Sziasztok! Rég irtam ide, és ezért most üdvözölnék minden új Octáviást:) Jó kis gép ez. Még akkor is ha néha akadnak kisebb problémák. Ezért rögtön volna is egy kérdésem,- -Donibcsihez.
Mitől lehet az hogy a gázpedál elengedésekor nem esik vissza az alapjárat, hanem stabilan 1700-1800 illetve néha ennél is magasabban áll meg, és csak több másodperc elteltével esik vissza, lépcsőzetesen. Ha a motort leállítom, akkor újra indításkor rendesen jár.
Még ne kapkodjuk el, majd ha beleültem. :-) De azért már gondolkodom az összeszedendőkön. :-) (szőnyeg, riasztóberendezés, küszöbvédő (apropó, létezik rá?), miazmás.) :-)
Örömmel tudatom, hogy holnap délelőtt végre átrvehetem a szekeret, így most már én is a Skodások táborát gyarapítom. Sajna még nem tudtam résztvenni a multheti talin, ezért dühös is voltam a szalonra. Pedig itt volt helyben.
Donibcsi! Majd beszéljünk a tempomat témában, mert ha közeledben járok, egyeztetni kéne, hogy be tudd dobni az autóba.
Én is most lettem tulajdonosa első autómnak, egy két éves 1.6-os Skoda Octavia Tour-nak. Nagyon tetszik, nagyon élvezem a vezetését. Egyetlen érdekes dolgot tapasztalok, ez pedig a váltóval kapcsolatos. Néha nem megy be kettesbe, berakom a váltót és csak felpörög a motor mintha üresben lenne, aztan üres, vissza kettes és úgy már jó. Ez mindenkinél előjön néha, vagy nálam van csak valami gond a váltóval?
A kolléga pont azt mondta, hogy a nyári Bridge zajosabb. Mint írtam, nekem is ugyanez a kombináció van (Conti téli, Bridge nyári, ugyanazon méretben) és ugyanez volt a tapasztalatom. Dobolós hangja van a nyárinak.
Beszéltem a kereskedéssel. :-) Autó jövő héten elvileg megtekinthető a kereskedésnél, és kb. egy hét múlva átvehető. :-) Juhhéj. Tolatóradar engem is érdekelne, meg ajánlotattok régebben itt indításgátlót/riasztót...
A mi autonk is megerkezett nehany napja (Octavia Tour Kombi, 1.9 Pd TDI). Mar vezettem 560km-t ... egy het mulva tul leszek vele az 1500-on is. Meg igy, nagyon kimelos uzemmodban is szeretem ahogy viselkedik.