"Nálunk akkora lenne a kár,hogy az újabbig nem is tudnánk helyreállítani."
Off
Ennek az a titka, hogy arrafelé az emberek nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy szoci kormányt tegyenek hatalomra.
Mert az egy ilyen helyzetben nemcsak a pénzükbe, hanem az életükbe is kerülne.
Szerencsére errefelé nincs ilyen hurrikán.
ON
Egy hurrikán vagy tájfun esetenként több csapadékot ad mint a mi éves szummánk,(West Palm beach az elmúlt 48h-ban 340mm(!).El nem tudom képzelni,hogy ilyen szelet és özönvizet,mint pl. a Bahamák/Florida amit kapott hogyan lehet évente eltűrni. Nálunk akkora lenne a kár,hogy az újabbig nem is tudnánk helyreállítani. Nem tudnánk visszahozni azt a pénzt amit a vihar elvitt és akkor már jön is a következő! Ott talán mindenkinek van házbiztosítása és casco-ja ?Nálunk egy szupercella vagy egy árvíz padlóra tesz településeket,családokat.Egy hurrikán olyan,mint egy ezerszeresre duzzadt szupercella !Amerika és Ázsia ezek ellenére leköröz bennünket.Hogyan bírják-vagy már nem sokáig?/A földrengéseik és vulkánjaik:csak hab a tortán !/ Szóval nem értem, hogy-hogy tudják kitermelni és mégis milliók laknak azon a környéken.
Sorra érkeznek befele a képek a hurrikán közvetlen környezetéből. Maimi és West Palm Beach-en a gustwind meghaladja a 100km/h-t és lesz még több is, pár órán belül partot ár a középpontjával.
Az első képek érkeznek befele a hurrikánról. Ez 1-2órája készült a Bahamákon. Nagyon jó, hogy ott is vannak akik még ilyen helyzetben is a hobbijuknak hódolnak, lehet már rég menekülni kellett volna..
Az Ítélet megy Florida felé.. Nagy anyagi kárt fog okozni, még így 3-as erősséggel is(volt 4-es is), most követem a neten. A Hurrikán 3-as erősségű lett, azért gyengült mert a szélnyírás kedvezőtlen volt számára, ugyanakkor Kuba és a Bahama szigetek is hozzájárult a gyengüléséhez, mert valamivel kevesebb volt a meleg víz ami táplálja. Az északi és a keleti része egészséges de a nyugati és a déli kicsit szanaszét ment éppen ezért. Miután elhagyja a Bahamákat és nyílt tengerre megy még lesz esélye az erősödésre bár már nem sok ideig mert utána meg ott a floridai félsziget ami szintén gyengíti majd amikor eléri. A 4-es fokozatra visszaerősödést azért jósolják szerintem, mert úgy tűnik lelassul és lesz ideje összeszedni magát. Szombaton lesz érdemesebb figyelni mert ma még az óceán felett fog erőlködni. De rengeteg sok város van az útjában, anyagi kár lesz a nagy sajnos. Itt egy kép róla: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0409/frances2_noaa_big.jpg ,van még sok radar is ahol lehet figyelni őket, meg sok webkamera. Felvannak szerelkezve, csak elne menjen az áram..
A Szeptember hónap nagyon jól kezdett csapadékilag, ugyanis a Szeptember hónapból nem telt el 1óra(!), máris eső kezdődött Szegeden/Szentesen is. Hajnalig 11mm eső hullott idehaza. Jó kezdés, már nem is kell aggódnom az 1 számjegyű hónap miatt csapadékilag, bár a szegedi met állomáson csak 7mm-t mértek, tehát 3mm még kell a Szeptemberi 2 számjegyhez. Az éves mennyiség Nálam pontban 500mm!!
Szentesen 2mm esett amúgy, Kiskunmajsán 10mm, Békéscsabán 14mm. Tehát enyi a Szeptember egyenlőre. Az évnyitó remek volt, időjárásilag is!:)
Amindenit! Jövök haza a 12órás mûszakomból(azthisezm utolsó volt egy jódarabig), és én ilyet még nem éltem meg!! De szó szerint ugyanis , ma elég furcsa körülmények között, de a nagybátyám fia, tehát az unokatestvérem, eljött Németosrszágból megkeresni minket! 20 év után! Tehát az én életemben még nem volt itt Mo-n, én sosem láttam még, de MA ESTE végre megismertem. Hosszú lenne elmesélni, hogy miért nem jött eddig Mo-ra, de most eljött!:)) Amindenit, én még sosem láttam az életemben, de jó megismerni, legalább gyakorlom az angolt!:) Ez a legjobb nyári szünet utolsó napja eddig a 12 év alatt!:))