Keresés

Részletes keresés

ciril Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1907
szia a fantasia majd kétszer akkora mint a simfónia, csak sokkal szebb éhes pedig biztosan nem maradsz úgyanúgy van bár a medence körül, de ezen az úton sokat van kikötőben a hajó és nem leszel ott. mi is ezzel megyünk
Előzmény: walter75 (1903)
lipsess Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1906

Szia! Látom, hogy ti már voltatok az Msc Sinfonával. Mi május 25-én megyünk ezzel a hajóval. Tudnál pár mondatot írni a hajóról? Pl. milyen áron vannak az italok, mennyire kell kiöltözni a vacsikhoz, milyen programok vannak, stb. Köszi előre is!

Előzmény: walter75 (1903)
jhb Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1905

Utazott már valaki a Wellness Travelen keresztül egyébként? 

jhb Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1904

06.24-én megyünk....ugyanerre az útvonalra...a 17-én is gondolkoztunk, de végül a 24-e mellett döntöttünk...úgyhogy sajnos nem leszünk utitársak.

Előzmény: Annamari38 (1902)
walter75 Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1903

sziasztok,

van vki, aki MSC Fantasia-n június 23-án utazik? esetleg utazott már ezzel a hajóval és infót tudna adni róluk? mi korábban az MSC Sinfoniával utaztunk az remek volt, de sztem egy kicsit alacsonyabb kategória és nem tudom a Fantasian van-e ugyanúgy medencék körül olyan étterem, ahová nem kell felöltözni napközbe és van étkezések k özött is kaja, üdítő, víz stb., amiért nem kell fizetni.

valamint a 4D-s moziért és fitnessért kell-e fizetni és ha igen mennyit?

előre is nagyon köszi.

Annamari38 Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1902

Ha ti is 06.17.-én indultok az Orchestrával , akkor utitársak leszünk! Mi autóval megyünk, 1200 km még "rvezetőnek" is egy nap alatt megtehető táv, de ha idő van rá 2 nap alatt kényelmes és belefér egy városnézés és alvás félúton valahol. A hajózásról tudok felvilágosítást adni (úgy általában), de mi más útvonalon voltunk, úgyhogy a városokban a kirándulási lehetőségek engem is érdekelnek, főleg azért, mert mindenhol elég  kevés lesz az idő.

Az útvonal:

Livorno, Italy

Villefranche sur Mer, France

Valencia, Spain

Ibiza, Spain

La Goulette, Tunisia

Catania, Italy

Naples, Italy

Livorno, Italy

Kérdés (különösen Cruzos felé aki úgy tűnik mindenhol "költséghatékony megoldást" tud és szívesen válaszol, sőt azt is szokta tudni miről mikor írt már korábban...:) leginkább Villefranche, La Goulette érdekel ahol már elsőre is messzinek tűnik "a város"....

De minden jótanács érdekel! (Cserébe tudok Róma, Barcelona, Mallorca, Lisszabon,Casablanca,Palermo, Malaga, Valetta ötleteket adni)

Köszi!

Előzmény: jhb (1882)
ciril Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1901
bele lehet szeretni, de nem érdemes sokkal előre foglalni, mert sok akciós út van nekem a mahart jött be
Előzmény: facsiga327 (1897)
hipcat Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1900

Mi nem teljesen ezen az útvonalon voltunk, de ha visszakeresed a hozzászólásaimat akkor szerintem sok hasznos infót találsz benne. Marseille-ről, Genováról, és La Goulette-ről.

Előzmény: lipsess (1893)
hipcat Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1899

Szia! Nem várnak el pénzt, van aki ad, van aki nem. Azért a kötelező borravaló elég sok, hiszen ott hagysz 100 Eurót 2főre az egy hét alatt. Őszintén fogalmam sincs, ki milyen arányban részesedik ebből. Mivel én a szakmában dolgozom így mi honoráltuk a takarítónk, és a pincérünk munkáját a hét végén. De ez abszolút saját döntés volt. Ha adsz adsz, ha nem nem.

Előzmény: facsiga327 (1895)
hipcat Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1898

:) köszi! Lehet like-olni az üzidet?:)

Előzmény: icsuport (1891)
facsiga327 Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1897

igen, az első, de nem az utolsó. Ahogy olvasom a beszámolókat a különböző csodaszép útvonalakról már most kinéztem a következőt! :-)

Előzmény: ciril (1896)
ciril Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1896
szia nem várják el a pénzt, de néhány jó szónak egy mosolynak örülnek ez az első utad?
Előzmény: facsiga327 (1895)
facsiga327 Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1895

Sziasztok

Néhány korábbi hozzászólásnál olvastam, hogy elvárják a plussz borravalót pl beszállásnál, vagy az út végén a heti takarítás jutalmazására. Ti adtatok pénzt a személyzetnek a kötelező borravalón felül?

