Erről a következőt gondolom: ha mi nem itt beszélgetnénk, hanem a sarki kocsmában, akkor nem látnám mindazokat a reklámokat a képernyő jobb szélén, amelyeket látok. A cég azért szerez jövedelmet, mert lehetőséget biztosít nekünk a beszélgetésre. Amit te mondasz, az lényegében ugyanaz, mintha kijelentenénk: a telefontársaság meghatározhatja, mit mondhatok a készülékbe, mert ő adja a vonalat. Miközben nem altruizmusból teszi lehetővé a beszélgetést, hanem mert ezzel keres pénzt. Természetesen: ne lehessen emberi jogokat sértő tartalmakat nyomni, terrorakciót szervezni, kábítószert és kiskorúakat árulni, ésatöbbi, mert az törvénybe ütközik, valamint nem különösebben ésszerű. De könyörgöm! Ami itt ábrázolva volt, annak eltűnéséről lásd a pár héttel ezelőtti vitát t. és y. szaktársaink fenyítése kapcsán. Uff.
Nyúlván úgy, hogy az kéri a zenét, aki a felületet adja. Ha nem tetszik neki, amit írsz a fórumán, akkor törli. Saját szabályrendszere van, diktatórikusan működik (mint az összes fórum az interneten, amivel eddig találkoztam).
A metrósok szerint csak így működhet. Elmentek a moderáció hozzáállása miatt, csináltak új fórumot, de nem vált be a puha moderáció, csak az Index-féle.
-----------
Olvastam itt már olyanokat, hogy milyen már, hogy diktatúra van egy demokráciában. Na de ha valaki Oroszországból fórumozik (van ilyen), vagy Angliából, akkor ő mit követeljen ide? :) Mi döntené el a fórum irányítási módját? Annak az országnak a működése, amelyikben a szerver van? Ahová az üzemeltető be van jegyezve? Ahol anyanyelv a fórum hivatalos nyelve? Nehéz ez, és mindig az lesz a vége, hogy itt a diktatúra a jó.
Jut eszembe, most odavoltam pár napig beteg(eke)t kisegíteni a nyűgös napokon. Az utolsó félórában kezdtem el orrot fújni. Pedig jusztse akarok ilyesmivel foglalkozni, ha már három napig álltam a sarat.
Ti hogy álltok ezzel? Emma már túl van rajta- gondolom ...
azt hiszem, hogy az irl izék nem megengedettek az egész fórumon. De hogy ezt hogy tudják kontrollálni, arról halvány fogalmam sincs.
Viszont ebből arra lehet következtetni, hogy többen olvassák ezt a topikot, mint gondolnánk, azaz igen népszerű lehet. Ez mindenkit kellő büszkeséggel tölthet el :)
Neki is az van? A manapság forrón békét óhajtók közül ugyanis ketten is dolgoztak ott, ahol én vélhetően még egy darabig.
Az egyikük, a híres szlovák rendszámú, kollégám volt. Aranyos ember, igazi bohém duhaj, aki élete egy válságos pontján, húsz évvel ezelőtt és akkori árfolyamon milliós összegeket csalt ki a cégtől és kollégáktól. Valahogy úgy alakult, hogy sosem adta meg. De most már nem szeret minket, mert elsimíthatatlan elvi ellentétek vannak köztünk.
A másik még a nagy történelmi felfordulás előtt dolgozott nekünk, az akkori vezető társadalmi szervezet ügyeivel foglalkozó részlegnél. Kortársak visszaemlékezése szerint a róla szóló szövegekben egy dolog nem igaz: mivel lusta volt és nem nagyon okos, nem sikerült fölemelkednie az igazán jól fizetett léhűtők közé, csak jól fizetett talpas volt. De annak végtelenül lelkes.
A szlovák rendszámról jut eszembe a TV2 legfrappánsabb riportja, amikor is szlovákul szólították meg az ilyen rendszámú luxusautók tulajdonosait. Egyikük sem tudott értette, hogy mit kérdeznek tőle...
Én voltam az ország véhetően egyetlen Örkény Istvánról elnevezett KISZ alapszervezetének vezetője. (A nevet saját kezűleg adtam.) Mozgalmi tevékenységünk keretében iskolaújságot és rádiót csináltunk a Madách Imre Gimnáziumban, még vándorzászlót is kaptunk az előremutató munkásságunkért. (A vándorzászló rendszerváltás okán a szekrényemben tekinthető meg.)
Szoktam mesélni, hogy a miénk olyan iskolaújság volt, amelyet az igazgató akkor olvasott el, amikor már le volt másolva 500 példányban. Ha vitája volt velünk, bekopogtatott a KISZ-szobába, és jelezte, hogy válaszcikket ír. Köszönjük, mondtam ilyenkor beleegyezőleg.
Jó, jó, amikor ezeket akkoriban elmeséltük a különféle KISZ-értekezleteken, persze mindeki azt hitte, hogy hazudunk vagy ragasztót szívtunk, de tényleg így volt. Így aztán velem nagyon nehéz beszélgetni a demokráciáról, mert egyszerűen máshogy vagyok összeszerelve, mint a többség. :-)
Egy köztiszteletben álló közszereplőre utaló kérdést kaptam a munkahelyem okán, ezt megválaszoltam. Ez a beszélgetés röpült. De egyúttal röpült egy olyan válaszom is - lánctörlés folyományaként, az értesítés szerint -, amely beszélgetés veleje prímán megtekinthető a topikon. De én most már olyan óvatos vagyok, mint az üregi nyúl, szóval aki többet akar kihúzni belőlem, készüljön harapófogóval. :)
De. Khm. Be. Izé. Berosálok. A mindentől off offtopikban megsértettük a moderálási alapelveket. Aki kíváncsi a véleményemre bármivel kapcsolatban, küldjön baglyot. A fenébe is. Topiktalit követelek. Majd megszervezzük kőtáblán.
Szerintem Békés megyében a legmagasabb domb sincsen 15 méter. A megyei levéltár képeslap gyűjteményébe inkább a témája miatt kerülhetett. A népviselet lehetne a megoldás kulcsa.