Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5147

én meg egyre jobban utálok itthon vezetni. A Lajtán túl is vannak hülyék, na de ami itt folyik közlekedés címszó alatt....

(mellesleg nemrég volt egy élményem a német autópályán. Német rendszámú Alfa Brera megy a belsőben, előzi a sort teljesen normálisan, becslésem szerint cca. 180 km/h-val, beérte őt egy BMW, megy mint állat, villogja le alfát - aki nem tudott ezzel a sebességgel kimenni a külsőbe, ahol sokan(!) de lassabban haladtak. Úgy látszott nekem külső sávból, hogy ha belefékez, akkor bömös megcsókolja hátulról, ha kimegy, ő csobban bele a külső sorban az ott haladóba. Merthogy a bömösnek muszáj volt semmiféle követési távolságot tartani, de villogott, anyázott rendületlenül. Alfásunk megunta, visszalökött neki egyet, és otthagyta bámészkodni bömösünket. Mondanom kell-e, hogy a bömösnek magyar rendszáma volt?

Előzmény: BX_thomas (5134)
ottar Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5146
Hümm.
Na ENNYIRE azért nem fontos.
Mondjuk ez a csomagosdi eléggé felcsesz mindig, hogy könyöktámaszt csak csomagtérrolóval lehet rendelni, piros kárpitot meg csak dízelmotorral. Az emberrel kifizettetnek egy csomó pénzt számára felesleges extrákért...
:-(
Na mindegy.
Küszöb borítást viszont rendeltem, az tök jó dolog.
:-)
Még egy csomagtártálca jön, meg 4 dísztárcsa a téli kerekeimre. Coninental Wintercontact ts810 gumikat adtak a masinához, az alufelnin pedig Dunlop Sport sp1-ek vannak. :-)
Jónak tűnik mindkét garnitúra. :-)

Előzmény: ckerti (5143)
ottar Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5145
Válasz a válaszra ment. :-)
Előzmény: drMinit (5144)
drMinit Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5144

ottar

drMinit!
Írtam Neked mélt!

Válasz ment!
Minit.

Előzmény: ottar (5131)
ckerti Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5143

Úgy tudom -ill. még nem cáfolta senki-, hogy utólag nem is beépíthető ez a funkció.

Nekem ugyan van egy sejtésem, miszerint a tükör (komplett külső tükör) cseréjével és a komfortelektronikában a funkció engedélyezésével aktiválható a le- és visszabillentés tolatásnál, de nem tudtam okot találni egy próbatükör megvételére vagy tükörcserére.

Ráadásul most nem igazán van nélkülözhető 30 eFt-om kisérletezgetésre, pedig tudok olyan cseh oldalt, ahonnan lehetne ilyen memóriás külső tükröt rendelni, a hazainál olcsóbban.

Majd egyszer, ha aktuálissá válik a külső tükröm cseréje, akkor olyat veszek.

Így lett lábtérvilágításom is a tükörben utólag.

Asszonykámat leszorították kocsival az útról és megpattant az index egy parkoló furgon oldalán.

Véletlenül akkor éppen csak lábtérvilágítós indexelemet lehetett kapni :-)))

Előzmény: ottar (5141)
ckerti Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5142

Most a skoda-auto.hu Car cofiguratora szerint csakaz Elegance-hoz rendelhetők ezek a tükrök:

Magában a memóriás külső tükör 25.200,- Ft, de kell hozzá legalább az "elektromosan állítható vezetőülés" (134.400,-) vagy az "elektromosan állítható első ülések" (222.000,-) opció.

A "külső tükrök automatikus elsötétedéssel, memóriafunkcióval, lábtérvilágítással" 52.800,- Ft, de ehhez is kell az elektromos ülés (csak vezetőülés vagy mindkét első) vagy a "sötétedésre aktiválódó fényszóró" (45.600,-), vagy az "esőérzékelős ablaktörlő" (31.200,-).

Abban nem vagyok biztos, de úgy gondolom, hogy a memóriafunkció azon kívül, hogy együtt mozog a memóriás vezetőüléssel két beállított pozíció között, le is billenti és visszaállítja a tükröt tolatásnál.

