A teherautók valahol a Láng sporttelep területén állnak. Innen észak felé a Tahi út felé fényképezve. A jobbszélen a két ház között a Babér utcai templom két tornya látszik.
Nem vitatkozom, igazad lehet. A lakóházon mindenképp látszik egy valamikori homlokzati felújítás.
Szoktam mesélni, hogy a Ferenc körútról jártam a Barcsay utcába gimnáziumba négy éven át. Az érettségi után, 87-88 körül egy a környéken lakó barátom kért, hogy menjelk el vele bevásárolni. A frissen megnyitott csarnoki szupermarketbe mentünk, én meg baromi nagyot néztem, hogy jé, itt van egy ilyen bazi nagy tér. Egyszerűen sosem keveredtem addig a Klauzál tér környékére. :)
Megnéztem a fővárosi csarnokokról szóló könyvben, az sem tud valódi felújításról, csak "korszerűsítésről", 87-ben, amikor kialakították a szupermarketet.
Re golyólyuggatta falak: a Vajdahunyad-Práter vagy Nap utca sarkon van ilyen. Egy darab plexi a lyukas vakolaton, és rá van írva, hogy 56-os emlék. De hogy honnan tudják, 44-es vagy 56-os-e az a lyuk...
Ez egy nagyon mókás hely volt, bírtam. Építésekor, hiszen az egész Klauzál téri piacot bele kellett zsúfolni, a pincében is elárusító helyek voltak. Aztán valamikor a nyolcvanas években csináltak belőle szupermarketet. Az árusok kiszorultak a vele egybeépült lakóház udvarára, a csarnok fele meg afféle szolgáltatóközpont lett. Virágbolt, pék, savanyús, büfé, újságos, tisztító, ócskás, kulcsmásoló... Jut szembe, vajon hová költözött a tisztító?! Mivel a környéken tulképpen már csak kocsma van - a minap láttam, hogy még a Klauzál téri szabó műhelyéből is kávézó lett -, nagyon fognak hiányozni ezek az üzletek.
Most akkor csak néhány év türelem és kaptok egy kacsalábon forgó, butikokkal megtüzdelt csarnokot, de mintha egyszer már felujították volna, vagy az a Rákoczi téri volt? Nem nagyon vagyok jártas arra fele.:-(
Az index Fóruma téma orientált fejezetekből áll ez ugye nagyjából meghatározza mi juthat itt az eszünkbe a Képes-játékok alatt! http://forum.index.hu/Topic/showTopicList
"Azt nem értem, hogy a topiknyitónak semmi joga sincs?"
Már hogyne lenne! Időnként letörölgetheted a port, ötletelhetsz, amikor az unalomtól haldoklik a topik, végül (de nem utolsó sorban) kérheted a moderátort, hogy radírozzon olyan posztot, amelyet nem tartasz helyénvalónak, mint topik nyitó. :)
Azt nem értem, hogy a topiknyitónak semmi joga sincs? Mélyen sértő, hogy az ember feje fölött átnyúlkálnak. Bármi legyen az ok.
Hosszú fórumozási időm alatt csak egy valakivel találkoztam úgy virtuálisan, aki imádott radírozni. Hol kinevezett moderátorként, hol önjelölt beszólogatóként. Ez valami kompenzáció lehet. Nade mindegy, most nem is tudom, hogy le merjem e írni, hogy vacakul vagyok, igen ronda ez a - valószínűleg nem influenza- izé. Még aludni sem tudok tőle. Persze ettől a fortepan megfejtésekkel sem tudok érdemben foglalkozni. (:))
Mindenesetre most valószínűbb, a névre beállított szűrő. Ezt évekkel ezelőtt vezette be a google a levelezőben , prózaian egoszűrőnek nevezték (ha saját nevének említésére volt kíváncsi). Ennek mintájára lehet hogy van egy fórumszűrő, ami a védett nevekre van beállítva, így bárhol meg lehet lelni, azonnal, és a tettek mezejére lépni.
Viszont szerintem akkor sem mindegy, hogy egy név milyen szövegkörnyezetben tűnik fel. Kicsit más, ha az a kérdés, hogy mi is úgy hallottuk-e, X a teste árusításából él, vagy az, hogy dolgozott-e egy bizonyos helyen, avagy sem. Mivel X minden kétséget kizáróan, bizonyítékok ezreivel alátámasztható módon dolgozott azon a bizonyos helyen, ez az egész vita már a PISA-problematika szférájába utalandó.
Olyan már a Klauzál téri csarnok, mint egy kísértetkastély, kitették az ócskást, a péket, a büfét, a savanyúst, mindent. Pár napja a szervült zöldségesbódékat is elköltöztették. Itt a magyarázat:
Úgy gondolom és tapasztalom, hogy az un. offolás nem érdekli a moderatúrát addig, ameddig topiklakó nem fordul hozzájuk panasszal, hogy feltúrják a virágágyasait az offolók.
Viszont allergiásak a tulajdon nevekre, különösen politikával, pártállással, világnézettel súlyosbítva, mert ezek a posztok írott szabályokat sértenek.
-
Az előző évtizedben író-olvasó tagja voltam a radixindex családkutató fórumnak, amelyet egy magánszemély hozott létre és üzemeltetett, legnagyobb örömünkre.
Nem volt jellemző a fórumon az offolás, a politizálás meg végképp nem.
Amikor jogszabályozták az internetes fórumok tartalmáért való felelősséget (a fórum gazdájafelel a tartalomért, a fórumlakó csak virtuális lény, bármit állíthat, leírhat felelősség nélkül, a következménye annyi lehet, hogy előbb a posztjait törlik, majd a nickjét is), akkor a radixindex gazdája a legnagyobb sajnálatunkra úgy döntött, hogy bezárja a fórumot.
Szoktam mondani, hogy be vagyok oltva reklám ellen. Amit itt látok észre se veszem. Külhonban ahol elég sok TV reklámmal találkoztam, extra odafigyeltem, hogy pl. azt a mosóport amit állandóan reklámoztak, még véletlenűl se vegyem meg.
Mostanában nem láttam mosópor reklámot, de pl. remek a 0 kalóriás macska rágcsáló, meg ilyesmi.:-)
A reklámra teszek magasról, évtizedek óta csak azzal foglalkozom, ami érdekel, nekem bármit írhatnak oda, mintha egyenesen egy mély kútba dobnák, de amúgy köszönöm a tanítást.
A tematika ügyében is. Ezentúl majd kevesebbet zavargok itt.