Nem minden octavia gumi forgasirányos, sőt. A nyag teljesítményűekre igaz ez, egy 15es lufi gumi legtöbb esetben nem forgásirányos, egy 17es zrnál más a szitu...
a "dübörgős" gumisoknak ajánlom, hogy cseréljék meg a a két oldali kereket
Na en ezt HATAROZOTTAN nem ajanlom. A legtobb mai gumi aszimmetrikus, rajuk is van irva, hogy melyik a kulso, es melyik a belso oldaluk. Ha meg valaki a futasiranyt is megvaltoztatja, hogy az Outside felirat tovabbra is kivul legyen, annak meg egy par kilometer alatt garantaltan szalszakadasa lesz.
Octavia II első ablaktörlő lapát szettre milyen alternatívák vannak, illetve hol lehet legolcsóbban gyárit venni? A 12.400,- Ft-os márkakereskedői árat kissé sokallom...
a "dübörgős" gumisoknak ajánlom, hogy cseréljék meg a a két oldali kereket illetve a guminyomást először .05bárral csökkentsék. Jó tudom ezt mutatós műszer nem tudja, ott 1 tizedet. Ha jobb de még mindíg morog, akkor még egy picit. Aztán csöndesebb lessz, majd pár hónap mulva ki is lehet dobni ezeket a morgó gumikat.
Ja egyébként az udvar ahol lakom tele van nyesttel, és elég sok kocsi parkol ott, én 4 éve senkitől nem hallottam hogy gondot okozott volna a nyest. Szereld be, aztán ha nem rágja meg a kocsid, akkor vedd úgy, hogy jól működik a nyestápoló rém (bocs). .. :-)
Egy kolégámon keresztűl vettem. Vagy rokona vagy barátjáé volt csak totálkárosra tört az autója és ez még nem volt beszerelve
mennyiért vetted a motorzárat? habár gondolom így jóval olcsóbban jutottál hozzá. Az octiba mi tavaly szereltettük be indításgátlóval együtt, mert a fönököméktöl két kocsit is elloptak.
Azért arra figyelje, nehogy egy nagyothalló nyestet kapj kölcsön, mert az esetleg nem reagál. Te meg vörös fejjel viszed vissza a boltba, ahol előhoznak egy nyestet és az visítva menekül - úgy jársz, mint kolléga faterja a gyengélkedő Polo-val.
Holnap hívlak,és egyeztetünk. Azért nem hívtalak eddig, mert ez a hétvége meg nekem nem jó. De sztem fogunk találni a közeljövőben olyan időpontot, ami mindkettőnknek megfelelő.
Örülök. Szinre fújva??? Holnap valamikor haza keveredek, tervszerint legalább is. Oda adom "drága" nejemnek a telszámod. Majd felhív és egyeztettek hogy melyik idő pont jó mindkettőtöknek. Gondolom jövőhéten megoldható valamikor. Köszönöm.
Tényleg komoly. Én olyant láttam, hogy kutya, vagy macskaszőrt beleraknak egy harisnyába, a motortérben valahol elhelyezik. Működik akkor is ha lemerül az akku:))
Nekem télinek van fenn Bridi LM25,nyárinak pedig Conti . .....hát egy megváltás volt visszarakni a Contikat. Nekem nem sikerült hallanom a téli puha keverék előnyét. A zaját annál inkább. Kollégám a téli Conti után feltette a nyári Brigit, és ezzel a lendülettel elszáguldott a szervízbe ,hogy kerékcsapágyat kellene cserélni:) Megnyugtatták,hogy annak semmi baja......csak hát ez a gumicsere...:)
Üdv: Hixel"
Ha már vitatkozunk valamin vedd a fáradságot hogy visszaolvasol.
Nekem ebből nem az jön le, hogy a téli halkabb lenne hanem az, hogy ha Bridgestone akkor az télen-nyáron hangos, persze ettől még lehet, hogy nagyon jó a tapadása ezt nem vitatom.
Vettem a Conrad-nál egy "komoly" nyestriasztót. Volt vagy 6eFt szállítással együtt. Beszereni roppant egyszerű, a helyét megtalálni a kütyünek már nehezebb dió volt. Mintegy másfél gyufásdoboznyi méretű +,- vezeték, a + biztosítékkal védve. A dobozon egy hangszóró és egy led ami kb 4mp-ként villan. Gondolom a hangfrekvenciás jelet impulzus szerűen adja ki magából.
Mindezt azért írtam le, mert szeretnék kölcsönkérni valakitől egy nyestet, leellenőrizni, hogy ér-e valamit a kütyü. Papír szerint 23Khz-el "zenél" azt meg már nem igazán hallom.
Az Apámnak pár éve volt egy T4-ese. Neki a kuplung alá csúszott be, és váltáskor kicsit reccsent a váltó. Netudjátok meg milyen balhét csapott a szakszervízbe, de láttátok volna a képét, amikor mondták neki, hogy nem kéne a pedálok alá berúgni a szőnyeget. :))
Csak nehogy úgy járjatok mint az egyik ismerősőm apja. (lehet vagy 70 éves)
Éppen ma hallottam a sztorit és pont idevág.
Megvette új VW Polo-t. Használta pár hónapi egyszer csak arra lett figyelmes, hogy nem megy az autó. Bevitte a márkaszervízbe, járjanak utána mi a hiba. Az elektromos gázpedál vizsgálata során derült fény a problémára. A szőnyeg becsúszott a gázpedál alá és nem lehetett tőle normálisan nyomni a pedált. ))
Arra írtam, hogy hixel ugyanazt írta, mint én, hogy pont a téli gumi volt csendesebb, mint a nyári (ugyanolyan típusú szetteknél). Te pedig azt írtad, hogy a téli hangosabb, mint a nyári. Peace :)
Probaltam rogziteni, de a gumiful elszakadt. A sima (nem gumi) szonyeg sincs rogzitve. Mar megszoktam, hogy picit csuszkalnak, nem egy nagy tragedia. Nem autopalyan szoktam lenyulogatni visszahuzni. :-)
Arra nem emlékszem mert több minden volt egyszerre a számlán. De a skoda honlapon a tartozékoknál ott van. Mindjárt meg is keresem és beszúrom a linket.