Keresés

Részletes keresés

szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3356

Gyulával már nem érdemes vitázni. Ugyanazt ismételgeti 15 éve. 

A kérdésekre meg nem válaszol.

A tiédre sem fog. 

Előzmény: cseik (3355)
cseik Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3355

Például a hidrogénatomnak más a tehetetlen tömege, mint a stabil neutronnak,

gyula, mutass nekem egyetlen egy stabil neutront, légyszí.

Előzmény: szaszg+++ (3333)
dióhéjban Creative Commons License 2022.03.13 0 1 3354

Mindened ami van, az egy súlyos, berögzült személyiségzavar, szuperfizikus.

Előzmény: szuperfizikus (3344)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3353

A mezö az anyag másik formája?

Barna, kicsit meleg és buzlik talán? Vagy milyen formája?

Előzmény: szaszg+++ (3352)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3352

A te agyad sötét!

Mi az anyag, te?

Előzmény: szuperfizikus (3350)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3351

Szuper....., te neked fogalmad sincs a részecskefizikáról, nem tudod mi az elektron, pozitron, proton és az elton.

Továbbá, hogyan függ össze a gravitáció az elemi részecskékkel, mi a gravitáciòs kölcsönhatás pl. a proton és elektron közott, és a proton és elton közott?

Előzmény: szaszg+++ (3349)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3350

"...mert azt hiszed, hogy a mezö anyag!"

Igen azt hiszem, hogy a mező az anyag egy másik fajtája, vagyis nem részecskékből álló agyag. 

Ezzel szemben neked fogalmad sincs, hogy mi a mező. Szerinted nem anyag, de, hogy micsoda, azt nem tudod megmondani. 

Akkor most kinek sötét az agya?

Szerintem a tiéd.

Előzmény: szaszg+++ (3349)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3349

Elsötétült az agyad?

Én tudom mi az elektromàgneses mezö és mi a gravitáciòs mezö és te nem tudod, mert azt hiszed, hogy a mezö anyag!

Előzmény: szuperfizikus (3348)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3348

Gyula, azt sem tudod, hogy mi a mező.

Szerinted nem anyag, de hogy mi, arról fogalmad sincs.

De azért fel tudod írni a a "nemtudod minek" a mozgásegyenletét.

Annyi közöd van a fizikához, mint agy elfuserált matematikusnak. 

Előzmény: szaszg+++ (3347)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3347

Te szuper......, és mik az anyagi testek és a mezök mozgásegyenletei?

Előzmény: szaszg+++ (3345)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3346

Gyula, elborult az agyad?

Előzmény: szaszg+++ (3345)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3345

Te szuper, mid van?

Egy "müködö" trágyadombod?

Te mi az anyag?

Mi a mezö?

Előzmény: szuperfizikus (3344)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3344

"...meg "rögeszméd" sincs."

Rögeszmém valóban nincs.

Van helyette egy működő fizikai elméletem. 

Előzmény: szaszg+++ (3341)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3343

A kisérleti bizonyítékokat itt már többször megneveztem!

Előzmény: szaszg+++ (3342)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3342

De bizony van kísérleti bizonyítékom!

Előzmény: szuperfizikus (3339)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3341

Te számár vagy, meg "rögeszméd" sincs.

Előzmény: szuperfizikus (3339)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3340

"...értem, ezért várom kiváncsian hogy oldod meg így."

Mi a konkrét megoldandó feladat?

Előzmény: cseik (3332)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3339

Gyula, ez csak a te rögeszméd.

Semmi bizonyítékod nincs rá.

szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3338

Az lenne a kérdésem, hogy a B részecskének mekkora a kiterjedtsége, ha belefér, elnyelődik benne egy G részecske? Ha jól értelmezem az elmélet diszkrét elemeit, az étertér úgy nyeli magába a G részecskéket, mint egy zselécukor a mákszemeket.

Előzmény: cseik (3332)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3337

Illuzió lenne a sötét energia?

IGEN!

Előzmény: szaszg+++ (3336)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3336

Az instabíl neutron egy protonból, egy pozitronból és két elektronból áll (és NEM három kvarkbol)!

Előzmény: szőrinszálán (3334)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3335

De igen, bocs!

A fizika öt természeti állandóra épul, e, c, mP, me és az egyetemes gravitációs állandóra, G = G2/4π.

A Planck állandó, h, egy a többi ötbol levezetett mennyiség, egy Lagrange multiplikátor. Na jò, a h-ban a gravitációs állandó NEM szerepel!

Előzmény: szőrinszálán (3334)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3334

"mindakettö egy protonból és egy neutronból áll." Nem elektront akartál írni? :)

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3333

Te számár, a testek tömegnek KÉT jelentösége van!

A súlyos a gravitáló tömeg, és a tehetetlen tömeg meg a mindenféle mozgásnál fellépö tömeg és ezek különböznek!

A súlyos tömeg mindig megmarad, a tehetetlen tömeg meg változik, attól függöen, mekkora az elemi részecskék kötési energiája a testben. Például a hidrogénatomnak más a tehetetlen tömege, mint a stabil neutronnak, pedig mindakettö egy protonból és egy neutronból áll.

Ha olvasni és értelmezni megtanultál volna, amit olvasol, ezt már régen tudnád!

A sùlyos tömeg az elemi gravitációs töltésekböl ered, amikböl kétféle elöjelü létezik. Ezért léteznek a neutrínók!

