koszi a valszt. igy gondoltam en is, max 2-3 perc alapjaraton jaratos utan rogton raontesz meg par decit, ha keri (lehet nem is kell, foleg ha elotte feltotlod a szurot, meg annyi sem) oszt kalap.
a szakiszeru mast mond: o allitjak hogy szakszeruen jartak el, de kell egy kis bejaratas, "hogy felteljen a rendszer olajjal". ugy kb 1000km, kerdem en?:)
a szakiro annyit: szerinte a hatso fejvedok is csak azert vannak, hogy ne lehessen kilatni a tukorbol, hulyeseg , neki nics ilyen es jol autozik nelkule is:) ja, s a teligumi is uri rongyrazas, neki sincs es jol autozik nelule is
profi...
ne kerdezd, miert hozza vittem az autot, nem en vittem. cegauto, vittek, hoztak, szivattak.
Engem annyira nem sikerült befolyásolni. A belső kárpit színét is én választottam (a bézs, mivel csak annál nem fekete a műszerfal alsó része), a kereskedőnek úgy kellett megmagyaráznom, hogy van ám ilyen kárpit is, mert nem is tudta...
hát, nekem, használtnál a szín nem volt tébyező igazából, de szerintem ez a metálbordó szép szín, illik a kocsihoz. Ha újat vettem volna, akkor valszeg nekem a szaténszürke metál lett volna a választás.
Tud valaki abban segíteni, hogy gyári Skoda OctII alkatrészeket hól lehet olcsón vásárolni Győrben és környékén? Lehet akár Szlovákia is. Az olcsót én a szalon árhoz képest gondolom. Főleg tempomat kar érdekelne, de idővel több kiegészítőt is vennék még hozzá.
Rámutatnék mellesleg arra is, hogy a vevők befolyásolhatók.
Sokan azért vettek szaharabézs Octit, mert olyat láttak először és ez a szín rögzült a kocsihoz, ráadásul mindegyik prospektus ezt hozta. Akkor nagyon sokat adtak el ebben a színben.
Persze jártak így mások is más színekkel :-)))
Nekem nagyon tetszik a szaharabézs -persze, mert az enyém is olyan-, de a pálmazöld is jól áll a kocsinak, ahogy a fehéret (ami mindenhol, még az oldalvédő gumikon is fehér) és az RS-ben a versenykéket is nagyon bírom.
Speciel én nem vennék sötét színű autót, de szívesen megnézek én is egy szép tiszta antracit szürke vagy fekete Octit, mert jól mutat.
Jo reggelt mindenkinek. Egy kerdesem lenne: kerlek irjatok meg, hogy normalis jelneseg-e - 1altalan elofordulhat akar veletlenszeruen is- , hogy egy teljes motor-olajcsere utan (melyet szakember, szervizben vegzett - nem lattam, nem voltam ott, de ugy mondtak), szoval egy ilyen muvlet utan alig 800-1000km utan megvizsgalva az olajpalca minimum szintejet alig alig eri el az olajszint. FOltok auto alatt - a foldon - nem latszanak. Egy elfogadhato magyarazat lehet az, hogy betolteskor nem folyt mindenhova, akkor a szakik megalltak a max jelzesnel de valojaban ennyi km. kell ahhoz, hogy utantoltessel valojaban feltoltsek az egesz rendszert? valaszaitokat elore is koszonom.
Szerintem ez tök szubjektív. Az enyém antracit szürke metál, és amint beléptem a kereskedésbe, és megláttam az antracit színű szalonautót, rögtön az első pillanattól fogva tudtam hogy nekem csak ilyen színű autó lesz. Egyszerűen beleszerettem abba a színbe. Nekem ebben tetszik legjobban, és sztem ebben is mutat legjobban. Iszonyat komoy autós kinézete van
Én azt mondom, minden Octavia modell prospektusán mindig az a szín szerepel, amiben talán a legszebb az autó.
Nem véletlenül a régi Octavia prospektusának címlapján ezüst autó volt, az OII-nél meg szaharabézs, még azután egy évvel is, hogy ez a szín már nem volt rendelhető!
Mostanra cserélték le és ebben a prospektusban már van RS, 4x4, stb is.
Ma gyalogoltam egy kicsit és szemügyre vettem a parkoló Octavia II-ket. 2,9 km-en 4 parkoló autót találtam, egy meg az úton ment.
Fehérben jól mutat, metálbordóban még koszosan is (Flamenco vörös?), viharkék piszkosan nagyon nem jól néz ki, a nekem nem tetsző Cappucino bézs pedig a kombin mégis csak jól mutat. Az új ezüst közelről sokkal szebb, mint a régi, van egy kis fehéres, brilliáns csillogás, de azt hiszem, csak mesterséges fénynél látszik ez a legjobban, egyébként messziről ez is csak egy ezüst autó a sok közül.
Igazán bejövős szín azóta nincs, mióta megszűnt a szahara bézs...
Senkit sem akarok megbántani, csúnya Octavia II csak a lábaskék (Capri kék, nem metál) Octavia II, de nem fog meg egyik szín sem annyira, mint a szahara bézs.
A sötét autók mindig ilyenek lesznek de szerintem sokkal elegánsabbak. Az enyém viharkék metál, hát mitmondjak az első porszem meglátszik rajta de ha tiszta mindenki megcsodálja. Ilyenkor hízik is a májam. Az esőérzékelőről nekem is csak jó véleményem van, nagyon nagy találmány:-)
Ha a párát lenyomta a klíma ki is kapcsolhatod. Nem fog vissza párásodni, ha bekapcsolod a fűtést és leveszed a hőfokot, a ventillátort pedig 1-esre kapcsolod, ha sokan vagytok az autóban tedd a levegőt az ablakra. Én így használom nekem bevált.
