Na jo, lehet hogy csak a klima rendszer gombasodott be. Lehet kapni direkt erre valo szert, egy-ket-haromezer forint, de sok autokozmetikaban vallaljak a szagtalanitast is.
sziasztok. Nem tudja valki az mitől lehet ,hogy miután pihent a kocsi (mondjuk reggel beinditom) akkor a szellözökböl valami penetráns hullaszag áramlik elő? (ha off-on van a ventillátor akkor is) Ha bekapcsolom a klimát akkor megszünik!
Ha octáviáról van szó nekem is ugyanez volt a gondom,és csak minden gumi szilentet,ami csak mozog megfújtam folyékony zsírral és csend lett, az enyém már egy szamárra hasonlított-úgy szólt a mocsok. de ez a gond újból és újból maj előjön a magasnyomású mosástól függően. nekem kb fél évente kell zsíroznom. sok sikert hozzá.
Még régebben kérdeztem, hogy ha nem megy a hátsó ablakmosó, akkor hol lehet a gond. Mivel mások is írtak már hasonló problémáról és sikerült megtalálni a hiba okát, ezért gondolom megosztom veletek.
A csomagtartó bal oldalán, a levehető kárpit alatt volt a folyadékcsatorna szétcsúszva. Piszok szerencse, hogy a kispriccelő folyadék nem okozott rövidzárlatot, amennyi elektromos csatlakozás van ott mellette.
A bal első lengéscsillapítótól érdekes hangokat hallok menet közben igaz nem mindig. Nyöszörgő hang mint régen a rugós ágyakból. Ma megmozgattam a kocsi elejét és tényleg onnan jön. Megoldás??
Toronycsapagy?
(Az olyan hibakat, amiket "hallani" kell, nem lehet tavgyogyitani. Vidd el egy szerelohoz, akiben megbizol, es hallgass ra.)
A szélvédőmet csak ha lehet javítani akkor lesz megoldva mert újabb gondot észleltem: A bal első lengéscsillapítótól érdekes hangokat hallok menet közben igaz nem mindig. Nyöszörgő hang mint régen a rugós ágyakból. Ma megmozgattam a kocsi elejét és tényleg onnan jön. Megoldás??
Szia! Részvétem. Azt kívánom annak rohadéknak, hogy száradjon le neki amivel csinálta. Nekem van eladó ködlámpám is meg takaróm is. Nem lopott, saját autóról van.
Ez nagyon durva! Ha én véletlenűl szemtanuja lennék egy ilyen műveletnek az a minimum, hogy mind a két kezét a seggéből kéne kioperálni a parasztnak. Azt, hogy utánna még mit kapna azt inkább nem részletezném. Remélem minél olcsobban megúszod.
Ködlámpát nemtudom, de a mellettüklévő rácsokat KOBÉ-nál biztos hogy betudod szerezni, nem is drágán. Legalább is nekem sikerült. Szerintem a ködlámpa is esélyes. Egy telefont mindenképpen megér.
Elnézést mindenkitől a hosszúságért, de ma nagyon felb…ták az agyamat.
Elmentünk kirándulni a Budakeszi Vadasparkba. Aki ismeri a helyet tudja, az erdőben, a rét előtt van egy ingyenes parkoló. Rengetegen voltak, de ott sikerült letenni a kocsit, közvetlenül az út széléhez közel, de még a parkolóban. 3-4 óra múlva, mikor visszaértünk, a kocsi ( Octi2 ) két első ködlámpájának+a mellettük lévő műanyag díszrácsoknak hűlt helyük volt, csak a csatlakozók lógtak ki a kábelvégeken a lökhárító fészkeiből. Az első felindulás után körbenéztem a kocsit, szerencsére más sérülést nem találtam rajta, de ez is piszkosul feldühített. Nem tudom, mennyi időt vehetett igénybe a kiszerelési művelet, de ideje volt rá bőven a gerinctelen egysejtűnek.
Innen üzenem az elkövetőnek, ( bár biztosan nem jár ide ) remélem legközelebb a tulaj tetten éri, és onnantól jogosan használja majd a mozgássérült igazolványt a szélvédője mögött. Amit tőlem ellopott, annak az árát meg költse az édesanyja sugárkezelésére.
Itthon, kissé lenyugodva megnéztem a ködlámpa felfogatását. Nem tudom biztosan, mert még soha nem szedtem szét, de úgy tűnik, mintha a mellette lévő műanyag rács csak ki-bepattintható lenne. Ha ezt kivesszük, akkor a lámpatestet hátulról 2 db csavar egy merevítő lemezhez rögzíti a belső oldalon, a külső oldalon pedig egy kis nyílásba lehet beakasztani a lámpatest fülecskéjét. Cáfoljatok meg, ha rosszul következtettem, de valami hasonló lehet a felfogatása. Ezek szerint, ha megveszem a pótdarabokat, azt én magam is be tudom tenni, nem kell szervizbe vinnem a kocsit emiatt. Minden ötletet szívesen fogadok a két ködlámpa és díszrács db pótlására. Nem tudom, hogy bontókkal érdemes-e próbálkozni, de ha van valakinek ismeretsége, esetleg a szalonoknál olcsóbb alkatrészboltot tud ajánlani, szívesen venném. ( E-mail-re is jöhet. )
Jogos. Illetve abba gondoltam bele, hogy 0 mp-nél csak a piros-sárga jön. Ha mondjuk 0-nál kilövök és a másik oldalon még átmennek a hosszú sárgán akkor csatt. (feltételezve, hogy olyan kevés "holtidő" van beállítva.)
Azt nem értem, hogy miért nem lehet azt felelőségre vonni, aki a lámpákat- számlálókat és ez által az egész forgalmi helyzetet programozza...?
Ha én hibázok valamit a munkámban, akkor szinte az egész vagyonommal felelek érte. És szerintem igy vannak ezzel még sokan mások is. De ezek meg felelőség nélkül csinálhatják.
Sajnos 1-2 alkalommal már megszivatott ez a rendszer. Alapvetően jó az elgondolás, csak folyamatosan pakolgatják egyik kereszteződésből a másikba, mert annyi nincs, hogy mindenhová kerülhessen.
A másik, hogy nem jól viseli a 19:00-kor esedékes jelzőlámp program váltást. Ezért 19:00 körül nem szabad hinni a számlálóknak Debrecenben!
Egyszer majdnem megjártam. (Akkor még Audi-s voltam - ;-D ) Szépen rákészültem az indulásra, és amikor a pirosból hátralévő idő 0-hoz ért, elindultam. Aztán gyorsan megkellett állnom, mert a számláló 99-től újrakezdte a számolást visszafelé. Majd olyan 60 körül hirtelen zöld lett a lámpa...
Ez ráadásul nem is 19:00-kor történt, hanem olyan 21:00 körül.
Azóta is látom, hogy néha nincs szinkronban a számláló a lámpával, ilyenkor eszembe jut, hogy mi van, ha mondjuk a gyalogosoknak felszerelt számláló alapján valaki lelép a zebrára, amikor 0-hoz ér...?