Eladó Budapesten egy WERSI OMEGA kétmanuálos szintetizátor. Drawbaros , zseniális Hammond hangokkal leslie effektel Saját beépitett 2x40wattos hangrendszerrel ,midivel tőkéletes ujszerü állapotban mélyen ár alatt 99 ezer forintért tel 06303100437
Bocs, de a beszólás meg a kritika közt különbség van, nem akartam beléd gázolni, csak általában én ki szoktam mondani a dolgokat nyíltan, mint köntörfalazva leplezzem és ezzel vállalom is magam másokkal szemben ezt még szeretném hozzá kihangsúlyozni. Nem vagyunk egyformák és miért is lennénk?
Köszönöm Zsolt ! Figyelmesen olvasom nap mint nap a fórumot. Nagyszerű zenészeket lehet hallani, ki ki a maga műfajában, kiválóan játszik ! Hozzám különösen Premetz Matyi zenéje, és játéka áll közel. Továbbra is tisztelet a tárgyilagos szakmai és lexikális hozzászólásaidért. - ( nem úgy egy beszólásért 15098) Zenészként próbálok megélni,és amennyire lehet hű maradni a hivatásunkhoz, de komromisszumokat kell kötnünk ! Nehéz ! Jelentkezem majd ! Baráti üdv ! Gábor
Hát bocsánat, de ennek a balkéz zongora jobbkéz orgona játéknak nincs szerintem semmi értelme, vagy az egyik vagy a másik, persze jól játszik meg minden, csak nem igazán Hammondos felfogás.
A Hamichord-Pari gyárlátogatás már volt 1-2 éve itt linkelve, de újra jó végignézni milyen jól bemutatják a beszerelésre kerülő Fatar mechanikák benyúló billentyűhosszait, ami miatt egészségesen lehet rajtuk játszani. Igaz ez a Hammondnál dupla billentyűhosszt jelent, ahogy a Nord Elektro 4K esetében is tetemes a távolság emitt ni:
Hammond X5-ről mit lehet tudni? Kicsit körülnéztem google tájékon, de semmi hasznosat nem találtam róla. hangkerekes, vagy már nem az? Pellérden árulnak egyet, kipróbáltam anno, de akkor nagyon ramaty állapotban volt (kontaktos drawbarok, recsegő, halk hang). 100.000-et kérnek érte egy Echolette ládával együtt.
November 7-én játszik a Kéknyúl zenekar az A38-on, a Timo Lassy Band előtt.
Vendégünk lesz "Big" John Whitfield, aki egy fantasztikus afroamerikai énekes. A közös fellépésünk abszolut korszakalkotó lesz, hiszen előtte délután vesszük fel vele közösen írt dalunkat,ami a következő Kéknyúl lemezen lesz hallható! :)
Szintén angol, csodálatos külső és belső állapotban, egyedül a mély hangszórója nem eredeti, de az meg pont van nálam egy elfekvőben. Ugyanitt eladó egy 18 inch-es Goodmans bassz hangszóró. Nagyon vintézs.
Első tesztre felsírt a kis drága, de halk és torz. Valószínűleg táp-kondi hiba miatt. 3 nap, és kész lesz!
A képek rosszak, de a láda szinte hibátlan, remek állapotban van.
Pénteken-szombaton két kíváló hammondos koncert volt hallható.
Az előbbin volt "Jon Lord" topiktárs, Soós Norbi orgonált a Cry Free együttes Machine Head és Made In Japan lemezét szinte teljességben bemutató tribute koncerten. Hozta a szokásos összeállítását amely egy nemzetközi csapat kamionjában is szép tömeget foglalt volna el. Hammond C3, fadobozos 760-as leslie, külön csöves alap a nem lezlizett orgonahangokhoz, egy ring modulator még felragasztva, Roland A33 billentyűzet az egyéb hangokhoz. Roland U220 hangmodul szintén ugyanahhoz és ez a lezli tetején egy Peavey alapból szólalt meg külön. Ez így, együtt komoly mennyiség és súly. Persze ez "csak" a hardver.
Norbi meglehetősen igényesen adta elő Jon Lord szólamait. Szerintem a néhai mester sem tudta volna hitelesebb hangzással előadni. Mivel ez a korszak gyakorlatilag lezlitlen volt, a 760-as meg sem szólalt. Szúrósan ordított a kis csöves alap, pont úgy, ahogy kell. Az ilyen statikus hanghoz sokkal felkészültebben kell hozzáállni, amit Norbi magasfokon teljesített. Megdöbbentően élethűen szedte le Lord dallamvilágát, harmóniáit, frazírjait. Gondoltam ebbe nagyon sok munkát fektetett, amit koncert után igazolt. Örvendetes hogy a tökéletes hangzás mellett a szólamok is ilyen hitelesen lettek általa közvetítve. Ez most egy 40 éves évfordulós megemlékezés volt, ezért itt kevesebb helye van az egyéni megoldásoknak. A novemberi svájci koncertre Montreuxban biztos vagyok hogy még könnyedébben lesz a közönségnek a csoda áttolva. Az ismert magyar gitáros legenda is elismerően szólt a koncertről. Minimális észrevételem, hogy kb. 10 szám, másfél óra elmúltával a csapat el/kifáradt, onnan lecsökkent az élvezeti érték, felesleges volt további egy órán át erőltetni. A kevesebb, több.
Tegnap ismét triómuzsikált a Kéknyúl a Lámpás pincében. Nekem nem is hiányzik más instrumentum. Oda egyszerűen nem fér a C3/147 ezért Littlebig-Matyi megkért, lehoztam a Tehtube's B3 cuccomat.
Más szempontok szerint játszottak, aki ott volt ismét jelentős zenei élménnyel mehett haza. Természetesen ez a cucc akusztikája miatt sem szólhat pontosan úgy mint az igazi, de azért sok árnyalat átjött. Érdekes módon kihangosítva hátul jobban szól mint közvetlenül. A zenésztársaknak kifejezetten előnyös volt a Motion Sound konkrétabb hangja, könnyebb volt kísérniük. Matyi ügyesen elbodogult az egyszerű felülettel. Van az a 6-8 preset amit egy orgonista használ, hát ő alaposan kihasználta virtuóz játékával. Néha fergetegesen belefeledkezett. Folyamatos fejlődés figyelhető meg továbbra is hónapról hónapra. Szintén érdekes, de ők is elfáradtak egy bő óra múlva. Igaz, ez másként jött át. Itt csak az utólagos elmondás alapján lehetett ezt érzékelni, a zenei teljeseítményen egyáltalán nem. Aki nem hiszi, járjon utána, felvettem az egészet. valahol középtájt volt az egyik még tőlük nem hallott kedvencem a Dis' Heah:
Én is Kecskeméten lakom és nekem is van egy Allsound La 2700-as lezlim. Ha gondolod írj az e-mail címemre és szívesen megmutatom a működését orgonával is, mert ezek tulajdonképpen erre valók. kovacsmisi60@gmail.com