Az utóbbi fél évszázadban Magyarországon óriási számú abortuszt hajtottak végre. A meglévő adatok csak a legális művi terhességmegszakításokra vonatkoznak, nem számolva bele a törvénytelen beavatkozásokat és a spirál, valamint gyógyszeres abortív hatást előidéző szereket. 1950 és 1980 között összesen 4 528 240 abortuszt végeztek, azaz átlagosan naponta 325-öt. Az abortusz hirtelen 1956 után hatalmasodott el. Ekkor engedélyezték államilag, miután a Ratkó-törvényt feloldották. 1957-1966 között 1 642 417 abortuszt végeztek, az évenkénti átlagos szám 140-180 ezer közötti volt. Az abortuszok száma ezen a magas szinten állandósult 1973-ig, majd a fogamzásgátlók hatására csökkent és 1977-től a teherbeesés elleni védekezésnek a hormonális fogamzásgátlók szedésével történő gyakorlata terjedt el. 1967-1976 közötti tíz évben az abortusz 1 616 787 volt. Ebben az időszakban voltak évek, amikor az abortuszok száma kétszázezer fölé emelkedett, majd 1974-től 100 000 alá csökkent. 1977-1987 évek közötti abortuszok összes száma egymillió alatt maradt: 902 286, az éves abortuszok száma pedig 78 000-90 000 között ingadozott. Az utóbbi években átlagosan 120 000 abortuszt végeztek Magyarországon.
99.999% ban NEM emberölés árán dönt ma se. A maradék az, aki mondjuk megszüli és megöli, kukában hagyja stb az újszülöttjét, ez szerencsére 0.001% körül van, bár így is sok. Ha korlátoznánk az abortuszt, természetesen jóval több lenne...
Szóval nem írtad el az előbb, sima freudi elszólással állunk szemben...
6 vagy 9... Nem Kônnyû szerintem megkülönböztetni a kettôt... az ital mennyiségétôl is függ... na meg: az összekapaszkodáskor ki van lenn és ki van fenn.
A világ nem vesz tudomást arról, hogy 7 miliió embert ölt meg értelmetlenül.
Lásd előző, nem ölt meg 7 millió embert.
A változásra van javaslatom, de mindig mondom, hogy a döntés mindenkinek a saját kezében van.
Hogyne, nem te akarsz permanensen tiltani, korlátozni, szankcionálni, szóval a szabad döntést az emberek kezéből kivenni, hanem valaki más, aki szintén Kapóka nicken ír ide...
Javaslatom nekem is van, csak én megtartom magamnak, mert nem vagyok benne biztos hogy jó. Nem vagyok orvos, nem vagyok nő, a joghoz értek, de ehhez a részéhez nem nagyon. Amivel bajom van, az a totalitás. Mondod: "7 millió ember halt meg értelmetlenül" ez szerintem nem igaz, egyszerűen azért, mert nem minden abortusz értelmetlen. Ismerem az ellnevéleményeket, de én úgy gondolom, hogy bizonyos embereknek nem jó ha megszületnek, ugyanúgy, mintha nem jó hogy megfogannak. Nagyon-nagyon kevés esetről gondolom így, de vannak ilyenek. Írtam már, örülök, hogy van ebben az országban természetes szexuális élet, féltucat jól sikerült gyerek egy családban. De ti vagytok a kivételek. A javaslatoddal annyi a gond hogy szélsőségesen idealista, az ellenvélemények szükségszerűen sokszor szélsőségesen szélsőségesen pragmatikusak. Nagyon kevés olyan nő van, aki nem akar (legalább belül, kimondatlanul) gyereket, családot, otthont. Egyszerűen már BIOS-ban így vannak megírva :-) Ebben az országban jelenleg nem nőbarát és családbarát a környezet. Erről lehetne feminista kirohanásokat találni, én nem fogok keresni, mert utálom őket. De abortuszból nem azért van olyan sok mert a nők szeretik kapartatni magukat. Én sem azért használok óvszert mert 25 évesen még nem ér nyomás a család felől hogy már kéne asszony vagy ilyenek. Én úgy látom, hogy parttalan a vita, egyik oldalnal sincs igaza csak önérzete...
