Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

MZ/Y Creative Commons License 2008.05.09 0 0 5307
Nem, bár ha pesti, a liláknak szurkol és még normálisan beszél a desznótenyésztőkkel, az már alaposan gyanusítható mindenfélével. :o)
Előzmény: biso7 (5303)
MZ/Y Creative Commons License 2008.05.09 0 0 5306
Volt egy osztálytársam, nem értette, miért csak 2-es nyelvtanból. Mondtam, azért, mert jóindulatú a tanár, amúgy 1-est érdemelne. :o) Kérdezte, miért. Mondom, nézzük pl. a "volt"-ot, miért "voltt" neked. Aszongya, mert múltidő. :o))) Középsuliban...

Én meg 2-es, 3-as voltam, mert a tanár fix ideája volt, hogy a nyelvtan jegy nem lehet jobb, mint az irodalom. Írhattam én 3 oldalt 1-2 hibával, mivel az irodalom nem (sem) volt az erősségem, a nyelvtan is annyi lett. Mondjuk nem számított, csak görbüljön, de a fene nagy igazságérzetemet sértette. :o)
Előzmény: joemaster (5299)
drMinit Creative Commons License 2008.05.09 0 0 5305
Nekem tetszik az ötlet..
Viszont én még nem találkoztam vele, igaz manapság már kevesebbet járkálok "összevissza" mint annak előtte.

Én olyannal találkoztam, igaz nem sok helyen, hogy felgyullad egy kiegészítő lámpa, hogy: MOTOR ÁLLJ - INDIT.
Előzmény: ckerti (5304)
ckerti Creative Commons License 2008.05.09 0 0 5304

Győrben is van a nagyobb kereszteződéeskben.

Sajnos nincs mellette egy "Állítsa le a motort" tábla, pedig akkor lenne igazán hasznos.

Előzmény: Centi the real (5302)
biso7 Creative Commons License 2008.05.08 0 0 5303
Persze, hogy nem lehet megítélni egy embert, hogy melyik városban lakik, milyen autót vezet és milyen színű cipőt hord. Ott volt a mosoly, csak vicc volt.
Előzmény: joemaster (5299)
Centi the real Creative Commons License 2008.05.08 0 0 5302
A piros lámpánál piros számokkal számol vissza a zöldig, és fordítva...  Siófokon is van ilyen...
Előzmény: drMinit (5301)
drMinit Creative Commons License 2008.05.08 0 0 5301

nálunk vannak bizonyos kereszteződésekben felszerelve időmérők, amelyek visszaszámolnak a piros jelzés és a zöld jelzés idejéből

erről meg te mesélj ;-)

Minit

Előzmény: joemaster (5298)
drMinit Creative Commons License 2008.05.08 0 0 5300

joemaster
Na, mesélj!
Hogyan és mivel győzted meg és miről?

Semmi extra, és semmi családi perpatvar. : csak egy kis versenyszellem:-)

Egyszer mikor együtt mentünk, és előre láthatóan az egész út alatt dugózni kellett,
én direkt figyeltem a fogyasztásra, majd hazaérkezve büszkén mutattam, hogy közel 2 órás araszolás alatt is szinte kisebb lett az átlag, mint neki, a városszélén autózva. ..
Ezek után még egyszer- kétszer utána is elejtettem az én vagyok a takarékosabb vezető szlogent.

Későbbiekben egyszer csak érkezett egy képüzenet, rajta egy viszonylag kis fogyasztási adat, illetve a telefonhívás utána, hogy Ö is tud keveset fogyasztani :-)))

Ennek lassan háromnegyed éve, és azóta valahogy beleivódott a vezetési stílus.
Így együtt, az átlagot a 8.6-ról levittük 7.5 re és ezt meg is tartottuk közel 3500km. alatt.
Lehet utánaszámolni, hogy meg-e éri, kicsit odafigyelni. :-)

Előzmény: joemaster (5288)
joemaster Creative Commons License 2008.05.08 0 0 5299
Én is voltam Audi-s, és 5-ös voltam helyesírásból, ma is inkább csak elgépelek vmit néha, nem rosszul tudom a helyesírást.
Előzmény: biso7 (5296)
joemaster Creative Commons License 2008.05.08 0 0 5298
Sajnos, már ide is begyűrűzött a budapesti "előre húzok a másik sávban, aztán amikor az már másfelé kanyarodna, bepofátlankodok abba, amelyikben sokan vannak" módszer.

