én meg egyre jobban utálok itthon vezetni. A Lajtán túl is vannak hülyék, na de ami itt folyik közlekedés címszó alatt....
(mellesleg nemrég volt egy élményem a német autópályán. Német rendszámú Alfa Brera megy a belsőben, előzi a sort teljesen normálisan, becslésem szerint cca. 180 km/h-val, beérte őt egy BMW, megy mint állat, villogja le alfát - aki nem tudott ezzel a sebességgel kimenni a külsőbe, ahol sokan(!) de lassabban haladtak. Úgy látszott nekem külső sávból, hogy ha belefékez, akkor bömös megcsókolja hátulról, ha kimegy, ő csobban bele a külső sorban az ott haladóba. Merthogy a bömösnek muszáj volt semmiféle követési távolságot tartani, de villogott, anyázott rendületlenül. Alfásunk megunta, visszalökött neki egyet, és otthagyta bámészkodni bömösünket. Mondanom kell-e, hogy a bömösnek magyar rendszáma volt?
Hümm. Na ENNYIRE azért nem fontos. Mondjuk ez a csomagosdi eléggé felcsesz mindig, hogy könyöktámaszt csak csomagtérrolóval lehet rendelni, piros kárpitot meg csak dízelmotorral. Az emberrel kifizettetnek egy csomó pénzt számára felesleges extrákért... :-( Na mindegy. Küszöb borítást viszont rendeltem, az tök jó dolog. :-) Még egy csomagtártálca jön, meg 4 dísztárcsa a téli kerekeimre. Coninental Wintercontact ts810 gumikat adtak a masinához, az alufelnin pedig Dunlop Sport sp1-ek vannak. :-) Jónak tűnik mindkét garnitúra. :-)
Úgy tudom -ill. még nem cáfolta senki-, hogy utólag nem is beépíthető ez a funkció.
Nekem ugyan van egy sejtésem, miszerint a tükör (komplett külső tükör) cseréjével és a komfortelektronikában a funkció engedélyezésével aktiválható a le- és visszabillentés tolatásnál, de nem tudtam okot találni egy próbatükör megvételére vagy tükörcserére.
Ráadásul most nem igazán van nélkülözhető 30 eFt-om kisérletezgetésre, pedig tudok olyan cseh oldalt, ahonnan lehetne ilyen memóriás külső tükröt rendelni, a hazainál olcsóbban.
Majd egyszer, ha aktuálissá válik a külső tükröm cseréje, akkor olyat veszek.
Így lett lábtérvilágításom is a tükörben utólag.
Asszonykámat leszorították kocsival az útról és megpattant az index egy parkoló furgon oldalán.
Véletlenül akkor éppen csak lábtérvilágítós indexelemet lehetett kapni :-)))
Most a skoda-auto.hu Car cofiguratora szerint csakaz Elegance-hoz rendelhetők ezek a tükrök:
Magában a memóriás külső tükör 25.200,- Ft, de kell hozzá legalább az "elektromosan állítható vezetőülés" (134.400,-) vagy az "elektromosan állítható első ülések" (222.000,-) opció.
A "külső tükrök automatikus elsötétedéssel, memóriafunkcióval, lábtérvilágítással" 52.800,- Ft, de ehhez is kell az elektromos ülés (csak vezetőülés vagy mindkét első) vagy a "sötétedésre aktiválódó fényszóró" (45.600,-), vagy az "esőérzékelős ablaktörlő" (31.200,-).
Abban nem vagyok biztos, de úgy gondolom, hogy a memóriafunkció azon kívül, hogy együtt mozog a memóriás vezetőüléssel két beállított pozíció között, le is billenti és visszaállítja a tükröt tolatásnál.
Január óta használok egy fekete, 2.0 literes, 140 lovas dízel kombit. Előtte Passat, Laguna II. volt. A Skoda Elegance felszereltség, meg még némi extra.
21e km-nél járok, eddig hiba nélkül (na jó, egy parklight vorne links defekt az volt).
Olajfogyás minimális, úgy nézem, hogy két olajcsere között nem kell utántöltenem.
Elégedett vagyok a vassal, talán a váltója béna egy kicsit. Jól kipörgetve, gyorsan váltani nem egyszerű vele...
Én úgy tudom, hogy sem lebillenő, sem elektromosan behajtható tükör nem rendelhető a kocsihoz.
Jólvan, na. Az sem normális amit én rohangálok. Néha a hátam közepére kívánom a vezetést. Tegnap is már feleségem vezetett. Mondtam, én sehova sem megyek, ha akarod hogy menjek, te vezetsz :))))
A hátsó ablaktörlőm fúvókája nem spriccel folyadékot, csak a próbálkozást hallani. Gondolom nincs külön tartája, egybe van az első ablaktörlőjével. A folyadéktartájban természetesen van folyadék.
Füredi1, Papka11, pacs_425 koszi, igy gondolom en is, de jol esik megerositve hallani tobb octavias reszerol is. Gondolom az ilyen 5 helyett 4et se toltunk bele lehuzasosdi a "profi" szakik koreben markafuggetlen nepszokas. /pillant 100%an nem allithatom, hogy atveres tortent, elob tuzetessen meg kell vizsgalni az autot alulrol, hogy hatarozottan ki tudjam zarni a szivargas/elfolyas tenyet. Ennek ellenere nagyon hajlok elhinni az altalatok adott magyarazatot. udv es kosz