Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

MZ/Y Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4967
Lehet, hogy a fényre sötétedő (vagy mifene) tükörhöz van "odacsinálva"?
Előzmény: mogyi1 (4966)
mogyi1 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4966

Sziasztok!

Ma du nézegettem az autómat (octavia II ) és észre vettem, hogy a középső visszapillantó tükőr hátoldalán van egy kis nyilás. Vajon mi lehet az? Ha valaki tudja írja már meg. Nagyon kiváncsi vagyok. Én valami érzékelőre tippelek de a leírásban nem találok semmi utalást erre.

MZ/Y Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4965
A riasztót pont' nem ott kellene kérni.
Előzmény: ottar (4961)
Papka11 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4964

Milyen utólagos extrákra érdemes áldozni?

Elsősorban a biztonságra. Kérjél bele ha lehet  plusz légzsákokat.

Jól jöhet  a tempomat is. Sárvédő gumik előre-hátra a kőfelverődés és sós latyak miatt. A könyöklő kényelmes.

joemaster Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4963
"Mire kell az átvételkor figyelni?"

ITT megtudhatod.

Teszek majd be egy képet a szövegbe, hogy ne legyen ilyen keskeny...
joemaster Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4962
Szia!

Nehogy már Neked legyen ciki, hogy körbeméred!
Én két autó vásárlásánál működtem közre, mindkettőnél körbe lett mérve a festék vastagság és ez ellen nem volt semmi kifogása a kereskedőknek, de ha lett volna, sem érdekel. Legfeljebb nem hozom el az autót.

Az OII vastagságai tipikusan 100 mikron körüliek, az első sárvédők bőven 100 alatt vannak, a legnagyobb éték sem volt 120-130 mikronnál több.

Barátom autójának csomagtartó fedele 170 körül volt, az enyémé sokkal kevesebb. Azt lehet, hogy a gyárban plusz rétegben fényezték, de azt már nem hiszem, hogy javították volna, mert utólagos javítással tuti, hogy 200 közelébe kerül a vastagság.

A 300 mikron tudtommal nincs leírva sehol, a magyar gépjármű importőrök egyesülete megegyezett a 300 mikronban.

Ettől még lehet verni az asztalt, és azt mondom, kell is!

Ja, rétegvastagságmérője minden kereskedőnek van, mert a használtautó beszámítós kolléga leginkább csak azzal dolgozik... Ha ellenkezőjét állítják, akkor hazudnak.
Előzmény: kakszilali (4947)
ottar Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4961
Az. :-)
Akkor rögtön kérdezek is:
Írtátok korábban hogy valahol volt szó a fórumon arról, mire kell figyelni az 1.9 PD TDI motoroknál.
Sajnos nem igazán találom, valaki össze tudja foglalni?
(az általános dízeles tanácsokon kiívül, pl. hidegen nem erőltetjük, hosszabb autópálya után alapjáraton hűtjük a turbót, etc.).
Másik:
Milyen utólagos extrákra érdemes áldozni? Tolatóradart és riasztót szeretnék tetetni bele, gumiszőnyeget és küszöbvédőt szintén. Más öteletem hirtelen nincs.
Mire kell az átvételkor figyelni?
Előzmény: ckerti (4956)
Centi the real Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4960
Asszem 26 ropi
Előzmény: greenie28 (4957)
kakszilali Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4959

Köszönök mindenkinek mindent.

Nekem is kicsit kellemetlen lesz amikor átvételnél vastagságot méretek velük, de ha nincs semmi baj akkor asszem nekik is jobb hogy a hülye vevő legalább saját szemével látja.Legfeljebb koppanok egyet. Ha meg volt újrafényezve,  úgy olvastam valahol, hogy nekik erről az autóval együtt átadnak egy jegyzőkönyvet, benne, hogy  mikor, hol , miért sérült, és a javításról is. Kivéve ha a kereskedésben történt volna.

Köszi Füredi, jó ötlet a King felszereltség csak annyi minden van már ebben a businessben is, hogy milyen egyéb utólagos extrára gondolhatok? Mondjuk egy szerelt téligumi szett?!

De hagyjuk a negatív gondolatokat. Most a jobbik énem azt mondja , hogy semmi baj nincs az autóval csak tényleg peches vagyok. Ennyire nem örültem még annak, hogy peches lehetnék.  De inkább ez. Egy hét és kiderül. Akkor jelentkezem mi volt és lesz fotó is.

