Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Valaki kérdezze már meg Picurka33-tól, hogy mi a baja? Visszaolvastam az összes hsz-át az eredeti topicban, de eddig csak a mundér becsületét próbálta védeni.
Csak éppen saját szemszögéből védekezik, és nem gondol arra, hogy az utasoknak igaza is lehet :( :(
Én pont az ellenkezőjéről hallottam; a 22:45-ös lenne az utolsó járat, a 23:00-s megszűnne.
Persze remélem, a másik verzió az igaz.
Az, hogy lesz-e áprilistól változás...
A tévé csak annyit mondott, hogy tavasztól, úgyhogy már a februári bérletem után nem vettem újat. Ahhoz képest két hónap eltelt, úgy látszik, megvárják a tavasz utolsó hónapját.
Bár ha az eddigi reakcióidejükből indulok ki, lazán el tudom képzelni, hogy jövő hétfőn kitesznek valami tájékoztatót a honlapra.
A város az inkurrens időkben (csúcson kívül) ritkítani akar + pénteken és szombaton este, inkább éjjel, az mostani utolsó villamos még pördülne kettőt a kutúráltan szórakozó ifjúság kedvéért.
Nem gazdasági okokból, hanem mert a városnak tellik rá, és a város polgárai úgy gondolják, hogy az nekik jó.
Ebbe azért belekötnék :)
Egyrészt, ha lenne rá pénz, már rég épülne / megépült volna a pálya.
Másrészt egy rakás fontos(abb), mellesleg olcsóbb beruházást forráshiányra hivatkozva nem valósítanak meg.
Harmadrészt nem hiszem, hogy a polgárok egydöntetűen támogatják. Elég sok negatívuma lesz, pl. a villamos nem érint majd olyan létfontosságú helyeket, mint a Segner tér, a Buszállomás, vagy a Kossuth utca. Erre még rá lehet tenni egy lapáttal, ha a 12-est és a 15-öst is kiteszik a nyomvonaláról.
Én nagyon azt látom, hogy nem az ésszerűsége, és az indokoltsága miatt épül majd meg a villamos, hanem XY villamosfétise miatt.
Utána meg majd lehet nyögni a hiteleket, mint Pesten a 4-es metró esetében.
Nem hiszem hogy van köze a kettőnek egymáshoz, de ha van, akkor a 3E-t kell megszüntetni, legalább lesz kocsi, amivel sűríteni lehet a többi viszonylaton a követést.
De ha igaz, és érvként használják a troli ellen, a 2-es villamos projektet is meg lehetne támadni, mert a 31-32-es buszokat fele akkora összegből lehetne üzemeltetni.
--------------------
Persze, hogy meg.
De nem cél.
Van egy kihirdetett és talán ha nem is közmegegyezésen, de mindenképpen többségi akaraton alapuló cél.
Ez pedig az, hogy : kettes villamos kell.
Nem gazdasági okokból, hanem mert a városnak tellik rá, és a város polgárai úgy gondolják, hogy az nekik jó.
Itt a gazdaságosság semmilyen szerepet nem játszik.
Nekem se igazán hihető, hogy ennyivel olcsóbb a busz, pláne ismerve, hogy mennyit fogyasztanak.
De ha igaz, és érvként használják a troli ellen, a 2-es villamos projektet is meg lehetne támadni, mert a 31-32-es buszokat fele akkora összegből lehetne üzemeltetni.