a "dübörgős" gumisoknak ajánlom, hogy cseréljék meg a a két oldali kereket illetve a guminyomást először .05bárral csökkentsék. Jó tudom ezt mutatós műszer nem tudja, ott 1 tizedet. Ha jobb de még mindíg morog, akkor még egy picit. Aztán csöndesebb lessz, majd pár hónap mulva ki is lehet dobni ezeket a morgó gumikat.
Ja egyébként az udvar ahol lakom tele van nyesttel, és elég sok kocsi parkol ott, én 4 éve senkitől nem hallottam hogy gondot okozott volna a nyest. Szereld be, aztán ha nem rágja meg a kocsid, akkor vedd úgy, hogy jól működik a nyestápoló rém (bocs). .. :-)
Egy kolégámon keresztűl vettem. Vagy rokona vagy barátjáé volt csak totálkárosra tört az autója és ez még nem volt beszerelve
mennyiért vetted a motorzárat? habár gondolom így jóval olcsóbban jutottál hozzá. Az octiba mi tavaly szereltettük be indításgátlóval együtt, mert a fönököméktöl két kocsit is elloptak.
Azért arra figyelje, nehogy egy nagyothalló nyestet kapj kölcsön, mert az esetleg nem reagál. Te meg vörös fejjel viszed vissza a boltba, ahol előhoznak egy nyestet és az visítva menekül - úgy jársz, mint kolléga faterja a gyengélkedő Polo-val.
Holnap hívlak,és egyeztetünk. Azért nem hívtalak eddig, mert ez a hétvége meg nekem nem jó. De sztem fogunk találni a közeljövőben olyan időpontot, ami mindkettőnknek megfelelő.
Örülök. Szinre fújva??? Holnap valamikor haza keveredek, tervszerint legalább is. Oda adom "drága" nejemnek a telszámod. Majd felhív és egyeztettek hogy melyik idő pont jó mindkettőtöknek. Gondolom jövőhéten megoldható valamikor. Köszönöm.
Tényleg komoly. Én olyant láttam, hogy kutya, vagy macskaszőrt beleraknak egy harisnyába, a motortérben valahol elhelyezik. Működik akkor is ha lemerül az akku:))
Nekem télinek van fenn Bridi LM25,nyárinak pedig Conti . .....hát egy megváltás volt visszarakni a Contikat. Nekem nem sikerült hallanom a téli puha keverék előnyét. A zaját annál inkább. Kollégám a téli Conti után feltette a nyári Brigit, és ezzel a lendülettel elszáguldott a szervízbe ,hogy kerékcsapágyat kellene cserélni:) Megnyugtatták,hogy annak semmi baja......csak hát ez a gumicsere...:)
Üdv: Hixel"
Ha már vitatkozunk valamin vedd a fáradságot hogy visszaolvasol.
Nekem ebből nem az jön le, hogy a téli halkabb lenne hanem az, hogy ha Bridgestone akkor az télen-nyáron hangos, persze ettől még lehet, hogy nagyon jó a tapadása ezt nem vitatom.
Vettem a Conrad-nál egy "komoly" nyestriasztót. Volt vagy 6eFt szállítással együtt. Beszereni roppant egyszerű, a helyét megtalálni a kütyünek már nehezebb dió volt. Mintegy másfél gyufásdoboznyi méretű +,- vezeték, a + biztosítékkal védve. A dobozon egy hangszóró és egy led ami kb 4mp-ként villan. Gondolom a hangfrekvenciás jelet impulzus szerűen adja ki magából.
Mindezt azért írtam le, mert szeretnék kölcsönkérni valakitől egy nyestet, leellenőrizni, hogy ér-e valamit a kütyü. Papír szerint 23Khz-el "zenél" azt meg már nem igazán hallom.
Az Apámnak pár éve volt egy T4-ese. Neki a kuplung alá csúszott be, és váltáskor kicsit reccsent a váltó. Netudjátok meg milyen balhét csapott a szakszervízbe, de láttátok volna a képét, amikor mondták neki, hogy nem kéne a pedálok alá berúgni a szőnyeget. :))
Csak nehogy úgy járjatok mint az egyik ismerősőm apja. (lehet vagy 70 éves)
Éppen ma hallottam a sztorit és pont idevág.
Megvette új VW Polo-t. Használta pár hónapi egyszer csak arra lett figyelmes, hogy nem megy az autó. Bevitte a márkaszervízbe, járjanak utána mi a hiba. Az elektromos gázpedál vizsgálata során derült fény a problémára. A szőnyeg becsúszott a gázpedál alá és nem lehetett tőle normálisan nyomni a pedált. ))
Arra írtam, hogy hixel ugyanazt írta, mint én, hogy pont a téli gumi volt csendesebb, mint a nyári (ugyanolyan típusú szetteknél). Te pedig azt írtad, hogy a téli hangosabb, mint a nyári. Peace :)
Probaltam rogziteni, de a gumiful elszakadt. A sima (nem gumi) szonyeg sincs rogzitve. Mar megszoktam, hogy picit csuszkalnak, nem egy nagy tragedia. Nem autopalyan szoktam lenyulogatni visszahuzni. :-)
Arra nem emlékszem mert több minden volt egyszerre a számlán. De a skoda honlapon a tartozékoknál ott van. Mindjárt meg is keresem és beszúrom a linket.
Én gyári gumiszőnyeget vettem (nagyon jól passzol mindenhol) és küszöbvédő is létezik méghozzá két fajta. Az egyik octavia feliratos a másik sima fekete műanyag.