Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

BX_thomas Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5160
1hétre szoktam menni bonnba, utána ha hazajövök gyógyszer vagy pia kell, hogy elviseljem azt amit itt közlekedésnek neveznek.
Előzmény: Törölt nick (5147)
nono44 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5159

Üdv,

Szokás szerint kérdéssel jövök:)
Ablaktörlő lapát cserén töröm a fejem de akkor már az újfajta "szivacsosat" venném.

Mivel párba adját milyen méretűt kell vennem ami a legjobban töröl?

BX_thomas Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5158
agresszív vezetésnek hívják és 100eurótól megy fölfelé plussz 1 hónap jogsi..
Előzmény: Koli (5148)
a t o s z Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5157
Én ezt anno megkérdeztem, hogy van ilyen opció - lebillentés, de nincs, ez is csak a VW kiváltsága.
Előzmény: ckerti (5142)
ckerti Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5156

Ha utánamennek és megállítják, szívesen megálltam volna mégegyszer, hogy a teljes családom tanuskodhasson ellenük.

Nem azt vártam, hogy megbüntetik Őket veszélyeztetés miatt, de kicsit kérdezősködhettek volna, hogy ugyan mióta rendőr az elvtárs és ha már beszélgetnek, megnézhették volna az elakadásjelző elsősegélycsomagját.

A tenni akarás gesztusa is elég lett volna.

Így egy kicsit hülyén jött ki, hogy nem álltak mellém azok, akiket azért fizetünk, hogy megvédjenek, ráadásul akkor és ott pont ezért voltak ott, nem volt más dolguk, nem trafiztak, nem kísértek fontos személyt...

Előzmény: MZ/Y (5153)
joemaster Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5155
Mielőtt nagyon felizgatod magad, nézd meg egy Toyota vagy sok egyéb márka opciós listáját!

Van 3 opciós felszereltség csomag és ha kell egy digitklíma, akkor rászámolhatsz még 400.000 Ft-ot az autó árára és kapsz mellé egy csomó felesleges dolgot!

Én nagyon sok autó konfigurációs listáját néztem meg, de csak a VW márkáinál van ekkora és ilyen szabadon variálható lista!

Egyébként úgy vélem, technikai okai vannak a dolognak:
bizonys elektromos cuccokhoz több vezeték kell, és az alap kábelkötegből nem éri meg annyi fajtát gyártatni, amennyi variációt ki lehet hozni a tényleg hatalmas opciós felszereltségi listából, valahol meg kell húzni a határt, hogy mondjuk 10 fajta kábelkötegnél többet ne kelljen gyártatni.

Ráadásul lehetséges, hogy 100-ból 1 vevő választ csak olyan opciót, amihez egy bizonyos kábelköteg kialakítás kellene, ami a többihez meg nem... Ez azért szerintem jelentős árnövekedést okozhat.

Nekem nincs olyan cucc az autómban, ami felesleges lenne, a hamutartó és szivargyújtó dugó kivételével, pedig ez Ambiente. :-)
Előzmény: ottar (5146)
tamas974 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5154
Hát akkor nem az volt mint nekem....
Előzmény: troberto (5151)
MZ/Y Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5153
A 3. pontban igazuk van. 4-en állítják, hogy nem tettek semmit, a rendőr meg hivatkozik arra, hogy 1 ember szerint de...
Épp' ezért a másik 2 kifogás felesleges is volt.

Amúgy emlékeim szerint az íreknél megy ez a móka, hogy állampolgári bemondásra büntetnek. De nálunk nem működne, mert:
1. A fél ország bosszúból jelentgetné fel a másik felét.
2. Gondolom, kiadják a bejelentő nevét. Így a fél ország agyonverné a másik felét.
Előzmény: ckerti (5150)
BX_thomas Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5152
:P
Előzmény: ckerti (5136)
troberto Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5151

Na megvan a bűnös.

A jobboldali hátsó lengőkar szilent ment ki.

Ez okozta fékezéskor a fémes koppanó hangot.

Kétféle minőségű létezik belőle 1600/3100 HUF-ért.

A szerelőm szerint érdemesebb a drágábbat megvenni, az tovább kitart.

Érdemes mindjárt a balost is kicserélni és az elsőket is, amelyek darabja 800HUF.

Tehát így szummában 8000 anyag + 4000 munkadíjért újra nem fog kopgni az Octopusom. :)

Hogy nehogy nagyon örüljek fékbetétet is kell cserélni, és féktárcsát szabályoztatni.

Nektek mi a véleményetek arról, hogy érdemes a 17.000 HUF-os TRW első fékbetéteket megvenni a 2003-as 1.4-es Octaviamhoz, mert azzal állítólag nem fog "zenélni" fékezéskor... ?

