Sajna ez a beújosdi nem sokat,illetve nem sokáig jó.
Ami nálunk bevált: Wynn's ultrahangos tisztító.Ez úgy müxik,hogy a készülékbe speckó folyadékot töltesz,utána a készüléket jobb első üléslábterébe teszed,a párologtató csövét a belsőkeringtető felé irányítod,és bekapcsolod az autón a belsőker.,1.fokozat ventit.A kibocsátott "ködöt"a rendszerbe beszippantja a venti és végig tisztitja,kb.10-15 perc,utána 5 perc szellöztetés kell mert tiszta köd az egész beltér,és elég tömény az illata.
A másik a párologtató közvetlen permettel való befujása.Ez úgy müxik hogy a fűtésházon furnak egy kb. 5-ös furatot,és bevezetnek 1 szórófejet,és lepermetezik tisztítófolyadékkal a párologtatót.
Szerintem inkább hátrafelé, de előfordul, hogy hosszabb-rövidebb időn keresztül folyamatosan sípol ha előre indulok és akkor is ha hátra. Muszály lesz egy kiolvasást kérnem :(
Mostanság vettem észre, hogy a gyári első-hátsó tolatóradarral felszerelt OII-m össze vissza sípol, gyakorlatilag köszönő viszonyban sincs az esetleges útjába kerülő akadály távolságaival. Próbálkoztam a szenzorok tisztán tartásaival is és úgy látom hogy az első rendszámtábla sincs az "útjában".
Valamelyikőtök tapasztalt-e már hasonlót és ha igen, szívesen venném, ha megosztaná hogy konkrétan mi volt/lehetett a hiba forrása?
Összesen 8 db szenzor van beépítve, kérdés hogy okozhatja-e a rendellenes mérést pl. 1 db meghibásodása?
köszönöm a válaszokat. A szerelö akihez szoktam vinni a kocsijaimat az azt mondta, hogy a spay elég neki. Régebben ugyis vettem egyet igy azt beelfujom majd és kiderül, hogy segit-e :)
En igyekszem megelozni a gombasodast, eddig tobb autoval is bevalt a kovetkezo modszer: celbaerkezes elott 5 perccel klimat kikapcsolni es hagyni hogy csak siman a levegot fujja be a rendszer (esetleg magasabb fokozatba tekerni a ventilatort). Igy az osszes jarat kiszarad, es nem marad ott a nedves alap hogy megtelepedjenek a gombak.
Nekem megcsinálták a szagtalanítást ezzel a spray-vel, aminek a csövét ledugdosni kell a szellőzőkön (na, ez jó magyaros lett), de egy-két nap után visszatért a szag.
Másodszorra kicsit szétkapták a rendszert, rendesen kimosták és most üde, friss illat fogad, ha beülök.
Időnként sajnos meg kell csnálni, az okosok szerint legalább egyszer, de inkább kétszer szezon előtt-után.
Na jo, lehet hogy csak a klima rendszer gombasodott be. Lehet kapni direkt erre valo szert, egy-ket-haromezer forint, de sok autokozmetikaban vallaljak a szagtalanitast is.
sziasztok. Nem tudja valki az mitől lehet ,hogy miután pihent a kocsi (mondjuk reggel beinditom) akkor a szellözökböl valami penetráns hullaszag áramlik elő? (ha off-on van a ventillátor akkor is) Ha bekapcsolom a klimát akkor megszünik!
Ha octáviáról van szó nekem is ugyanez volt a gondom,és csak minden gumi szilentet,ami csak mozog megfújtam folyékony zsírral és csend lett, az enyém már egy szamárra hasonlított-úgy szólt a mocsok. de ez a gond újból és újból maj előjön a magasnyomású mosástól függően. nekem kb fél évente kell zsíroznom. sok sikert hozzá.
Még régebben kérdeztem, hogy ha nem megy a hátsó ablakmosó, akkor hol lehet a gond. Mivel mások is írtak már hasonló problémáról és sikerült megtalálni a hiba okát, ezért gondolom megosztom veletek.
A csomagtartó bal oldalán, a levehető kárpit alatt volt a folyadékcsatorna szétcsúszva. Piszok szerencse, hogy a kispriccelő folyadék nem okozott rövidzárlatot, amennyi elektromos csatlakozás van ott mellette.
A bal első lengéscsillapítótól érdekes hangokat hallok menet közben igaz nem mindig. Nyöszörgő hang mint régen a rugós ágyakból. Ma megmozgattam a kocsi elejét és tényleg onnan jön. Megoldás??
Toronycsapagy?
(Az olyan hibakat, amiket "hallani" kell, nem lehet tavgyogyitani. Vidd el egy szerelohoz, akiben megbizol, es hallgass ra.)
A szélvédőmet csak ha lehet javítani akkor lesz megoldva mert újabb gondot észleltem: A bal első lengéscsillapítótól érdekes hangokat hallok menet közben igaz nem mindig. Nyöszörgő hang mint régen a rugós ágyakból. Ma megmozgattam a kocsi elejét és tényleg onnan jön. Megoldás??