Előzmény: szuperfizikus (3331)
cseik Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3332

értem, ezért várom kiváncsian hogy oldod meg így.

az én elméletemben az anyag az a koncentrálódó G részecske. a G szám (N) a környezet paramétereinek változásával változik.

az anyag mennyisége az N

tehetetlenség az N*m*v + M(v')*v, ahol m az egy G részecske tömege (anyagmennyiség), a v az objektum sebesség különbsége a két állapot között amikre értelmezzük a tehetetlenséget, M az objektummal együtt haladó B részecske mennyiség (étertér) tömege (anyagmennyiség), v' sebességtől függ az M és v' az objektum és a vele nem mozgó étertér relatív sebessége.

a vonzó képesség a két objektum közötti és átellenes oldalukon lévő térben a B részecske mező sűrűségének és G részecskék sebességének aránya. vagyis az az erőkülönbség, ami egy objektumra hat azzal, hogy az átellenes oldalukra a B és G erőhatása különböző.  ha megváltoznak a B részecske mező alap paraméterei, amihez képest történik a változás, akkor megváltozik az objektumokra ható erő is. ez a hatás lehet mágnesesség, harmadik objektum gravitációja, mozgás - azon belül is különböző képen hat a sebesség és a gyorsulás -, hőmérséklet, em hullám.

Előzmény: szuperfizikus (3331)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3331

A tömeg 3 jelentéssel bír:

- az anyagmennyiség mértéke

- a tehetetlenség mértéke

- a vonzóképesség (gravitáló hatás) mértéke

A sebesség növelésével: 

- miért nőne meg egy test anyagának mennyisége?

- miért nőne meg a tehetetlensége?

- miért nőne meg a vonzó képessége?

Erre én semmi okot nem látok. 

Előzmény: cseik (3330)
cseik Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3330

kiváncsian várom hogy oldod meg a dinamikát változatlan tömeggel.

Előzmény: szuperfizikus (3329)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3329

"...a dinamikai vizsgálatnál azt is meg kell határozni, hogy mekkora a testek mozgó tömege."

Az én Szuperfizikámban nem változik a tömeg. 

Mitől változna? 

A tömegváltozás is egy belső ellentmondás a relativitáselméletben. Az egyik helyen azt mondja a relativitáselmélet, hogy az egyenletesen mozgó rendszerek egyenértékűek, és nem megkülönböztethetők. A másik helyen meg azt mondja, hogy a nagyobb sebességű testnek nagyobb  a tömege. De ezzel már megkülönböztethetők, vagyis legalább az egyik állítás hamis. Szerintem mindkettő hibás. 

"...és e miatt hogy változik a mozgó tömeg."

Szerintem sehogyan sem változik a tömeg. 

Előzmény: cseik (3323)
cseik Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3328

nem tudom mondani, hogy nincs benne igazság, de azt sem, hogy igaz. legjobb megközelítésként, vannak igazságok a feltételezéseiben és a tapasztalt jelenségben, de a kettő közti kapcsolati logika hibás. pont, mint einsteinnél. a kor tapasztalásai, publikált elméletei és kísérletei alapján felmerült benne a kérdés, hogy a fény mindenhol egyforma sebességgel halad e és ebből következtethetően az idő az abszolút vagy sem. annyira hitt benne, hogy ha törik ha szakad akart hozzá találni elméletet, hogy mi az ok. az elmélet, vagyis a lorentz trafó matematikailag, ha a kezdőfeltételek azok, amiket elvár, akkor igaz. de a kettőt nem lehet összekötni.

gyula is gondolom rájött olyanokra, hisz ő ténylegesen fizikus, hogy túl sok a feltételezett részecske, túl pontosak a közöttük lévő energia/tömeg arány, a testek sugároznak stb. a világ megfigyeléséből pedig felmerült benne a gondolat, hogy a gravitáció szabálya nem az, amit hiszünk. lásd sötét anyag, bolygómozgások, kvantumjelenségek stb. ő így kötötte össze őket, hibásan.

az én elméletem szerint, a B részecskébe szorult G részecskék együttese az elektron és a proton. a G részecske egyensúlyi száma a külső tér állapotától függ. a G szám függvénye egy hullámzó görbe, vagyis a szám változásával változik a G részecske szám (tömeg) és a gravitációs potenciál aránya (súly) vagyis a tehetetlenség/erőhatás arány. ezért van az eltérő gyorsulás, mert minden anyagnak más és más az elektron/proton aránya.

a G részecske kelti az elektromágneses hullámokat, kis száma esetén (plank-határ, vagy kvantum-határ alatt) csak az energia szint változik, hullámot nem érzékelünk. az elektronnak/protonnak ütköző G részecskék veszítenek a mozgásenergiájukból, ami energia a B részecske mező hulláma formájában egyenlítődik ki a térben. tehát az anyag folyamatosan sugároz, de folyamatosan kapja az energiát a neki ütköző G részecskéktől. az elektron és a proton belső energiaszintje, vagyis a beszorult G részecskék összes mozgási energiája fajlagosan (G részecske számra számolva) különböző és a külső tér fizikai paraméterei szerint is változó.

az elektronnak/protonnak ütköző G részecskék be és ki útján a sebessége különböző, ezért a B részecskéket összenyomja a távolsággal fordított arányban, azok megváltozott sűrűségéhez megváltozott G részecske sebességek tartoznak. ez a hatás okoz minden erőhatást: gravitáció, mágnesesség, elektromos töltés, magerő.

egyébként próbáltam megérteni még jó régen gyula írását, de nekem nem volt konzisztens. annyira meg nem tudok angolul, hogy mélyebben elemezzem.

Előzmény: szőrinszálán (3325)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3327

De hogy a világmindenségünk anyaga a négy féle stabil elemirészecskére van felépitve, arra mérget vehettek!

Előzmény: szaszg+++ (3326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!