ciril Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1894
szia köszi az infót. a fiam vágyik a koktélokra, és nem emlékeztem a múlt évben mennyibe került a csomag a poesián mindig voltak akciós koktélok 5,7-ért. mi ha csak tehetjük hajózunk.
Előzmény: icsuport (1888)
lipsess Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1893

Sziasztok! Május 25-én megyünk az MSC Sinfoniával a következő útvonalon: Genova - Civitavecchia - Salerno - La Goulette - Ibiza - Mallorca - Marseille - Genova. Tudnátok segítséget nyújtani abban, hogy hogyan tudnánk magunknak megszervezni a kirándulásokat? Hol, mit érdemes megnézni? Szívesen fogadunk bármilyen információt, akár a hajóval kacsolatban is. Jön esetleg még valaki innen ugyanerre az útra? Köszi előlre is! :)

l.lia Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1892

Érdeklődnénk, hogy a szombaton kifutó Splendidára (Genova) jön-e vki? Útitársat keresünk!!!

A 8. -on lesz a kabinunk, valami infó esetleg, amit érdemes ezzel kapcsolatban tudnunk? Köszi a segítséget!

icsuport Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1891

Hello,

a segítségeddel a család szemében is nagyot nottem, minden meg volt pontosan szervezve, és minden ott is volt, ahol írtad, koszonom....

A hazaérkezés óta a család frusztrációját a hétkoznapoktol leírni sem tudom, muszáj lesz újra valamit tervezni (csak hajót, semmi más nem jon szóba), hogy legyen újra kedv mosolyogni...

EZ NAGY DOBÁS VOLT!!!

Előzmény: hipcat (1886)
icsuport Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1890

Én éppen ellenkezoleg értékeltem, ha négyen vagyunk a családban, a gyerekek nagyon hálásak voltak, hogy a hajóra vissza már nem kellett gyalogolni, a taxi nagyon szuper volt, foleg ossze tudtuk hasonlítani a "gyilkos" tempót, Palermoi taxis magasan nyert két átrepult STOP táblával és egy egyirányú utca mosolyogva, a motorosokat széthessinto,  szembenirányi áthajtásával. Még az arabok sem tettek túl rajta. Mellékesen a 20 € -ig árakra számítottam. Osszehasonlítva a fakultatív kirándulással, ami a családnak 200 € korul mozogtak volna, elégedett voltam vele. Az árakat szándékosan soroltam fel, hogy mások tudják, ha át akarják oket verni...

Előzmény: Törölt nick (1884)
l.lia Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1889

Kérdésem lenne a becsekkolással kapcsolatban: a Booking Nr. a neved előtt található szásor a voucheren?

icsuport Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1888

Szia, a koktéljegy 82 € -ba kerult, 12 koktél fért bele 6,80 -ért, ha nem veszed meg a koktéljegyet, akkor a bárban ugyanúgy 6,80, de plusz mindig 15% szervizdíj. Elonye, hogy bármelyik bárban lehet esténként koktélt iszogatni, kulonbozo zenéknél, (még táncoltam is a párommal a "Dance&Music" bárban, ami nagy szó...), a hátránya, hogy 12 fajta koktélból lehet csak választani. (Úgy hívják MSC Top-12 Coctails). Nekunk bejott, de nem biztos, hogy mindenki kedveli a minden esti édes (Margerita esetében sós) italokat, úgyhogy embere válogatja. Egyszer egy kiadós vacsora után (nem mintha nem lett volna mind az...) valami eroset kívántunk, Metaxánál dontottunk, ugyanez 7,80-ra jott ki személyenként. Ezt csak illusztrációképpen írom. 

Amit még ajánlhatok, ha valaki gyerekekkel utazik, az az un. Teen card, 30 € -os kredittel mindkét gyermekem maga gazdálkodott, kóláztak, palacsintáztak, semmit nem fizettem nekik, és szépen kijottek a pénzukbol.

Előzmény: ciril (1880)
hipcat Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1887

Azért nem voltak olyan horror taxi árak.  Nekem többször megérte a kényelmet, és gyorsaságot.

Előzmény: Törölt nick (1884)
hipcat Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1886

Hello!

De örülök, hogy jól éreztétek magatokat!!!!!:) Persze annak is, hogy sikerült hasznos tanácsokat adnom ill. adnunk.

Hát igen, nagyjából hasonló benyomásaitok voltak ezek szerint, mint nekünk. Már én is nézegettem hova megyünk legközelebb. Több útvonal is tetszik. Nagyon sok mindent meg lehet nézni egy ilyen út során.