OII Kombi Business 1.6, antracit-szürke.

mogyi1 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4958

Én meg kérdeztem, hogy milyen lehetőségeim vannak ha sérülten érkezik az autó.

3-5% engedmény a sérülés mértékétől függően.

Elálhatok az átvételtől és ujra megrendelik,természetessen ujra 8-12 hét várakozás

Elméletileg tájékoztatni kell a vásárlót a sérülésről és kell egy jegyzőkönyvet adni.

Aztán írd meg , hogy mi lett a vége.

üdv

greenie28 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4957

Szaisztok!

Az OctiII-m ma egy hetes nálam. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon szuper járgán-4

DONIBCSI!!! A győri tali előtt már beszéltünk az utólagos tempomatról. Mibe kerülne? Csak hogy kalkulálni tudjak, mert nemaokára megyek Pestre, így lehet, hogy meglátogatnálak.

Előre is köszi!

Üdv

Zsolti

ckerti Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4956
Jó neked :-))
Előzmény: ottar (4955)
ottar Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4955

Sziasztok!

Tegnap hívtak a szalonból!

Február 14.-én rendeletem meg a kocsit, tegnap már este megnézhettem volna, mert akkor állt le a trélerről. :-)

Jövő hét elején-közepén átvehetem. :-)

Ha jól számolom ez pontosan 9 hét. :-)

ckerti Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4954

Nem érdekel a típus, csak egy garázs belmérete miatt volt kérdés, hogy rövidebb, vagy hosszabb-e, mint az OII.

Most már tudom, rövidebb. :-)

Volvo S40:

4521 mm hosszú, 1717 mm széles, 1423 mm magas.

Octavia II:

4572 mm hosszú, 1769 mm széles, 1462 mm magas.

Tehát hosszban, szélességben 5 cm az előnyünk, magasságban 4 cm.

Ezek szerint ahova az Octi befér, ott a Volvo lötyög. :-)

Előzmény: BX_thomas (4953)
BX_thomas Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4953
bevásárló kocsi, kívül belül, nálunk vanm a családban/cégnél, de nokedli, bááár szép
Előzmény: ckerti (4952)
ckerti Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4952

Arra figyelni kell azért, hogy a vízszintes elemeken lehet nagyobb a festékvastagság, mint a függőlegeseken.

A lényeg tényleg az egyenletesség.

stevie cartárs jobban tudja, kérdezzél rá nála is, akár e-mailben.

Más:

Nem tudja valaki az OFF Volvo S40 pontos hosszát?

Az Octavia II. sedanhoz kéne viszonyítani.

Előzmény: sampler74 (4950)
ckerti Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4951

A kereskedőd jobban látja a készleteket amik az országban vannak.

Beszélj vele.

Esetleg hivatkozhatsz arra, hogy a honlapon találtál egy pont megfelelőt.
Rákeres a belső rendszerben és még az extráit is felsorolja Neked.

Ha elvesztetted benük a bizalmadat, tudok ajánlani rugalmas kereskedőt, igaz Mosonmagyaróváron.

Előzmény: Don Toblerone (4943)
sampler74 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4950
Szia!
A gyári érték kb 90-130 mikron, de láttam már skodába 160-180-as gyári fényezésüt is.
Az a lényeg, hogy minden elemen kb egyformának kell lennie. Ha egy elemen kiugró érték van, mondjuk majdnem minden elem kb 110mikron, és egykét elemen meg 180, akkor nagy valószínüséggel javították.
ac07 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4949
Nekem valami 100-200 közötti érték rémlik, Stevie majd megmondja, ha benéz.
Egyébként a Suzukis rozsdásodásos cikkben azt írták, hogy a Suzinak 60 mikron a festékvastagsága...
Füredi1 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 4948

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ez a mértékű csúszás már gyanura adhat okot, de ugyanakkor lehet hogy nem jelent semmit.

