Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Ez olyan dolog, hogy a Segner tér sokaknak még mindig Kisállomás, vagy a Zsibogó KGST.
Egyesek fejében ez így is marad, én is gyakran mondok 1/1Y-t 41/41Y helyett, de ettől még pontosan tudom, hogy milyen viszonylatjelzéssel közlekedik.
Másnál is így van. Ha azt sikerült megszokni augusztus óta, hogy hétvégén a 30-as jár Bánkra, akkor csaknem két év is elég volt arra, hogy a 2-es 42-es. Olyat viszont már kérdeztek a legutóbbi trolibuszpótlózás alkalmából (amikor az Ikarus is kint volt), hogy "Mit keres a 37-es a Kossuth utcán?", ugyanis a 3T tényleg annak tűnik.
Csak az a trolipótló elég kicsin van kiirva, nem is férnne nagyobba. Tudom, hogy jóideje nincs, és az emberek tudatosan tudják is. De lehet, hogy nem gonodlják végig, mikor beáll a busz elé. Abban igazad van, hogy tájékoztató lehetne pl a menetrend alatt, hogy htévégén ilyen vagy oylan jelzássel, vagy megszokott jelzéssel autóbuszok közlekednek
Az utasok 2-es meg 2A-s viszonylatokat várnak, ha beáll a megállóba, nagyobb eséllyel szállnak fel, mint egy 2T meg 2AT viszonylatra, amiből egyrészt az életben nem hallottak, másrészt a táblán sincs róla semmi figyelmeztetés.
2-es busz már egy jó ideje nincs, ráadásul a kijelzőn az is elfér, hogy "Trolipótló", az bőven elég.
Ma délelőtt : 9.00-kor, 31-es, 9.10-kor, 31-es, 9.20-kor,31-es, és 9.30-kor, 32-es és az is kis késéssel jött. Hát, aki a helyközi állomáshoz igyekezett... így járt!
Csak régebben volt például 2-es busz is.. Lehet nagyon régen, de az emberek nagy többsége még mindig 1-es 2-es 3-as ... 9-es busznak emlitik a 41-42-43...49 -es buszokat. És amikor beáll eléd, nem biztos hogy tudatosul benned, hogy rég nincs már 2-es vagy 3-as busz.
Mert lehet, hogy aki egész nap a menetrendet meg a változásokat nézi, annak alapvető hogy 2-es az troli.. de lehet hogy egy dolgozó ember aki fáradtan hazatér, se a DKV oldalát, se az új menetrendet nem fogja átböngészni, max ami kell neki. Viszont ha ül a megállóban, és jön a 2-es busz (mert nem troli) akkor ő azt gondoloja, hogy neki az nem jó, azt se fogja nézni merre megy. Viszont ha 2(A)t akkor már felfigyel rá, mert korábban ilyen nem volt, és megnézi merre megy, vagy érdeklődik hogy mi és hogyan... Gondolom én ezért kell az a T de olyan zavaró körötökben hog nemigaz. Nem fér el amúgy? Csináltak valami megkülömböztetést, akkor az a baj, ha nem lett volna semmi csak 2-köztemető akkor meg az lett volna a baj, hogy Julis néni nem tudja hogy az nem a 2-es busz...
Hát nem, de a DKV-nak lehetett volna annyi esze, hogy ha már lecseréli a megállókban a menetrendet, egy kis tájékoztató szöveget is rányomtat a hétvégi nemközlekedésről.
Nekem is tetszett a kiírás. Sofőr ahol vezeti a járművet ott nyomogatott valamit fent és kiírta. Csak lestem. Belül is kiírták a monitorra 4T a sarokban és fentről lefele a megállók neve. Sokan kérdezték a járművezetőket. Kicsit szokatlan volt utazni mert nem lassitott a vezeték keresztezéseknél:)
Majd egyszer kipróbáljuk. Ma nem járt egy troli sem buszok jártak szépen megoldották a kiírásokat. 33Y Cora áruház Kismacs Nagymacs felíratal közlekedett.