Ez a 48 órás akció tényleg szuper, remélem jövőre is lesz ilyen.

Előzmény: icsuport (1879)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1885

Most olvastam el, ami a lényeg. Persze mindenkivel egyenrangúan el kell beszélgetni. Mi minden utunkon lefényképezkedtünk a pincérekkel, takarítókkal, és mindenkinek megismertük a családját. Ezt mindenki meghálálja. Sőt nem szégyellünk előre köszönni a takarítónknak, míg a kapitányoktól elvárom, hogy ők köszönjenek ekőre. (Igaz meg is teszik)

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1884

Hát igen, vannak még gazdag emberek, akiknek ennyi pénze van taxira. :)

Kittyc Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1883

Szia,

igen, Mi, csak mi Barcelonában szállunk fel 10-én :-)

Előzmény: Angelika37 (1869)
jhb Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1882

Sziasztok! Esetleg ha volt már valaki közületek ezen az útvonalon, szívesen venném az információkat, hogy hol mit érdemes megnézni. Illetve mivel a legcélszerűbb eljutni Livornóig, autó? vonat? vagy még a busz is felmerült...repülő a reptéri illeték miatt szerintem nagyon nem érné meg.

Köszönöm előre is.

Livorno, Italy

Villefranche sur Mer, France

Valencia, Spain

Ibiza, Spain

La Goulette, Tunisia

Catania, Italy

Naples, Italy

Livorno, Italy

Zoska61 Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1881

Nagyon köszönöm a gyors választ.

Igazán sokat segitettél.

Előzmény: martifelvidek (1878)
ciril Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1880
szia
mi is erre az útra megyünk, de nem tudom mennyibe kerül a koktél jegy.
a kikötőben vettétek? válaszod köszönöm
icsuport Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1879

MSC Fantasia - május 6.-13. -Genova,Nápoly,Palermo,Tunis,Barcelona,Marseille

A hétvégén érkeztunk haza a családdal az útról, eloszor is nagy koszonom az egész fórumnak, minden tokéletesen bejott ...:-) Még Tuniszban sem tévedtem el. (erre kulon buszke vagyok)

Már elso nap otthon újra a katalógust lestuk, hová megyunk jovore...Ez egy más világ.

Genova - beszállás és autóelhelyezés 90 € -ért, az egész beszállás szervezetten és simán ment, vettunk koktéljegyet 12 koktélra és 14 uveg ásványvízre még a felszállás elott, az ásványvizet nem is fogyasztottuk el az osszeset, az esti koktélok pedig szuperek voltak.

Nápoly - saját helyi taxissal elore leegyezve megmásztuk a Vezúvot, lenn a hegy alatt 28 fok, fenn a felhokkel korulvéve 8 fok, csak kalandvágyóknak ajánlom, de szuper volt a peremen. Utánna gyonyoru napsutésben Ercolanium látogatás, ennyi fért bele az 5 és fél órába, és nagyon elégedettek voltunk.

Palermo -  taxi a vasútállomásra (18 €) és vonattal irány Cefalu (minden órában jár...) nagyon jó dontés volt, IC vonattal végig a tengerpart mellett és Cefalu egésznapos felejthetetlen élmény a gyonyoru kék tengerrel, katedrálissal és szicíliai hangulattal (bor és óriás olivabogyók.).

Tunisz - a terminál elhagyása utáni arab taxis lerohanás és ordítozás megrémítette az egész családot, egészen a bank épuletéig koroztek korulottunk és kiabáltak ránk, nem tudom, hol olvastam, hogy a "I know Tunisia.." mondat segít, de tényleg ez volt az egyetlen, ami hatott rájuk, ajánlom.A pénzváltás igazi arab gyorsaság után (kb fél 10-ig való várakozás a bank elott, mikor 9-tol a nyitás...) a leírás szerint megtaláltuk az vasútállomást, és potom 4 dínárért (2 €) elutaztunk a családdal Carthago-Hannibal állomásra, nyitott ajtók mellett, ahol kinn lógtak az emberek, aki teheti, ki ne hagyja...(már csak azért se, mert a fakultatív kirándulás 50 € személyenként)Karthágó romjait 10 perc séta után simán megtaláltuk, egyáltalán nem probléma. Innen Medinába taxival mentunk, a bazárt nem írom le, egy regényt érdemelne, csak az maradt meg, ahogy állandóan megjátszott kétségbeesett "sabotage, sabotage..." kiabálással kuldenek el minden árustól, ahol sikerult végre lealkudni valamit. Vissza a hajóra ugyanúgy taxival lealkudott 10 €-ért, mégegyszer koszonom hipcat és cruzos segítségét, még a menta tea is elsoosztályú volt a 32 fokos melegben.

