Hát van a Houmt Souk, a főváros, azért ott lehet mászkálni, mecsetek, múzeumok, van a zsinagóga, vana Guella... ojjé, inkább utánanézek, mert már elfelejtettem, mit hogy kell írni... a panoptikum, a fazakesműhely, a római út, még van más is, ahol mi sem voltunk...
Mondom, hogy nem nagy szám, de aki először lesz Tunéziában, aki először repül, szerintem elég lesz...
Mit kezdek?
Nekem van saját véleményem. Na most ha az nem egyezik a többséggel, akkor már azt hiszitek, hogy kötexem. Pedig dehogy! :)
Csak Djerbára nem megyek az életbe mégegyszer...
Szia,
alkudni nagyon egyszerű, csak tudni kell, hogy kb. mennyit érhet (vagy is, hogy Neked mennyit ér) az az áru, amire alkudni akarsz.
Egy példa:
Tönkrement a starandpapucsom, ezért kimentem a piacra venni egyet. Mivel csak arra az időre kellett, amíg ott voltam néztem egy könnyű bőrpapucsot. Az általam becsült értéke úgy 10-15 TD között lehetett. Kérdeztem mennyit kér érte, úgy kezdte, hogy 120 TD. (!) Erre mondtam, hogy nekem annyit nem ér, adok érte 2 (!) Dínárt. Kérdezte, hogy viccelek-e, erre mondtam neki, hogy én meg azt hittem, hogy ő viccel. :)
Végül is megegyeztünk (ha jól emléxem) 12 Dínárban.
Az más kérdés, hogy még annyit sem ért, mert 3 hónap után el kellett dobnom, holott itthon csak a lakásban használtam, de ott meg szükségem volt rá.
Lényeg az, hogy semmit nem érdemes venni az emléktárgyakon kívül. De gondolom ezt tudod Te is. :)
terkep.lap.hu
Tunéziára kell kattintani, majd ott az idegenforgalomra. Utolsó lépésként az országot kell kiválasztani. Szerintem jól használható. A honlap angol.
Köszönöm szépen a segítséget!
Ti mentek valahova nyaralni?
Én most először ülök repülőre és egy kicsit félek tőle! Innivalót és ennivalót adnak a gépen? Mert valamelyik fórumon írták, hogy adnak!
Hol? Hátha másnak is kellene, én még az irataim között kerestem, de akkor nem keresem tovább...
Mivel elég kicsi a sziget, könnyen bejárható, kevésnek tűnik a látnivaló.
Persze kinek mi a látnivaló, attól is függ...
Én szeretek mindent megnézni, a házakat, az embereket.
Ha kifejezetten turistalátványosságra gondolsz, hát úgy 5-6 akad...
A szállodákban minden este vannak programok, többnyire zenés, vagy valami cirkuszi, esetleg játékos.
De vannak disco-szerűségek is a szigeten, de ott mi nem voltunk.
Én ide szeretnék menni, már csak azért is, mert Te olyan szép dolgokat írtál róla. Remélem, hogy nem fogunk csalódni. Előre is köszönöm a térképet! Ja a másik fórumon (Djerba) oda is írtam neked!
Moncsacsi
Szia, ne hülyéskedj, itt a helyed!
Nézd meg a www.terke.hu, a tunézia.hu --- ezeket,
de megnézem, a mienk megvan-e, s ha igen, be tudom-e szkennelni...