben. Ritkán áll a hajó olyan sokat egy helyen, hogy egy taxi-távolságnál messzebb el lehessen menni kirándulni.

Előzmény: Angelika37 (1825)
Angelika37 Creative Commons License 2012.05.05 0 0 1825

Sziasztok!

Jön valaki közületek jún.9-én az MSC Splendidával (Genovából) hajóútra? :)

Szeretnék kérdezni néhány dolgot. A genovai parkolást, hogy oldjátok meg? Az italkupont (14 db-ost), hol lehet beszerezni? Étteremben? Recepción?

Mi van akkor, ha valaki (önhibáján kívül)a megadott időre nem ér vissza a hajóra? Otthagyják, vagy várnak egy kicsit?

Köszönöm a válaszokat! :)

Arentiro Creative Commons License 2012.05.04 0 0 1824

Nem kell előre eldönteni, bármikor választhatod bármelyiket, reggelit, ebédet, vacsorát bármelyik étteremben. Annyi a megkötés, hogy amikor a vacsorát az ültetett étteremben akarod enni, akkor a turnusod időpontja és az asztal fix. De ha úgy döntessz, hogy ma svédasztalos vacsi legyen, akkor egyszerűen a büfé-éttermbe mész és kész, a nagy étteremben üresen marad az asztalod aznap este. A reggeli és az ebéd még az ültetett étteremben is open-seating, a büfé étteremben pedig mindig szabadon választható az időpont és az asztal is. Néha a Royalnál volt olyan vacsora, hogy az ültetett étteremben is open-seatinget tartottak, illetve felárért lehetett különböző időpontokra is foglalni asztalt a vacsorához. Aztán vannak még fizetős speciális éttermek is, ahová szintén akkor mész amikor akarsz, de mindenért fizetni kell.

Előzmény: nagyvillám (1822)
nagyvillám Creative Commons License 2012.05.04 0 0 1823

Még egy valami, az ebéd az mindig svédasztalos?

nagyvillám Creative Commons License 2012.05.04 0 0 1822

Még egy valamit nem értünk az étkezéseknél, hogy előre el kell-e döntenünk ,hogy ültetetten vagy svédasztalosnál eszünk egész héten, vagy lehet olyat, hogy az egyik este itt, a másik este pedig ott? Ezt hol kell majd lejelenteni, vagy hogy működik ez az egész?

Köszönöm!

hipcat Creative Commons License 2012.05.04 0 0 1821

ha jól emlékszem 3 euró volt 1 Liter.

Előzmény: nagyvillám (1820)
nagyvillám Creative Commons License 2012.05.03 0 0 1820

Vacsoránál mennyibe kerül egy üveg ásványvíz MSC hajón?

hipcat Creative Commons License 2012.05.03 0 0 1819

Ha akartok venni akkor igen, mert ott még olcsóbb valamennyivel.

Előzmény: icsuport (1818)
icsuport Creative Commons License 2012.05.03 0 0 1818

Ad. italcsomag - értheto és világos, koszonom, azt írtad még, hogy a bejelentkezésnél olcsóbbak lettek volna a csomagok, tehát amikor "be-check-olunk", akkor próbáljam meg inkább rendelni, ha valamelyik mellett dontunk?

Előzmény: hipcat (1816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!