Keresés

Részletes keresés

zsosz Creative Commons License 1998.11.12 0 0 36
jajaja.....szerintem is van egy ijen topic a kult.-ban is, de sebaj, ide is ideirom a kedvenc Vonnegut idézetemet :

"Ha egy magyar a barátod, nincs szükséged ellenségekre." K.V.

zsosz

Ambipotalamusz Creative Commons License 1998.11.12 0 0 34
Ja, és az új muv (Idoomlás, Timequake) fordítása valami elbaszott katasztrófa. Tegnap kezdtem olvasni, de nem bírtam tovább a 30adik oldalnál, mert annyira szörnyu a magyar szöveg.
Ambipotalamusz Creative Commons License 1998.11.12 0 0 33
Szasztok. Én is rá voltam kattanva 4edikes koromban. Szerintem is jó, de azért nem a világ legnagyobb írója, azt ismerjük el. Az amerikai irodalomban, amennyire ismerem, elég keményen dolgozik egy ilyen minimáleszközökkel operáló vonulat, egyszeru mondatok, stb. Azért vannak mások is rajta kívül, akik ebben a stílben nagyot alkottak, például olvastam egy elég megdöbbentot: John Barth: Az út vége.

Éj anyánk qrva nyálas lett szerintem.

pillapalack Creative Commons License 1998.11.12 0 0 32
JT
nalam van, ha gondolod odaadom, de csak ma mert mar egy par napja itt ul. (messze van a videoteka)
jelentkezz ha kell.
lomo Creative Commons License 1998.11.12 0 0 31
Bocs, hogy beleugatok, de nem egy hasonlo temajut lattam az elobb a Kulturaban?
lord Creative Commons License 1998.11.12 0 0 30
A legfontosabb kimaradt:

Hehe

lord Creative Commons License 1998.11.12 0 0 29
Öki
az Ikrek szerintem a Börleszk. "És szólt az éjszakai kecskefejő"
És áldja meg az isten Mr. Rosewater, nem Mary
. Az 5ös számú vágóhíddal együtt adták ki először magyarul.

A film vacak, de ne reménykedjetek! Egy csomó másikat is megfilmesítettek. pl. a Kilgore Trout-féléket.

MGperY Creative Commons License 1998.11.12 0 0 27
ráadásul moon néven kint vagy a címlapon, tényleg eltévedt a topic, de inkább egy ijen mint még egy buzis.
Hát így megy ez...
pillapalack Creative Commons License 1998.11.12 0 0 26
abszolut friss elmenyem az "Ej anyank" c. film.
nagyot csalodtam benne, ekkora tortenetet igy elrontani, es allitolag (na jo ezt en is alairom) Nolte nagyot alakit benne.
mindenesetre, en harom perc utan feszengtem az agyamban, rettenetes lett a film. konyv viszont UBER!
Kham Creative Commons License 1998.11.12 0 0 25
Fénnyeséges telihóóód gyermek,
De ha nem létezne a Kultúra rovatban, akkor is ott illenék megnyitni.

Gyerünk moderátor...

Öki Creative Commons License 1998.11.12 0 0 24
Sziasztok T.Asztaltársak!

Hát én elsőre a Bajnokok reggelijével futottam össze és annyira bezsongtam tőle, hogy sorjában szinte minden könyvét elolvastam. Nagyon szuper, bár vannak oly emberek, akik a háttérmondanivalóját nem veszik észre Vonnegut írásainak. Nekem teccett az Ikrek, assz'em ez volt a címe; A mesterlövész, az Éj anyánk, Isten áldja Ms Rose Mary (ha lyól emléxem), de még ezeken kívül több kötetéhez voltam szerencsés. Kb olyanok a könyvei, mint a 22-es csapdája Hellertől. Az elején kacarászol, hogy mekkora állatság és mire a végére érsz könyveinek, azt mondod hmmmm nem is igazán vígjáték a mű. Szóval szerintem RULEZ!

moonchild Creative Commons License 1998.11.12 0 0 22
Valaki
Valamettől valameddig
Megpróbálta.

Ezitten a Kurt Vonnegut kiváló műveivel foglalkozó topic,tessék bele irni.

elbéjé Creative Commons License 1998.11.14 0 0 21
LACI!