A mai reggel legszebb pillanata az volt, amikor a piros lámpánál álló merci sofőrje úgy gondolta, most már eleget várt és 4 mp-cel a piros-srága előtt simán átment a kereszteződésen (nálunk vannak bizonyos kereszteződésekben felszerelve időmérők, amelyek visszaszámolnak a piros jelzés és a zöld jelzés idejéből).

Előzmény: biso7 (5292)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 5297
nem gondolom azt, hogy be lehet kategorizálni autótípustól függően a helyesírási és egyéb kulturális színvonalat...
Előzmény: biso7 (5296)
biso7 Creative Commons License 2008.05.08 0 0 5296
Az autózz blogból másoltam, nem tudom mennyire igaz vagy kamu a sztori.

Egy audistól milyen helyesírást vártál? :)
Előzmény: Törölt nick (5295)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 5295

Mellesleg elég gázos a történet, biztos, hogy igaz?

Ti is nagoyn jól tudjátok, a hátsó ködlámpát a világításkapcsoló dupla kihúzásával lehet felkapcsolni. Nem látom egyszerűen annak az életszerűségét ebben a szituációban, hogy erre szükség lett volna.

Mellesleg a levélíró remélem a következő magyar nyelv és helyesírás órájára autózott...

Homey Creative Commons License 2008.05.07 0 0 5294
Arra a csigasulis Octaviára emlékszem,fönn is van a honlapon. Direkt amiatt akartam oda járni vezetésre,de mikor a bejelentkezésnél kérdeztem, hogy lehet-e,azon tanulni, azt mondták nem,pedig a honlapra ki volt téve a kocsi fotója. Helyette egy 1.4 es ronda corolla szedánt kellett 3 hónapig max 50-es sebességgel hajtani. Ebből az a tanulság, hogy senki se kocsi alapján válasszon sulit, inkább érdeklődjön utána,hol vannak normálisabb oktatók, aztán úgy válasszon. Csigavérnél iszonyú sok állat van,énszerintem a kisebb autóssuliknál talán nagyobb eséllyel fogni ki egy nem pszichopata oktatót.
MZ/Y Creative Commons License 2008.05.07 0 0 5293
Cöcö, nekem sofőröm van, nőnemű, nem lehettem én. :o)
biso7 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 5292
Na de MZ, ez nem szép dolog. :)

"Írok már én is nektek mert itt nálunk (Debrecen) egy nagyon érdekes jelenség kezd kialakulni. Itt amúgy is rengeteg a bunkó vezető. A történet melléklete: nekem nagy autóm van mindig nagyok voltak, két műszakban dolgozom ezért tellik rá a kényelem és a megbízhatóság miatt szeretem őket és emelett audi fun vagyok (mikor még versenyeztem hivatalosan akkor volt más is) .Általában nyugisan közelkedek mivel a fogyasztás az elsődleges már nálam, meg a nyugalom. 30 felett már leszoktam a hepajkodásokról, de a lent leírandó marhák simán kihoznák az emberből még a mai napig az álllatot. Jelenleg egy 10 éves nagy audim van. Nah ez váltott ki a minap egy vad marhából némi kissebbségi érzést, viszont állati veszélyes volt amit csinált .
Mentem a városban már késő este haza felé a második munkámból. Az egyik lámpánál elémkerült egy újabb skodaoctávia ezzel eddig még semmi gond nem volt . Elindultunk a zöldre, akkor az octávia egyre lassabban kezdett menni. Közben láttam a kocsiban többen vannak hátul gyerekek. Gondoltam nézelődik címet keres. Nem is érdekelt különösebben de ekkor ráhúzta a ködlámpát, a hátsót na ez már baj volt mivel nem csak egyik oldalt volt neki, be volt rakva mindkettőbe az égő és nem 21 W os volt az is biztos, szabályosan semmit nem láttam hírtelen úgy vakított. Rá villantottam vegye le, erre nyomta a féket is hozzá és még lassabban ment, mögöttem már voltak páran a sorban. Továbbra is vakított vele. Jeleztem neki a első köd lámpával erre megint fékezgetett. Mentünk tovább a következő kétsávos részen én elmentem a balra menő sávba, mert arra felé kelett menjek, mellette lévén át szóltam neki vegye le mert vakít. Erre elő jött a paraszt belőle, nem részletezem lefékezet és mindent elkezdett üvőlteni. Amúgy gratulálok neki jól elszórakoztatta a családját és jól meg mutattta ki a jani a gáton. Szép. Én ott hagytam ....... Hogy miért írom le? Itt a hasonló szándékos irritálás egyre gyakoribb és szerintem még baleset veszélyes is lehet adott helyzetben.
De ha neki ez jó.... én próbálom az ilyeket nagy ivben lee... stb ... de néha már nagyon nehezen megy ... Több ismerősőm is beszámolt már hasonlóról sőőt úgy tűnik az adott octáviással is már többen találkoztak ... :) Amúgy nem tudom mi a baja az ilyenek ...Egy másik eset. Merci kisi terepjárós ment a nőjéhez és elakadásjelzővel megált a záróvonal védett jelzőlámpás kereszteződés közepen, ahol csak ha szabálytalan vagyok tudom kikerülni. Itt már mindent lehet? "
Előzmény: MZ/Y (5291)
MZ/Y Creative Commons License 2008.05.07 0 0 5291
Tessék mondani, a dizájnfüst nem lehetne szines, mint a repülőknél?