Én elébemennék a dolgoknak. Megpróbálnék egy hiteles helyről információt szerezni arról, hogy mekkora értékcsökkenést jelent egy autónál ha az egyik-másik elem esetlegesen sérült lenne. Ha megjön az autó bármennyire is kényelmetlen lenne(nekem biztos az lenne) igen is nézzed át rétegvastagság mérővel. Amennyiben találsz nagyságrendi eltérést az elemek között akkor már felkészülten tudod fogadni a hírt és tudatosan tudsz rá reagálni. Ezt követően a döntés nyílván a tied. Vagy elhozod így vagy otthagyod. Én HA az elhozatal mellett döntenék biztos, hogy a business felszereltségből "KING" felszereltséget csináltatnék velük belőle olymódon, hogy figyelembevéve az értékcsökkenést legalább másfélszeres legyen az utólag belerakott extra értéke az árcsökkenésnek. Ne feledjük: az extralistában szereplő árakon (nem tudom) szerintem legalább 30% haszon van. Ha árcsökkentést kérsz az biztosan jobban fájna nekik.

És ne feledkezzünk meg a másik lehetőségről sem: lehet hogy csak valóban Te vagy a balszerencsés és minden ellened esküdött. Sok szerencsét! Ügyes legyél.

kakszilali Creative Commons License 2008.04.10 0 0 4947

Köszi a tanácsot. Emlékszem hogy mikor rendelted az autód , ahogy Füredi is azidőtájt . Én javasoltam a "kiülbelehamarabbazoctijába" versenyt. Akkor még hittem hogy én is szerencsés lehetek. TI nyertetek. Nem is kevéssel.

Szóval gyanakodjak? Említettem a szalonban az értékesítőnek, hogy nem sérült-e az autó, de persze azt mondták nem.

Akkor az átvételnél, vagy inkább még előbb menjek be és kérjek vastagságmérőt?

És mennyi a normál, és az újra fényezett festék vastagsága ?

És ha tényleg sérült volt akkor mit tehetek? Engedmény? Extra?

Azt mondták,hogy ha "esetleg" mégis újra lenne fényezve az sem jelent semmit, mert asszem 300 mikronig normális, ha gyári technikával csinálták. És persze hogy gyári lenne nem?

Köszi a jótanácsot.

Előzmény: mogyi1 (4944)
Papka11 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 4946

miközben ugyanott, ugyanolyan autót 2 héttel később rendelő emberke, már 1 hete vezeti autóját.

Hiába no. A kapcsolati tőke az sokat ér.

Előzmény: kakszilali (4942)
MZ/Y Creative Commons License 2008.04.10 0 0 4945
Nem akarlak megijeszteni, de én a helyedben vinnék (vagy kérnék tőlük) festékvastagság-mérőt, nehogy évek múlva derüljön ki, hogy szállítás közben sérült és újra kellett fényezni, azért csúszott ennyit.
mogyi1 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 4944

Szia!

Én mindenképen átvizsgálnám a festékvastagságot átvétel előtt. Az ördög nem alszik.Ki tudja miért pihentették 1 hónapot. Lehet, hogy valamit javítani kellett.

Én jan 21.-én rendeltem és Márc 13.-án átvettem (már egy honapja) octavia kombi  business.

De mégis az lenne a legjobb ha minden rendben lenne.

üdv

Don Toblerone Creative Commons License 2008.04.10 0 0 4943
Most néztem a szerződést 8-12 hét van benn leírva. Jó ötlet lehet hogy az országban lévő készletben hátha találok. Egyébként 1.9PDTDI Business metal feketéről van szó.  A skoda oldalán van egy kereső ahol az azonnal elvihető kocsikra lehet keresni. Nem tudom mennyire lehet pontos ez a kereső? Van erről esetleg infótok? Ott találtan egy ugyanilyent.
Előzmény: ckerti (4938)
kakszilali Creative Commons License 2008.04.10 0 0 4942

Helló.

Én Febr. 1-én rendeltem octi businessemet.Az autót 13. hétre ígérték átadva. Erre 2 hónapig semmi sem történt, vagyis nem lett legyártva, miközben ugyanott, ugyanolyan autót 2 héttel később rendelő emberke, már 1 hete vezeti autóját. És azt mondják hogy most ez a normális, vagyis hogy 8 hét után már viheted az autót haza. 

