Hm... itt olvasgatom a fogyasztóverseny hozzászólóit, és úgy döntöttem, hogy leírom az én véleményemet is ezzel kapcsolatban. Van nekem egy 1,9 es PD-TDI-m ami fel van piszkálva 130 ló fölé. Én nem azért költöttem ennyi lóvét arra, hogy a külső sávban kilencvennel, max százzal menve azon ujjongjak, hogy hurrá, megint két decivel kevesebbet fogyasztott az autóm. Bár az első tankolás körűl megfordúlt a fejemben. De én szeretek gyorsan menni, sietni, és ezt egy cseppet sem takarékos üzemmódban teszem. Bár így is városon kívűl 6-6,3 al eljárok, de ez engem egy csöppet sem érdekel. Max annyi, hogy megittam már egy üveg sört, és letusoltam, mire az óvatosabb kollégák hazaérnek :))
Nekem most volt 60ezres, 4éves szervíz az 1.4 OII-n. (34eKm, 3,5 éves kocsi most akart szervízbe menni.) Cseréltek benzinszűrőt, gyertyát, no ezeket felejtette el előre mondani a munkafelvevő. Pollen-, lég-, olajszűrő természetesen cserélve lett. Mikor vettem a kocsit, akkor a fékolajcsere még bele lett alkudva az rba, így az most elmaradt. Olajra 30! ezret mondott a munkafelvevő, így azt én vittem, így mindössze 13 volt. Legközelebb asszem a szűrőket, és a gyertyát is én viszem. Sajna a hosszú intervallum miatt maradnak az ő rezsióradíjaik. Így most közel 70e volt a saját olajjal. És észre sem vették, hogy nem locsol a hátsó ablakra mosóvizet, ez újabb kör lesz.
Az autom atvetelekor erdeklodtem az ugyben az egyetlen helyi kereskedonel (Kolozsvar) es azt mondta, hogy kotelezoen toluk kell vasaroljam a fogyo- kopoalkatreszeket mert ha nem akkor problemak eseten nem vallalnak garanciat a meghibasodasoker.
- Ugyanazt az olajat, szurot hozom amit ok tennenek bele, sot ugyanattol a nagykereskedotol vasarolnam mint ok mert van ott egy ismeros ....
- NEM, nem lehet! De ha megis, akkor beirjak a szervizkonyvbe, hogy 'kintrol' hozott anyagot tettek bele.
- Irjak be akkor a 'kintrol' hozott anyag markajat/karakterisztikajat is ....
- NEM, azt nem lehet.
- Majd odacsatolom en a 'kintrol' hozott termekekrol a szamlat bizonyitekul.
Ilyenek utan majd elmegyek 120km-re egy masik varosba amikor eljon az ideje az elso latogatasnak.
Itt a 60 ezres szervíz ideje (2 éves). Mit csinálnak ilyenkor az autón és milyen árfekvéssel kell számolnom?
Pedig errol nehany hetente irunk, meg az autod kezelesijeben is benne van.
Semmi lenyeges. Olajcsere + szuro. Ragaszkodj a legszuro cserejehez es a pollenszuroehez. (Ez nem eloiras, de ezen nem sporolunk.)
Ket ev utan lecserelik a fekfolyadekot.
A 60 ezres szerviz specialitasa a gyertyacsere, de ha volt eszuk, azt mar korabban kicereltek, es akkor most nem feltetlenul kell.
60 ezer kilometer utan esetleg elofordulhat a fekbetetek csereje is. Ezt szemrevetelezessel dontik el.
Ami az arat illeti, ket tenyezotol fugg: milyen olajat hasznalnak, es mennyi a rezsi oradija a szerviznek. A karbantartas ideje "szabvanyban" rogzitett, azt fogjak beszorozni az oradijukkal.