:o)
Előzmény: pacs_425 (5289)
joemaster Creative Commons License 2008.05.07 0 0 5290
Meg szegény oktató...
Előzmény: ottar (5256)
pacs_425 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 5289
http://www.youtube.com/watch?v=9BvjJjL7Z50

:)
joemaster Creative Commons License 2008.05.07 0 0 5288
"Aztán észrevettem hogy a legkedvesebb feleségem, az Ö finom vezetési stílusa mellett is, kb 0.7- 0.9 literrel fogyaszt többet, mint én, a tempós vezetési stílusom mellett."

Na, mesélj!

Hogyan és mivel győzted meg és miről?

Előzmény: drMinit (5249)
Centi the real Creative Commons License 2008.05.07 0 0 5287
Elvileg bírná, csak nem ezzel a DMF szerkezettel..
Előzmény: Törölt nick (5284)
Centi the real Creative Commons License 2008.05.07 0 0 5286
ja.  Bár csak próbára volt benne...
Előzmény: Törölt nick (5282)
moha02 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 5285
Ja, tényleg most néztem csak hogy melyikre reagáltál. :))
Előzmény: Törölt nick (5284)
moha02 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 5283
Szerintem 200 ra nem lehet megchippelni egy 1,9 es PD-t. vagy ha igen hogyan, mert engem is érdekelne.
Előzmény: Törölt nick (5282)
Papka11 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 5281
Az enyém meg 200-at. Igaz elég ritkán jut hozzá:-)
Előzmény: Centi the real (5276)
moha02 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 5280
Naja, a miénk meg most múlott 5 hónapos és beleugrott már egy tizes. Tudom, hogy vannak azért akik ennél jóval többet mennek, de ez is közelíti azt a határt amiért érdemes dizelt venni
Előzmény: Kelemenn (5278)
Kelemenn Creative Commons License 2008.05.06 0 0 5279
köszi, ezt a legegyszerőbb megnézni, ezt megteszem. Ahogy néztem kárpitot nem szívesen bontogatnék megfelelő rutin, szerszám nélkül.
Előzmény: Cater428 (5272)
Kelemenn Creative Commons License 2008.05.06 0 0 5278
Én meg azért vettem benzinest, mert évi 15eKm-n olyan mindegy a fogyasztás.
És Octaviánál horrorisztikus az árkülönbség benzin-dízel közt, nekem sosem hozná vissza, még gázzal is több év lenne.
Előzmény: moha02 (5268)
iMre Creative Commons License 2008.05.06 0 0 5277

Stevie, ez pont igy van ahogy mondod ... amig ilyen utemben vasarolnak az emberek uj autot, viszont a kereskedok szama meg nem kezdett el novekedni, nem sokat faradoznak sem az eladok, sem utana a szervizek hogy a kliens kedvebe jarjanak.

Raadasul azok akik itt vagyunk, forumot olvasunk/irunk, minket jobban erdekel az autonk 'jolete' mind az atlagembert. Es ugyanakkor tudjuk, hogy odafigyelessel penzt lehet megsporolni - ezeknek a szervizeknek nem az ilyen kliens kell, hanem az aki beviszi az autot, otthagyja delutanig, utana pedig kifizeti a szamlat es elegedetten hazamegy.

Előzmény: stevie wonder (5274)
Centi the real Creative Commons License 2008.05.06 0 0 5276
:-))  Az én tanulóim is 135 lovat lovagolnak....  Octi ez is , csak nem RS...
Előzmény: Papka11 (5266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!