Előzmény: tamas974 (5030)
ckerti Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5150

Egyszer már valahol leírtam, hogy amikor engem "büntetett, nevelt" egy kocsi a pályán ráfékezgetésekkel, aztán amikor megelőztem, akkor a hátsó lökhárítómra mászva és én megálltam a leállósávban járőröző rendőrök mellett, hogy talán kérdezzék már meg az ilyoen-olyan rendszámú fekete, ötajtós... típusú autót, ami épp most megy el mellettünk, hogy ezt most mégis hogyan gondolta a KRESZ keretein belül, akkor csak a kifogásokat keresték intézkedés helyett.

A "gyanusított" egy kb. 1,4-es motorral szerelt paripa volt 4 személlyel, a rendőrautó egy Octavia I. RS két rendőrrel.

A rendőr szerint:

1. nem érjük utol (akkor ment el mellettünk, amikor beszéltem a zsarukkal)

2. és mi van, ha lekanyarodik az M0 felé?

3. És ha tagad?

4. Úgy egyáltalán, mi most mit csináljunk, mit vár tőlünk?

Ezek után semmit...

Előzmény: Törölt nick (5149)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5149

az alfás csak alázással büntette, de fogalmam nincs a történet további részéről. Én csak ennyit láttam, nem álltam be üldözni őket...

Hallottam már olyat (és nem tudom, hogy igaz-e, vagy csak legendárium), hogy a német rendőr állampolgári bejelentés alapján kiment az autótulajdonoshoz kérdőre vonni a delikvenst az elkövetett szabálytalanságokról.

Előzmény: Koli (5148)
Koli Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5148

A németek a pályán a villogást és a követési távolság be nem tartását nagyon keményen büntetik.

Fogalmam sincs, hogy a jó magyar rendőreink mikor jutnak el ide...

Előzmény: Törölt nick (5147)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5147

én meg egyre jobban utálok itthon vezetni. A Lajtán túl is vannak hülyék, na de ami itt folyik közlekedés címszó alatt....

(mellesleg nemrég volt egy élményem a német autópályán. Német rendszámú Alfa Brera megy a belsőben, előzi a sort teljesen normálisan, becslésem szerint cca. 180 km/h-val, beérte őt egy BMW, megy mint állat, villogja le alfát - aki nem tudott ezzel a sebességgel kimenni a külsőbe, ahol sokan(!) de lassabban haladtak. Úgy látszott nekem külső sávból, hogy ha belefékez, akkor bömös megcsókolja hátulról, ha kimegy, ő csobban bele a külső sorban az ott haladóba. Merthogy a bömösnek muszáj volt semmiféle követési távolságot tartani, de villogott, anyázott rendületlenül. Alfásunk megunta, visszalökött neki egyet, és otthagyta bámészkodni bömösünket. Mondanom kell-e, hogy a bömösnek magyar rendszáma volt?

Előzmény: BX_thomas (5134)
ottar Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5146
Hümm.
Na ENNYIRE azért nem fontos.
Mondjuk ez a csomagosdi eléggé felcsesz mindig, hogy könyöktámaszt csak csomagtérrolóval lehet rendelni, piros kárpitot meg csak dízelmotorral. Az emberrel kifizettetnek egy csomó pénzt számára felesleges extrákért...
:-(
Na mindegy.
Küszöb borítást viszont rendeltem, az tök jó dolog.
:-)
Még egy csomagtártálca jön, meg 4 dísztárcsa a téli kerekeimre. Coninental Wintercontact ts810 gumikat adtak a masinához, az alufelnin pedig Dunlop Sport sp1-ek vannak. :-)
Jónak tűnik mindkét garnitúra. :-)

Előzmény: ckerti (5143)
ottar Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5145
Válasz a válaszra ment. :-)
Előzmény: drMinit (5144)
drMinit Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5144

ottar

drMinit!
Írtam Neked mélt!

Válasz ment!
Minit.

Előzmény: ottar (5131)
ckerti Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5143

Úgy tudom -ill. még nem cáfolta senki-, hogy utólag nem is beépíthető ez a funkció.

Nekem ugyan van egy sejtésem, miszerint a tükör (komplett külső tükör) cseréjével és a komfortelektronikában a funkció engedélyezésével aktiválható a le- és visszabillentés tolatásnál, de nem tudtam okot találni egy próbatükör megvételére vagy tükörcserére.

Ráadásul most nem igazán van nélkülözhető 30 eFt-om kisérletezgetésre, pedig tudok olyan cseh oldalt, ahonnan lehetne ilyen memóriás külső tükröt rendelni, a hazainál olcsóbban.

Majd egyszer, ha aktuálissá válik a külső tükröm cseréje, akkor olyat veszek.

Így lett lábtérvilágításom is a tükörben utólag.

Asszonykámat leszorították kocsival az útról és megpattant az index egy parkoló furgon oldalán.