Egészen döbbenetes, ahogy számonkéred a feeling-et a Vonnegut-on, mintha a tükröt hibáztatnád azért, hogy mit is mutat. Ha valaki fél ettől a feeling-től, nézzen operettet, olvasson lányregényt, az nem fogja felzaklatni.

lord Creative Commons License 1998.11.13 0 0 20
Nálam minden könyve megvan, sőt van amelyik 2-3 példányban is. Sőt. Általában hurcolok magammal egy -egy könyvét. Ez már beteges, nem?
Pár napja a Titán szirénjeit olvasom (újra -és -megint-és mindig) és azért az a kérdőjel, mint szimbólum nagyon jó. Mindenesetre én jobban tudok azonosulni vele, mint pl. a (horog)kereszttel. :)

Laci
Igazad lehet a feeling-ügyben. Én is csak módjával adagolom, mert nagyon padlóra tud tenni. De nem Jr. stílusa, hanem az "emberiség" viselt dolgai. De talán még az is elviselhetőbb, ha valaki ilyen zseniális formában írja meg. :)

zsosz Creative Commons License 1998.11.12 0 0 19
lomo : ma reggel a Ferenciek terén lévő antikváriumban láttam vagy 4-5 Vonnegut-ot.

zsosz

lomo Creative Commons License 1998.11.12 0 0 18
Infora lene szuksegem, itt-ott latok Vonnegut konyveket, de hol lehet megkapni az osszeset? Ui. mindig csak kolcsonbe kaptam eddig oket...
Pendragon Creative Commons License 1998.11.12 0 0 17
Meg nem erősitett hirek szerint elkészült a Bajnokok vacsorája c. könyv...

Any info ???

Laci Creative Commons License 1998.10.21 0 0 15
Kedves JT, az utóbbin kívül (időösszeomlás, illetve, ha van azóta új akkor azt sem) mindegyiket olvastam, többet közülük többször is, a Bajnokok Reggeliét vagy tizszer. De szerintem nem jó teleszívnia magát az embernek azzal az életérzéssel, mint amit ezen könyvek árasztanak magukból. Modjuk ha mindenkor örülni akar.
Persze mindenkinek jogában áll, csak szerintem azért nem építő, mert nem kínál megoldást, nem mutat kiutat, hanem beletörődéssel egyszerűen elfogadja ezeket a rossz dolgokat. Mit is tehetne szegény?
zsosz Creative Commons License 1998.10.20 0 0 14
Ja, es az Idoomlasban a "kedvenc" idezetem :

"Akinek magyar a baratja, annak nincs szuksege ellensegekre..." :((((((

haaaaaaat....

zsosz

Laci Creative Commons License 1998.10.20 0 0 12
JT, ez utolsó mondatod nekem szólt?
elbéjé Creative Commons License 1998.10.18 0 0 10
Vonnegut szerintem cseppet sem "nihilista" ( by LACI) sokkal inkább HUMANISTA, de az nagyon és aki humanista annak muszáj, hogy fájjon ez a világ és amikor fáj neki, akkor idonként úgy tunhet, mintha nihilista lenne. Vonnegut csodálatos ember lehet, rettentoen elkeseredtem, amikor a legutóbbi könyvén azt olvastam, hogy "valószinuleg az utolsó"....
FOOTFETISH Creative Commons License 1998.10.15 0 0 8
HELLÓ.
FreeC. Creative Commons License 1998.09.29 0 0 7
Na látod, Laci, többek között ezért szeresssük...
Laci Creative Commons License 1998.09.29 0 0 6
Húha mi jön most?!

IMHO Vonnegut egy kicsit zakkant, frusztrált, az életből kiábrándult fazon, aki minden könyvéből ezt a teljes nihilista életérzést árasztja rá olvasóira. Ismerjük be: ügyesen csinálja

Keyser Söze Creative Commons License 1998.09.28 0 0 5
Sajna, télleg tartozom még. Legyetek türelmesek, de ti is kereshettek valamit!
Vonnegut mindent tud!
FreeC. Creative Commons License 1998.09.28 0 0 4
Skacok, eztafrankótopicot most fedeztem fel.
Mért hagytátok behalni?

Vonnegut egyszerűen rulez!

"igy megy ez..."
(5-ös számú vágóhíd)

Keyser Söze!
Hol vannak azok a linkek?

ZöPö Creative Commons License 1998.08.03 0 0 3
Tőlem akár a Plútóról jött intelligens gáz is írhatna ide.
kaviat Creative Commons License 1998.07.29 0 0 2
Keyser Söze!

jöhretnek a linkek!!!

kavi

Keyser Söze Creative Commons License 1998.07.29 0 0 1
Ha meg lesz ellenvélemény, azt leüssük.
Nagyon jó oldalak vannak a neten Kurt bácsiról, ha lesz rá időm, belinkelek párat a jónép okítására. Régebben találtam egy olyan site-ot is, amelyen az összes Kilgore Trout-novella megvolt (angolul).
Csip-csirip.
nahat Creative Commons License 1998.07.29 0 0 0
K.S!

Vonnegut a legnagyobb faszi a jelenkori amerikai irodalomban. Szösszenetek? Minek idemásolni egy egész életművet? Az a baj, hogy ez a topic ellenvélemények hiányában ki fog halni... :-) Hacsak ide nem jön Mallory és kijelenti, hogy én ne übermeskedjek mert cirkusz lesz.

"Azt kívánni, hogy a világűrben minden bolygót emberek népesítsenek be, az olyan, mintha azt kívánnánk, mindenkinek legyen gombás a lába."
Vonnegut, Hókuszpókusz

nahat

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!