Nekem tegnap jött meg a kereskedésbe. Azt mondták hogy már 1 hónapja legyártották, csak a gyárban állt , nem tudni miért. 1 HÓNAPIG!! (Biztos nem láttak még ilyen szép autót, és kiállították a gyár közepén , had csodálják a dolgozók.) Hát ezért várok 11 hete az autómra. Még 1-1.5 hét és enyém. Ennyi. Olyan ideg voltam, hogy na. Most , hogy tegnap végre beleültem, kezdek megnyugodni.

És szerződés szerint bőven időn belül vagyok még,(Max.14 hét a rendeléstől) csak azt mondták, hogy én vagyok a peches ember, a többi mind szerencsés. Nem szeretek peches lenni, az olyan mint a lúzer. Na és az meg végképp nem szeretnék lenni.

Szóval nyugi, egyszer csak itt lesz az autód. És akkor te leszel a legszerencsésebb ember, akinek a legújabb autója lesz az itt lévők közül. 1 napig. Aztán lesz újabb .

Előzmény: m_g (4941)
m_g Creative Commons License 2008.04.10 0 0 4941
Sziasztok. Olvasd el, hogy a szerződésben mi van, mert oda mást szoktak írni, mint amit szóban ígérnek. Én is most rendeltem egy Wintert (5 hete). Azt mondták, hogy általában 8 hét alatt megjön, de számoljak inkább 8-12 héttel + 1-2 hét az üzembehelyezés körüli vacakolás (vizsga, stb).
Előzmény: Don Toblerone (4937)
ckerti Creative Commons License 2008.04.10 0 0 4940

Az elnagyolt dátum nálam is 6-8 hét volt.

Szerintem azért a 9. hét már ezen meghatározott időtartamon is egyértelműen túl van, tehát lehet hivatkozni a szerződésben foglaltak be nem tartásáról.

Persze én sem ezzel kezdeném, hanem inkább azzal, hogy kérnék egy extralistát, tartozékkatalógust, hangsúlyozva, hogy számítok némi kompenzálásra.

Hogy ezt ki fizeti ki, az nem rám tartozik. (nem tartanám viszont a PoHu részéről korrektnek, ha egyedül hagyja ilyen esetben a kereskedőt)

Azért első körben elég a szép szó.

Előzmény: MZ/Y (4939)
MZ/Y Creative Commons License 2008.04.10 0 0 4939
A szerződésben (emlékeim szerint) nagyon elnagyzolt dátum volt, jogilag nem lehetett volna keresnivalónk. Az más kérdés, hogy jobb helyeken igyekeznek kárpótolni - bár azt a PoHu-val vagy a gyárral karöltve kellene, mert x kereskedés arról igazán nem tehet, hogy a gyárban valamit elb.sztak. Feltéve, hogy a gyárban és nem a kereskedés küldte valamiért késve a megrendelést.

De még1x, 6 éve volt, a szerződésbeli határidő csak rémlik, át kellene nézni a szerződést.
Előzmény: ckerti (4938)
ckerti Creative Commons License 2008.04.10 0 0 4938

Olvassad át a szerződésedet, esetleg konzultáljál egy ügyvéddel, hogy mit lehet tenni.

Mindenképpen "jár" a késésért pár extra, amit utólag belerakhatnak, vagy tartozék, amit magaddal vihetsz átadáskor (alufelni, téli gumi, tetőcsomagtartó, nagyobb rádió, riasztó, váltózár...).

( a "jár" azt jelenti, hogy érdemes engesztelésül kérni valamit, de szerintem a jobb helseken eleve felajánlják "kártérítésnek")

Ha nem nagyon egyedi a kocsi, érdemes esetleg megnézni az országban lévő készleteket, hátha van közte hasonló, amit hamarabb átvehetnél.

Kérdezd meg, hogy nincs-e már gyártásban lévő, vagy már betervezett gyártási időpontú és módosítható, berendelt, de vevő nélküli kocsijuk, amit átvehetnél. 

Nekem is így lett meg az Octim.

A szalon megrendelt egy kocsit a gyárból, amire még nem volt vevőjük.

Amikor megegyeztünk, akkor még lehetett módosítani pár dolgot, hogy teljesen megfeleljen nekem (akkor lett a szín szaharabézs az eredeti fehér helyett), de már másnap sem lehetett módosítani, mert lezárták a gyárban a kocsi adatlapját.

Előzmény: Don Toblerone (4937)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!