Véletlenül akkor éppen csak lábtérvilágítós indexelemet lehetett kapni :-)))

Előzmény: ottar (5141)
ckerti Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5142

Most a skoda-auto.hu Car cofiguratora szerint csakaz Elegance-hoz rendelhetők ezek a tükrök:

Magában a memóriás külső tükör 25.200,- Ft, de kell hozzá legalább az "elektromosan állítható vezetőülés" (134.400,-) vagy az "elektromosan állítható első ülések" (222.000,-) opció.

A "külső tükrök automatikus elsötétedéssel, memóriafunkcióval, lábtérvilágítással" 52.800,- Ft, de ehhez is kell az elektromos ülés (csak vezetőülés vagy mindkét első) vagy a "sötétedésre aktiválódó fényszóró" (45.600,-), vagy az "esőérzékelős ablaktörlő" (31.200,-).

Abban nem vagyok biztos, de úgy gondolom, hogy a memóriafunkció azon kívül, hogy együtt mozog a memóriás vezetőüléssel két beállított pozíció között, le is billenti és visszaállítja a tükröt tolatásnál.

Az elektromos behajthatóságról nem tudok.

Előzmény: Koli (5139)
ottar Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5141
:-(
Kár. Ennek lenne értelme.. :-)
Előzmény: joemaster (5137)
Koli Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5140

Nekem van ilyen csomagom.

Az elsötétedő tükör az csak a belső tükörre vonatkozik, a külsők nem azok.

Mit jelent ebben esetben a tükörmemória?

A Lagunában motoros üléssel volt párosítva, és ha másik kártyával szálltam be, akkor beállította a külső tükröket és az ülést.

Előzmény: ckerti (5138)
Koli Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5139

Sziasztok,

egy rövid bemutatkozással kezdeném.

Január óta használok egy fekete, 2.0 literes, 140 lovas dízel kombit. Előtte Passat, Laguna II. volt. A Skoda Elegance felszereltség, meg még némi extra.

21e km-nél járok, eddig hiba nélkül (na jó, egy parklight vorne links defekt az volt).

Olajfogyás minimális, úgy nézem, hogy két olajcsere között nem kell utántöltenem.

Elégedett vagyok a vassal, talán a váltója béna egy kicsit. Jól kipörgetve, gyorsan váltani nem egyszerű vele...

Én úgy tudom, hogy sem lebillenő, sem elektromosan behajtható tükör nem rendelhető a kocsihoz.

Előzmény: mogyi1 (5132)
ckerti Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5138

A lebillenős tükör plusz cucc, nincs benne egyik felszereltségben sem.

Ráadásul a megrendeléskor kötelezően párosítandó az elektromosan állítható első ülésekkel, esőérzékelős ablaktörlővel.

A pontos neve mellesleg:

elektromosan állítható és fűthető külső tükrök memóriával és elsötétedő visszapillantó tükörrel, lábtérvilágítással

Amikor én vettem a kocsit, 2005 májusában, akkor a felára 52 eFt volt és csak az Elegance-nál volt elérhető.

Előzmény: joemaster (5137)
joemaster Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5137
A lebillenős tükör plusz cucc, nincs benne egyik felszereltségben sem.

Mit zár be magától, ha benne van a kulcs??? Homályosítsatok már fel, ilyenről még nem hallottam.
Előzmény: mogyi1 (5132)
ckerti Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5136
Én meg Kerti. (kacsintós smile)
Előzmény: BX_thomas (5128)
Centi the real Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5135

Cartársak!  Nem találom azt a listát itt ezen a fórumon, ahol az utólag aktíválható funkciókat gyűjtötte össze valamelyikőtök Octi 2 tekintetében...

Valaki be tudná linkelni??

most vinném az autót a szervízbe, de nem találom a listát...

SOS!!  segítséééég!!

BX_thomas Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5134
Jólvan, na. Az sem normális amit én rohangálok.
Néha a hátam közepére kívánom a vezetést.
Tegnap is már feleségem vezetett. Mondtam, én sehova sem megyek, ha akarod hogy menjek, te vezetsz :))))
Előzmény: Törölt nick (5133)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5133
december 17.-i a kocsi, és voltam összesen 4 hetet olyan beteg, hogy az autó állt, mert minek vezessek, ha nem látok. :-)
Előzmény: BX_thomas (5121)
mogyi1 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5132

A hátrameneti fokozatban automatice lebilenő jobb oldali tükör rendelhető extra, vagy be kell valahogy állítani?

Én próbáltam beállítani de nem sikerült. Némi olvasgatás után nekem az jött le, hogy csak motoros üléssel van ez a funkció:-(

Ha bent a kulcs a kocsiban, akkor automatikusan bezár egy idő után lehet ezen állítani?

A szervíz ki tudja kapcsolni. Nekem alapból ilyen.

az index visszajelzője baromi csendes, nem lehet rajta hangosítani?

De lehet, vedd lejebb a rádión a hangerőt :-) Komolyabban: szerintem nem.

Előzmény: ottar (5130)
ottar Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5131

drMinit!

Írtam Neked mélt!

Előzmény: drMinit (5093)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!