Anyagokat (olajat, szuroket, gyertyat) erdemes fuggetlen kereskedesbol beszerezni, tobb tizezer forint megsporlhato. A rezsi oradij ugyeben pedig korbe kell telefonalni a kornyekeden levo markaszervizekbe. Figyelem! NE a varhato komplett koltseget kerdezd, mert oriasi kulonbsegek lehetnek attol fuggoen milyen olajat akarnak beletolteni, illetve latatlanba bekalkulaljak-e mondjuk a fekbetet cserejet. A PoHu egy regebbi, de valoszinuleg most is ervenyben levo belso szabalyzata ugy szolt, hogy telefonba sosem mondhat a munkafelvevo kisebb osszeget, mint a szamla MAXIMALIS varhato osszeget. (Ez szerintem hulyeseg, de attol még igy van.)
Kicsi segítséget kérek. Szétnéztem, de nem találtam válaszokat. Itt a 60 ezres szervíz ideje (2 éves). Mit csinálnak ilyenkor az autón és milyen árfekvéssel kell számolnom?
Utanfuto 90-100km/h sebesseggel ... meg sosem volt gond belole, a konyve szerint 80km/h a megengedett maximalis sebessege, ujan vasaroltam tavaly nyaron es sohasem volt megkinozva tulterhelessel, igy muszaki allapota kifogastalan.
Tudom, hogy a baj akkor van ha hirtelen meg kell allni vagy kanyarogni egyet, de igyekszem csak ott haladni temposan ahol lehet (varoson kivul, normalis foglami korulmenyek kozott. Az M0-n van amikor megeloznek a kamionok mert ott nagyon betartom a 80-at :)
Tegnap hazafele jövet a Balaton ÉNy-i szegeltéből, a gyerkőcök meg anyu is bóbiskolt, kényelmesen vezetve a majd 200 km-t (Szigliget-Tapolca-Veszprém-Szfvár-Bp útvonal) 4,7-es átlag.
Odafigyelve, motorféket használva, nyugis úton sztem a 4,3-4,4 is reális lehet (2.0 TDI).
Igazából ezeknél a motoroknál ez normális.
Az 1.9 dCi (120 LE) Lagunámmal elindultunk Bp-ről, majd München, és visszafele Bécs után kellett tankolni (közel 1400 km!).
Nyugis tempó, full autópálya, de melegben, végig klímával. Mondjuk a Lagunának 70 literes a tankja :-)
Aztán észrevettem hogy a legkedvesebb feleségem, az Ö finom vezetési stílusa mellett is, kb 0.7- 0.9 literrel fogyaszt többet, mint én, a tempós vezetési stílusom mellett.
Ez nalunk is igy van :-) Ha ez a par deci az ara a csaladi boldogsagunknak, akkor en inkabb meg sem probalom "nevelni."
nem, teljesen normális. HA quadozni megyek, akkor 110-130közt húzom a futómat gépestől a galaxyval :))) De, amint jön a következő skoda, az már horgos lessz és azzal fogok tépni.
No, úgy látom te is gyorshajtó vagy. Utánfutóval 90-100? Nem sok 1 kicsit? :-)))))))))))
Mihez képest:-) Egyszer nekem sikerült futóval, megrakottan, tartósan 120-130 körül autóznom... Igaz nagyon sietem,, és csak utólag gondoltam bele, mit is csináltam.... :( Minit
A gyari adatok szerint varoson kivul 4.3 L/100km kellene legyen a fogyasztasa :), szerintem ez megvalosithato ha 5-ben 80-90-el haladunk nagyon finoman gyorsitva.
Vagy ha nem is nagyon finoman, de kis odafigyeléssel. Nekem (1.6.BGU) az előző időben felment a fogyasztásom 8.3.ra. Sokkalottam is, és már gondolkoztam, hogy csak nem valami baj van... Aztán észrevettem hogy a legkedvesebb feleségem, az Ö finom vezetési stílusa mellett is, kb 0.7- 0.9 literrel fogyaszt többet, mint én, a tempós vezetési stílusom mellett. Aztán kis odafigyeléssel, (és rábeszéléssel:) sikerült, a „nagy”átlagot levinni 7.5 re :-)
Ez több mint 1 liter különbség úgy, hogy nem haladunk csigalassúsággal Minit
Senki sem tud semmi érdemlegeset ezzel kapcsolatban???