Barcelona - a nagy elvárások után a legnagyobb csalódás, fád és ures La Rambla, a Sagrádánál oriási sorok és elviselhetetlen légkalapács koncert, építkezés és ideges tomegek, gyalog séták a Gaudi házak felé a csendes utcácskákban voltak a legjobb pillanatok. Csak a piac volt a régi, színek, ízek és illatok kavalkádja...amúgy az út kb 2 km gyaloglás a hajótól Kolumbusz szobráig (nem kaptunk kozelebb parkolóhelyet, három kirándulóhajó is elottunk kotott ki..) onnan metróval és sétával, minden elérheto.

Marseille - a legnagyobb meglepetés- kellemes emberek, gyonyoru helyek és kiváló szervezés, koszonom hipcat ajánlását, a zold vonalon simán eljutottunk a buszhoz, ami szépen bevárta a gyaloglókat, útbairányított a kisvonatok felé, mindent simán megtaláltunk a leírás szerint. A dottó kisvonat kiváló ajánlás volt, útban a Notre Dame felé láttuk az egész várost, (a gyerekek már hálásak voltak, hogy nem kellett gyalogolni) a kikotobol 17 € -ért vittek vissza minket taxival egészen a terminálig, ez volt az egyik legjobban sikerult kirándulásunk.

Hajó- tisztaságból, udviariasságból és étkeztetés szempontjából csillagos egyes. Nekunk ez mesés tapasztalat volt, amit újra meg kell ismételnunk. Egyetlen ajánlat a személyzettel kapcsolatban, amire én is csak késon jottem rá. Beszélgessenek a pincéreikkel, takarítókkal, bárban dolgozókkal, megéri...Kérdezzék meg bátran, honnan jottek, mennyi idore vannak szerzodtetve, mennyi van még hátra, mire hazamehetnek, a személyzet tagjai hihetetlenul megnyílnak, boldogan mesélnek az országukról, családjaikról, munkájunk szép és felhos oldaláról, utasokról és kultúrájukról. Sajnos utolsó pár napban tettem csak meg ezt az indonéziai pincérekkel, a mjanmari bárpincérnovel és az algériai szobapincérrel, viszont érdeklodésunkért igaz és oszinte kedvességet és családias hangulatot kaptunk cserébe. (Általában 9 hónapig vannak a hajón szerzodtetve, csodálatra méltó munkabírással és igyekezettel, ezért nehány elejtett dicséro szó csodákat muvel.)

Pár kellemetlenség, ami a legkevésbé sem vette el a kedvunket : Oroszok - rengeten, hangosan, neveletlenul, rengeteg pénzzel és minimális kultúrával. Nem tudom honnan szalasztották ezt az újgazdag bagázst, átnéztek mindenkin, sorozatosan mindent megszegtek (a dohányzás a kajutben szinte rendszeres volt...), úgy érezték, pénzukért mindenki másszon térden. (Életemben eloszor segített az orosz nyelv a szoci alapsuliból...)

Olaszok - a hangzavar és empátia hiány megszokható, de a gyereknevelési (pontosabban semmilyen nevelés...) kultúrájuk csak a mi szociális lemaradt kisebbséghez hasonlítható.

Palermo - kiszállították a fél hajót a partra, mert valaki illetéktelen jutott fel a hajóra, tobb mint két órát vártunk, mire átfésulték a hajót és visszaengedtek, az olasz személyzet hozzáállása ez alatt az ido alatt felháborító és embertelen volt, csak egy óra után jutott eszukbe ásványvizet és gyumolcslevel osztogatni a melegben ácsorgó utasoknak, bizonytalanság és információ hiány mellett, mi is torténik, az olaszok nem sokra becsultek bennunket.

Osszegzés: mostantól vagy hajó, vagy várunk a nyaralással... 

martifelvidek Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1878

Szia

mi voltunk Velencében a kikötőbe, nagyon egyszerű, ha át mentek  a hídon  az első körforgalomban  már látni fogod a kikötőt meg kell keresni az MSC terminálját  /úgy emlékszem hogy az 1.terminál az MSC, mi akkor a Costával voltunk és az volt a 2./    ott először  leadjátok a csomagokat felcímkézik a kabinotok számjával, ha leadtátok a bőröndöket  be lehet állni a parkolóba ami ott van közvetlen a hajók mellett zárt parkoló  jegyet kell kivenni az automatából ha be álltatok és ha jöttök haza azt a jegyet kell  kifizetni lehet automatában vagy készpénzben a heti bérletet és már ki is negednek a parkolóból. Van képem is a parkoló autókról   ahogy a hajók között vannak de ide csak 512kbyte  nagyságú képet lehet feltenni

Előzmény: Zoska61 (1876)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!