Én OMV BIXXOL 5W40 est töltöttem bele. Asszem :)). A kutas azt mondta, hogy ilyet viszeek a Passatokhoz is, meg az összes VW hez is, mert azok főleg nagyon kajálják az olajat.
Enyémben 53ezer van most. Felső nívó körül van az olajszint. Sajna nem tudom, hogy töltöttek-e utána, mert csak másfél hete van nálam a kocsi. De asszem hagyok egy kis tartalék olajat végszükségre a kocsiban.
Jó az OK, csak ha elmész egy vadidegen városba, és ott bevillan az olajszint jelző, és korábban hasonló okok miatt - olajelfolyás - költöttél egy autóra egy millát, akkor micsinálsz? Ráadásul szombat este hatkor? Fejvesztve rohansz a legközelebbi lehetséges helyre, ahol olajat lehet kapni, azaz egy benzinkútra. Legalábbis én azt tettem. Bevallom megijedtem.
Na, olajfogyás elsőkézből. 8.500 km van a bringában, és tegnap rátoltam egy liter olajat, mert a minimum alatt volt. :(( Ez hosszútávon igy fog menni? Mert ez nem olcsó mulatság. Az olaj 5.500 Ft volt.
Új vagyok ezen a fórumon. Érdeklődnék, hogy 1.4 TSI turbós Octaviára lehet-e idén (v. később) számítani? Az a 125 lovas verzió érdekelne, ami a VW csoport többi tagjába épül. Köszi előre is. Gábor
Milyen utólagos extrákra érdemes áldozni? Tolatóradart és riasztót szeretnék tetetni bele
Az extrák a te döntéseid, de ha rám hallgatsz, hagyományos riasztót elfelejted. Szinte semmi értelme. A megélhetési bűnözőt nem tartja vissza, a "profi" meg egy pillanat alatt kiiktatja. Ezeknek a leggyengébb láncszeme, a távirányításban rejlik. Minden olyan megoldás ami nem így működik, jobb lehet.
Apropó: Az autólopás fórúmon most irt be egy Superb- márkatárs hogy ellopták járművét.
Köszönöm , ma már (vagyis tegnap) láttam, használtam.
Viszont mintha arról beszéltünk volna hogy le fested, festetteted.:-(((( Mindegy a másikat is megoldottam, csak egyszerűbb lenne fujni, ha nincs még betéve.
Szerintem érdemes lenne raktáron is tárolnod , mert elég nagy esélyt látok egy-két hónapon belül egy újjabb cserére. Még kettőt cseréltetek aztán kivágom az egészet.:-(
Üdv, Kutyacsont? Van mind a két végén 1-1 gumikarika, nekem azok voltak elkopva és azért koppant. (Persze a szervizekben ahol voltam vele nem jöttek rá. Én voltam olyan ügyes, hogy összehasonlitottam egy másik octáviáéval és akkor láttam meg a hibát.) T.
Számomra elsősorban nem a fogyasztás csökkentése volt a cél, hanem ésszerű keretek között, káros mellékhatások nélkül a rugalmasság növelése. Ha pluszba az étvágy is csökkenni fog, az csak hab a tortán.
Ja, és amit nem írtam még:
Most 1500-as fordulattól úgy elkezd tolni, mint előtte 1900-tól, és tart kb. 4200-ig, nem csak 3500-ig.
Az egy AEH/AKL motorkódú 1.6-os lesz, de az biza "csak" 8 szelepes. Ha teheted ne ezen motorkódost vegyél....ez egy régi motor, bár bevált, de sajna idejétmúlt konstrukció.
Én is focust számíttattam be motorgondok, és turbó miatt.
És ugyanúgy törött volt. :-)
(és sajnos olyan helyen is amit előtte nem tudtam. :-(()
De szerencsére emiatt nem sokat vontak le az árából.
(oda hordtam szervízbe, és mindent megcsináltattam előtte, meg csináltattam teljes átvizsgálást, és a szervizes tök véletlenül pont ott volt a weltautónál amikor nézték a kocsit.
A hazaúton is szuper volt az Octi, nem csak ott nálatok, mikor kipróbáltam.
Kíváncsiságból ma reggel , mikor mentem Ceglédre, a vecsési elkerülőn csináltam egy rugalmassági próbát, 80 km/h-ról 120 km/h-ra 4. és 5. fokozatban mértem időt.
Odafelé ( chip-írás előtt ) :
4.-ben - 8,2 sec
5.-ben - 12,4 sec
Hazafelé ( chip-írás után ) :
4.-ben - 7,0 sec
5.-ben - 9,5 sec
Igazán meggyőzőek az mért adatok. Pont ezt szerettem volna elérni. Kösz !