Sziasztok. Ma délután egy kellementlen dolog történt a kocsimmal. Beriasztottam egy üzlet előtt, és ilyenkor az ablakok ugye felhúzodnak. A jobb hátsó ajtó felől egyszer csak egy nagy csattanást hallottam, de nem vettem hirtelen észre semmit, csak később, hogy az ablak beesett az ajtoba.
Szétszedtem és az ajtó alján egy sok darabba tört fekete műanyag darabok voltak (az ablekemelő műanyag csúszkája).
A kérdésem hol lehet ilyet venni ilyenkor, és hogy a legegyszerűbb a hiba kijavítása.
Aki tud valamit konkrétan , az kérem jelezze.
A mail cimem lacazsu2003@freemail.hu vagy a gyorsabb értekezés esetére ha adsz telefonos elérhetőséget felhivlak. Előre is mindent köszi mindenkinek.
Asszem nekem is az a bajom, hogy szétcsúszhatott a cső, ami a hátsó ablakhoz viszi a mosólét. Melyik oldali küszöbnél megy ez a cső hátra? Nem szeretném az egész kocsit szétkapni miatta.
Visszapörgetési csúcs!!!!!!!!!!!!!!! Az előző autómat(OI 1.6) 1 éve adtuk el a cégtől potom 300 000 km-rel. A km-től eltekintve rendkívül jó műszaki és esztétikai állapotban volt.(Egyedül használtam) A kollégám ma meglátta az autót egy parkolóban az órában 130 000 km-rel. Szegény tulaj ,vajon mennyivel vehette:(((( Azt tudtam,hogy tekergetik az órát......na de,hogy ennyire....
2 napja vagyok egy Skoda Octavia Tour boldog tulajdonosa.Azóta ismerkedem a család új kedvencével,de egy kérdéssel nem bírkózom.Hallottam hogy ki lehet kapcsolni a fényszórót,hogy indításkor ne működjön automatikusan.Viszont a leírásokban sehol sem találom a megoldást,hogy hogyan tudnám ezt megoldani.Megkérdeztem 1 taxist,azt mondta az enyémen már szoftveresen van bekapcsolva,az övé még régi és neki nincs ilyen megoldás.
tudom hogy a blikk nem valami hiteles forrás, de lehet benne valami. Mert közúton csak úgy lehet elérni a gyári adatot, ha lejtőn 90 el hátszélben mész. Bármi egyéb körülmény egyből jelentős fogyasztásnövekedést okoz :))
Orszagut ket szemellyel 100-110-es tempo (a BC 73 km/h atlagot mutatott): 5.24L/100km
Orszagut 3 szemely es ures utanfutoval (ponyvas, es a vazszerkezet 15 centivel magasabb mind az auto) 90-100-as tempo (a BC 70 km/h atlagot mutatott): 5.89L/100km
Palya + orszagut 3 szemely es utanfuto kozepesen magrakva (~350kg) 90-100-as tempo (a BC 69 km/h atlagot mutatott): 7.1L/100km
A gyari adatok szerint varoson kivul 4.3 L/100km kellene legyen a fogyasztasa :), szerintem ez megvalosithato ha 5-ben 80-90-el haladunk nagyon finoman gyorsitva.
Sziasztok. Ma délután egy kellementlen dolog történt a kocsimmal. Beriasztottam egy üzlet előtt, és ilyenkor az ablakok ugye felhúzodnak. A jobb hátsó ajtó felől egyszer csak egy nagy csattanást hallottam, de nem vettem hirtelen észre semmit, csak később, hogy az ablak beesett az ajtoba.
Szétszedtem és az ajtó alján egy sok darabba tört fekete műanyag darabok voltak. Ha jol sejtem ez csúszott a sinben és ez csatlakozott ahoz a "bölcsőhöz" amiben az ablak található.
A kérdésem hol lehet ilyet venni ilyenkor, és hogy a legegyszerűbb a hiba kijavítása.
Aki tud valamit konkrétan , az kérem jelezze.
A mail cimem lacazsu2003@freemail.hu vagy a gyorsabb értekezés esetére ha adsz telefonos elérhetőséget felhivlak. Előre is mindent köszi mindenkinek.