Én speciel szeretem a kihűlt kávét is, van amikor fél délután iszogatom. Amikor Braziliában voltam a kávézolás azért húzodott el 40 percig is, mert a házigazdáim vagy 4x friss, forró kávét főztek látván, hogy még nem fogyasztottam el és mondván, hogy a kihűlt kávé nem kávé. Na ezt a szituációt képzelem el Béláék esetében is. Nekilátnak a kávézolásnak, közben dumálnak Julius Cézárról (a propos: Kleopátrát áspikigyó marása ölte meg) és egyebekről, közben kihűl a folyadék és ujabbakat, ujabbakat főznek, igy összejön az ukcve 20 perc bőven.
Énszerintem azér spórolnia kellene a Mesternek a jegyre, mer egy ilyen kellemes táncmozdulatokban gazdag kultúrális előadás olyan, de olyan hatással tud lenni az ember közérzeti állapotára, hogy hihetetlen. És ráadásul az ilyen táncegyüttesekben igen kellemes külsejű táncoshölgyeket lehet szemügyre venni, úgyhogy még ez is szemponty. Persze, ha Editkével komolyan a szándékai, akkor nem szóltam.
De tényleg mekkora pici kortyokban kell inni egy kávét, mondjuk 5 percenként, hogy 20 percig kitartson?? Arról nem is beszélve, hogy hányszor hűl ki a kávé ennyi idő alatt.
Most nézem csak, hogy Dalnokiné Esztike megvilágosodott. Ezek szerint a buddhista befolyás az összes kollégára érvényes ott.
Amúgy ha az a Moszkovoj együttes nem táncolna annyira mint a villám akkor talán kevesebb harapni valót pusztítanának, és akkor talán olcsóbb lehetne a jegy is.
Az a csoda, hogy Béla egyáltalán kibírja ezt az eszeveszett rohanást! Csak 20 perc a kávézolás, és isten tudja, mikor jáccottak már számháborúst. Nem élet ez így.
Most ért véget a 10.15-ös kávézolás. Iparkodtunk mert csak 20 perces volt. Rengeteg a munkafeladat. Én pl. Fricivel kimegyek a Nyomtatványboltba és talán Helgácska is elszökik. Illetve veszek Füles újságot, hogy ebéd után legyen elfoglaltságom. Egyszóval nagy a hajsza, semmire sincs idő. Az idejét se tudom, hogy számitógépjátszást végeztünk volna. Ma megoldódott számomra egy rejtéj. Azt láttam, hogy a város pontjain pozdorjából kivágott embernagyságú alakok állnak. Eggyik reggel meg is rémültem mert nem számítottam rá, hogy szembetalálom magam egy ilyen bábuval. Na aztán Dalnokiné esztike megvilágosodott, hogy a színházban Deszka előadás van, aminek az az értelme , hogy idejen egy csomó színház és mutogatják magukat. Ezek a pozdorjaalakok meg ezt reprezentációlják. Tehát olyan ízé reklám. De ha nekem Esztike ezt nem mondja, az életvben nem jövök rá. Lesz egy másik kultura szenzáció. Jön a világhírű szovjet Moszkovoj táncegyüttes. Úgy táncolnak mint a villám, nagyon gyorsak. TV-ben láttam őket, de élőben még praktikusabbak. Sajnos a jegy ára a csillagos eget csapkodja, de gondolom felszámolták, hogy ideutazzanak és az evés-ivás igényüket is fedezni kell. Namármost elég sokan vannak a Moszojobv együttesben és ezért drága a jegy. Ha nyernék a lottón, szerintem nem sajnálnám rá a pénzt.
De a nagy sikerre való tekintettel lehetséges lenne a műalkotásba beleszőni a népszerűbb, kivégzésben részesített szereplők feltámasztását. Volt már ilyen, például Dallasz.
Egyszer vásároltam egy kínai boltban, és látom ám, hogy egy hatalmas pók megy keresztül a pénztár előtt - még néztem is, nahát, ezek a kínaiak milyen frappáns játékot csináltak, de vajon hová lehet bele tenni az elemet - akkor hallom ám, hogy sikoltoznak az eladókislányok, a pók meg felakadt a pultban, és jobban megtudtam nézni, hát egy igazi nagy pók volt, de valami farkasjuhászméretű.
Az egyik eladójány hozott egy dobozt, nagybátran megfogtuk, és bedobtuk a bolt melletti patakba.
Nohát ezek után azon sem lepődnék meg, ha tényleg kígyók is potyognának időnként az ilyen exotikus boltokban.
én is nagyon imádom ezt a történelmi sorozatot, biztos azért, mert megtörtént szereplők vannak benne. egyhuzamban megnéztem a 2 évadot a nyáron.
egyébként igaza van a Mesternek, nekem kb. 4 év után karácsony előtt bedöglött a Samsung DVD-lejátszóm (igen, ez a negatív reklám helye, mert előtte meg az ugyanilyen videóm tette ugyanezt), javíthatatlan, erre mérgemben vettem egy olyat, aminek még nem is hallottam a nevéről. kiválóan lejátszik bármit, amit belerakok, és még pendrive-ról is tud játszani.