Az elektromos behajthatóságról nem tudok.

Előzmény: Koli (5139)
ottar Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5141
:-(
Kár. Ennek lenne értelme.. :-)
Előzmény: joemaster (5137)
Koli Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5140

Nekem van ilyen csomagom.

Az elsötétedő tükör az csak a belső tükörre vonatkozik, a külsők nem azok.

Mit jelent ebben esetben a tükörmemória?

A Lagunában motoros üléssel volt párosítva, és ha másik kártyával szálltam be, akkor beállította a külső tükröket és az ülést.

Előzmény: ckerti (5138)
Koli Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5139

Sziasztok,

egy rövid bemutatkozással kezdeném.

Január óta használok egy fekete, 2.0 literes, 140 lovas dízel kombit. Előtte Passat, Laguna II. volt. A Skoda Elegance felszereltség, meg még némi extra.

21e km-nél járok, eddig hiba nélkül (na jó, egy parklight vorne links defekt az volt).

Olajfogyás minimális, úgy nézem, hogy két olajcsere között nem kell utántöltenem.

Elégedett vagyok a vassal, talán a váltója béna egy kicsit. Jól kipörgetve, gyorsan váltani nem egyszerű vele...

Én úgy tudom, hogy sem lebillenő, sem elektromosan behajtható tükör nem rendelhető a kocsihoz.

Előzmény: mogyi1 (5132)
ckerti Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5138

A lebillenős tükör plusz cucc, nincs benne egyik felszereltségben sem.

Ráadásul a megrendeléskor kötelezően párosítandó az elektromosan állítható első ülésekkel, esőérzékelős ablaktörlővel.

A pontos neve mellesleg:

elektromosan állítható és fűthető külső tükrök memóriával és elsötétedő visszapillantó tükörrel, lábtérvilágítással

Amikor én vettem a kocsit, 2005 májusában, akkor a felára 52 eFt volt és csak az Elegance-nál volt elérhető.

Előzmény: joemaster (5137)
joemaster Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5137
A lebillenős tükör plusz cucc, nincs benne egyik felszereltségben sem.

Mit zár be magától, ha benne van a kulcs??? Homályosítsatok már fel, ilyenről még nem hallottam.
Előzmény: mogyi1 (5132)
ckerti Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5136
Én meg Kerti. (kacsintós smile)
Előzmény: BX_thomas (5128)
Centi the real Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5135

Cartársak!  Nem találom azt a listát itt ezen a fórumon, ahol az utólag aktíválható funkciókat gyűjtötte össze valamelyikőtök Octi 2 tekintetében...

Valaki be tudná linkelni??

most vinném az autót a szervízbe, de nem találom a listát...

SOS!!  segítséééég!!

BX_thomas Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5134
Jólvan, na. Az sem normális amit én rohangálok.
Néha a hátam közepére kívánom a vezetést.
Tegnap is már feleségem vezetett. Mondtam, én sehova sem megyek, ha akarod hogy menjek, te vezetsz :))))
Előzmény: Törölt nick (5133)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.23 0 0 5133
december 17.-i a kocsi, és voltam összesen 4 hetet olyan beteg, hogy az autó állt, mert minek vezessek, ha nem látok. :-)
Előzmény: BX_thomas (5121)
mogyi1 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5132

A hátrameneti fokozatban automatice lebilenő jobb oldali tükör rendelhető extra, vagy be kell valahogy állítani?

Én próbáltam beállítani de nem sikerült. Némi olvasgatás után nekem az jött le, hogy csak motoros üléssel van ez a funkció:-(

Ha bent a kulcs a kocsiban, akkor automatikusan bezár egy idő után lehet ezen állítani?

A szervíz ki tudja kapcsolni. Nekem alapból ilyen.

az index visszajelzője baromi csendes, nem lehet rajta hangosítani?

De lehet, vedd lejebb a rádión a hangerőt :-) Komolyabban: szerintem nem.

Előzmény: ottar (5130)
ottar Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5131

drMinit!

Írtam Neked mélt!