Tegnap megvolt az első bejáratós túra az autóval. Minden szuper volt, pedig végig szakadó esőben mentünk.(300 km).Ja , még jeget is kaptunk. Azt hittem belémáll a gyilok, hogy az egy napos autót szétveri a jég. Szerencsére nem lett semmi baj.
Nagyon hamar megszoktam az autót, olyan mintha már évek óta ezt vezetném.A fed. komp.-t még tanulnom kell, még nem volt ilyen autóm, ezen meg annyi az infó, hogy nézhetem napokig hogy mi mit jelent. Az tudom , hogy a megtett 380 km alatt az átl. fogyasztás 8,3 l eddig. És kicsit kevesebb mint a fele üzemenyag fogyott el. Tudom, hogy ez nem pontos de akkor is jónak tűnik. Pedig volt néhány kigyorsítás, a klíma végig ment a pára miatt, és a tempó is 100km/óra felett volt nagyrészt.
Szóval rendben vagyunk.
A klíma középső gombját majd megnézem, és lehet hogy én is megbuherálom.
A rádió és a csatlakoztatott mp3 lejátszó is jól szuperál tényleg bőven elég ez így, mert betettem egy mp3-as cd-t is, hát tényleg akár napokig mehetek míg az elejére érek a számoknak.Plusz a rádió.
A beige tulajoknak: valóban jobban jártatok, ezen a sötétszürke színen a legkisebb porszem is azonnal meglátszik. Talán ezért vagytok többen?
Végül megemlítem, hogy a sok extra közül a legjobban tegnap az esőérzékelős ablaktörlő bizonyított, volt mit. Na ez az ami nélkül lehet élni, de minek. Fanatasztikus. A legkisebb hiba nélkül dolgozott. Nem nekem kellet az ablaktörlő kapcsolgatásával foglalkozni, csak vezetni. Kényelmi extra, de megéri.
Most olvasom, te már szinte mindent tökéletesen leirtál. :-)
Az en automban olyan pontokat szakit meg a (maskulonben mezei) immobiliser, aminek a puszta visszafejtesehez is diagnosztikara van szukseg a "hiba" elharitasahoz pedig alaposan szet kell bombazni a motorteret. Annal is inkabb, mert az osszes vezetek a gyari kabeltorzson belul lett elrejtve
Lenne egy kérdésem a lopásvédelemről.. UV elemjelölésre, zárdugózásra és valami transzponderes vagy rejtett kapcsolós indításgátlóra gondoltam.
Az UV-Jelölést általában csak a védelem teljes kiépítése után ajánlom. Így ekkor már kiegészítheti rendszerünket. Önmagában véleményem szerint, sajnos kevés.
Zárdugózásnak ezen típusú autóba határozottan van értelme. Igaz így vészbejáratott is csinálni kell, de az sem probléma.
Indításgátló téren én inkább a kódvédett, és kisebb trükkökkel ellátott, transponderes indításgátló híve vagyok, amit általában a motortérbe építek, és ezt megvédem egy motortérzárral. Így már egy elég komoly védelem van a kezünkben a tolvajokkal szemben!
A rejtett kapcsolók, igaz hogy nagyon olcsóak, de sajnos a mindennapi tapasztalatom alapján mondhatom, hogy inkább csak kiegészítő védelem gyanánt alkalmasak a járművet megvédeni. Persze ilyenkor rögtön jönnek azok, akik más véleményen vannak, mert nekik ilyen van (Minden tiszteletem az övék, de elhihetik nekem az ellenkezőjét, hisz én napi 11-12 órában ezzel foglakozom, és már számtalan jónak hitt indítástiltót iktattam ki másodpercek alatt, és nem is erre vagyok orientálódva). De hamar be is lehet bizonyítani, hogy a mai modern autókban már nehéz jó helyre kapcsolót elrejteni úgy hogy azt a sofőr minden megállásnál kényelmesen és lelkesen használja, és ne mondja azt, hogy most nincs kedvem a kellemetlen kapcsolót kapcsolgatni, úgyis csak egy percre ugrok be ide és addig felesleges. Avagy este lefekvés után azon gondolkodjék, hogy kapcsot-e a kapcsolóval megálláskor, avagy sem.
Ezen felül határozott értelme van még a gyári Diagnosztikai csatlakozó megbénításának, hogy ne lehessen az autóval számítógépen sem kontaktust teremteni a rossz fiuknak. Hát hirtelen, dióhéjban ennyi. Minit
Én is csatlakozni szeretnék az előttem szólókhoz és gratulálok az új autó tulajdonosoknak.
Szeretném ezúton is felhívni a figyelmet joemaster gondozásában vezetett "Műhelytitkok" rovatára a sof.hu-n.
Nekem leginkább a "Climatronic rejtett kapcsolók" című rovata nyerte el a tetszésemet, melyet már a második nap meg is csináltam. Akit érdekel olvassa el! Az írás egyértelműen fogalmaz és csak egy szike (vagy tapétavágókés) ill. egy kis csavarhúzó szükséges. A gomb kipattintásától ne féljetek, könnyen megy. Jó tuningolást!
Hát jól elhúzzák. Nekem márc 11-én délután rakták le a szalonba és 13-án délelőtt minden kész volt rajta. Nem tudom mit szarakodnak ha két nap is elég. Csak ez a pár nap telik lassan.