Azért egészen vicces, amilyen alpári hangnemet meg bírsz engedni magadnak (igaz ez egy polidilis topik). Való igaz, hogy nincs nagy pro life mozgalom ebben a topikban, de az amit te előadsz, úgy egyben a világról tudomást sem vevő baromság. (már akkor én is megengedek egy ilyen szót magamnak). El bírom képzelni, sőt örülök is neki, ha az életmódod, meg a szexuális életetek, meg a gyerekeitek száma ilyen jól alakult. Könnyen lehet az is, hogy több-kevesebb erőfeszítéssel más nők is a feleséged után tudnák csinálni. Ha akarnák. De alapetően te mást sem csinálsz, mint a saját igazad egyedüli igazságát hirdeted egészen blőd érvekkel, egészen blőd módon. Aztán meg csodálkozol, hogy hülyének néznek.
Lehet sírdogálni a meg nem született embertársainkért. Lehet a nőt felelőtlennek, aljas qrvának tekinteni, mert abban az élethelyzetben és/vagy attól a férfitől nem kívánja elkötelezni magát. (egyébiránt szerencsés lenne disztingválni, mert lehet, sémák vannak, de az egyén helyzete speciális - csak ott és csak rá jellemző a döntése. Ugye színes a világ? :o)
Ésmivel úgy látom a jogalakotók többsége, az alkotmánybírák kivétel nélkül, a leghangosabb abortusz-ellenes aktivisták férfiak,
jogosan merül fel a kérdés:
amennyiben már reprodukálta magát egy úr kellő és vágyott számban, miért nem sterilizáltatja magát, ezzel megkímélve élete párját a további kényelmetlenségektől és különböző veszélyektől (tabletta, gyári hibás gumi, vagy egy egyszerű felindulásból elkövetett figyelmetlenség term.fog.gátlás esetén).
Te semmire nem válaszolsz, csak lököd a mantráidat.
A példámban említett asszony veszélyeztetett. Miért nem merül fel a férfiben a gondolat, hogy ne a nőt kössék el, hanem a férfi sterilizáltassa magát?
Erre az önbecsülés megmaradása a válasz?
Tudod mit? rendben!
De akkor csendben fogadd el, hogy akár egy pár, akár egy nő maga döntse el, hogy hány gyereket vállal. Annyit, amennyit a maguk normái szerint becsülettel (önbecsülettel) fel kívánnak nevelni!
Éstermészetesen ehhez a normához neked, sem másnak semmi köze...
megyek énis eltevésre, csak megiszom a kakaómat/pardon a fél üveg pálinkámat, és édes álomra szenderülök, bár azért rettenetesen félek, hogy túlmikoláztam magam, és rémes álmaim lesznek:DD
/egyszer azt álmodtam, hogy Darth Vader ült a konyhában és kolbászt evett, bár akkor még zsenge korú voltam, de ordítva ébredtem/:DDD
na, ja. úgyhogy maradok az endorfintermelésnél. ez ma este, csak ebbôl a topikból, hál'istennek bôven összejött. (és ezért Kapókát külön köszönet illeti, meg úgy általában mindenkit:))
Igazából nemnagyon lehet újat elmondani a témával kapcsolatban. Sajnálkozunk, utána meg erkölcscsőszök, kontra libsik-"gyagya nők" ütjük a langyossá szottyadt szart.
mi csak a Nemzet Doktorbácsijának utasítását követjük, miszerint kacagni kell, mert abból lesz az endorfin(ami igaz), az meg jót tesz a népléleknek, (és innentôl én gondolom tovább) ami meg a népléleknek jó, az ugye stimulál....persze, kit mire, ugye úgyhogy mi röhögcsélünk.
gyermeket meg még nem láttam megölni errefelé, még a topikcímben sem.