Előzmény: drMinit (5093)
ottar Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5130

Első benyomások:

Csöndes, erős, kellemes a futóműve.

Fogyasztása tetszeni fog, a próbaúton (város, közút vegyesen) 6.8 átlag, kb. 80 km-en.. :-)

kézikönyvet tanulmányozom, de kérdezni fogok.

első:

A hátrameneti fokozatban automatice lebilenő jobb oldali tükör rendelhető extra, vagy be kell valahogy állítani?

az index visszajelzője baromi csendes, nem lehet rajta hangosítani?

Ha bent a kulcs a kocsiban, akkor automatikusan bezár egy idő után lehet ezen állítani?

Hirtelen ennyi.

ottar Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5129

Köszi! Igen, 4x4-es. Hát, őszintén szólva most örülnék pár centi hónak.. ;-)

Előzmény: mogyi1 (5127)
BX_thomas Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5128
marha
Előzmény: ckerti (5122)
mogyi1 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5127

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, gratula!

Ha jól emlékszem a tied 4x4-es, ha lesz tapasztalatod remélem beszámolsz róla.

Előzmény: ottar (5123)
kakszilali Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5126
Na, végre. Teljen benne sok örömöd, mint nekem. Ja, és balesetmentes mérföldeket !
ottar Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5125

Köszönöm!

:-)

Előzmény: ckerti (5124)
ckerti Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5124
Gratulálok, sok-sok, pozitiv élményben dús kilométert kívánok Nektek együtt!
ottar Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5123

Sziasztok!

Itt áll az új autó az udvaron.. :-)

Mondjuk jó hogy a szalon a benzinkút mögött van, 56,7 l ment bele. :-) 8 km volt benne mikor elhoztam, most olyan 31. mentem egy jó kört vele.

Nagyon tetszik a gép. Bár még sok mindent be kell rajta állítanom. És majd kérdezek sokat. :-)

ckerti Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5122

7000 km összesen 5,6 literrel????

Az a nem semmi :-))))

b t!

Szerintem szétcsúszott a cső, ami a szmötyit a hátsó ablakhoz viszi.

A hátsó ülés mellett, a küszöbben szokott szétmenni.

Kicsit bontsál kárpitot, döntsél ülést és meglesz.

Ha nem ott, akkor talán a hátsó ajtóban a fúvókára csatlakozásnál vagy már a tartály után rögtön, még a motortérben.

Kövessed végig a nyomvonalát, előbb-utóbb meglesz a hiba.

Előzmény: BX_thomas (5121)
BX_thomas Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5121

10e? :)))))

Ari, novemberben vettem át kollégától a kocsit. Nov27. 101ezerrel. Ma 133700km.

Nekem két csere közt /30e/ megevett 1litert, meg 120ezres óta megint belemt 7deci :((((

Persze a fogyasztása az annyira fingg, már bocsánat a kifejezésésrt. 7000kmre 5.6!!!!

Előzmény: Törölt nick (5119)
b_t Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5120
Sziasztok!

A hátsó ablaktörlőm fúvókája nem spriccel folyadékot, csak a próbálkozást hallani.
Gondolom nincs külön tartája, egybe van az első ablaktörlőjével. A folyadéktartájban természetesen van folyadék.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5119

Sziasztok

belepakoltam a 10 e kilométert is, semmi baja, eddig 4 deci olajat kellett utánatölteni... Pedig hallottam rémhíreket az olajfogyasztásról. :-)))

prokop Creative Commons License 2008.04.21 0 0 5118
Füredi1, Papka11, pacs_425
koszi, igy gondolom en is, de jol esik megerositve hallani tobb octavias reszerol is. Gondolom az ilyen 5 helyett 4et se toltunk bele lehuzasosdi a "profi" szakik koreben markafuggetlen nepszokas.
/pillant 100%an nem allithatom, hogy atveres tortent, elob tuzetessen meg kell vizsgalni az autot alulrol, hogy hatarozottan ki tudjam zarni a szivargas/elfolyas tenyet. Ennek ellenere nagyon hajlok elhinni az altalatok adott magyarazatot.
udv es kosz
Előzmény: Papka11 (5115)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!