Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2008.05.23 0 0 5369
Akkor lehet, hogy valami belemászott és megdöglött ott? :))

amugy hány csavart kell ott a kesztyütartó alatt kiszednem? esetleg a kesztyütartóból is kikell szedni a csavarokat, hogy odaférjek a pollenszüröhöz?
Előzmény: okoSKODAs (5365)
okoSKODAs Creative Commons License 2008.05.23 0 0 5368

Próbáld ki!

Olyan párás lesz a levegő az utastérben, hogy még a nadrágodból is csavarni lehet a vizet.

Mellesleg télen is sokkal gyorsabban leszárítható a pára a szélvédőről, ha kis időre bekapcsolod a klímát.

Előzmény: MZ/Y (5366)
ottar Creative Commons License 2008.05.23 0 0 5367

Szasztok!

Érdekes dolog történt velem...

az egyik váci Mol kútnál lévő mosóban a kefe felnyitotta, majd letörte a hátsó ablaktörlőt a kombimról...

karostul.

A kúton írtak egy jagyzőkönyvet a Mol elvileg téríti..

de előtte ott már többször mosattam gond nélkül...

:-(

MZ/Y Creative Commons License 2008.05.23 0 0 5366
A pára a hideg felületen csapódik ki. Főleg, ha nem mozog a levegő.
Ha végig klímázol és utána leállítod a motort, a csövek, szellőzők hidegek, amin ki tud csapódni a pára. Ott a víz.
Ha megérkezés előtt x idővel kinyomod és onnantól friss levegőt fújsz, akkor az egész rendszer átveszi a külső hőmérsékletet és nincs hideg pont a rendszerben. Amíg meg a kikapcsolt klíma miatt melegszik a rendszer, a szállított levegő nem engedi kicsapódni a párát.

Szerintem. :o)
Előzmény: okoSKODAs (5365)
okoSKODAs Creative Commons License 2008.05.23 0 0 5365

Sziasztok CARtársak!

"En igyekszem megelozni a gombasodast, eddig tobb autoval is bevalt a kovetkezo modszer: celbaerkezes elott 5 perccel klimat kikapcsolni es hagyni hogy csak siman a levegot fujja be a rendszer (esetleg magasabb fokozatba tekerni a ventilatort). Igy az osszes jarat kiszarad, es nem marad ott a nedves alap hogy megtelepedjenek a gombak."

Épp ellenkezőleg! Ha menet közben kikapcsolod a klímát akkor a párologtatóban felgyült víz a kintről beszívott meleg (nyáron akár forró) levegő hatására azonnal párolog és tömény párát, gőzt fog a szellőztető befújni. Ettől lesz nedves belűlről...

Míg ha működik a klíma, az hideget fúj, a hideg levegő meg köztudottan szárít! Tehát ha a klímát folyamatosan járatod, akkor száraz, hideg levegőt fúj a rendszerbe. Mikor megérkezel a motorral együtt leáll a klíma is, nem fúj be levegőt, szellőztetőbe nem jut pára. A kondenzvíz meg kicsöpög és elpárolog a tálcáról nyáron 10-20 perc alatt. Én eddig minden klímás autómat így használtam és egyszer sem volt gombás, büdös szaga a klímának. Az Octim is megélt már két nyarat és semmi gombásodást nem tapasztalok a klímán.

Üdv.

Előzmény: iMre (5348)
ckerti Creative Commons License 2008.05.23 0 0 5364

Szerintem ez is egy jó megoldás lehet, de talán nem olyan tartós, mint a párologtató közvetlen tisztítása.

Persze bontás nélkül talán ez a legjobb.

Előzmény: drMinit (5363)
drMinit Creative Commons License 2008.05.22 0 0 5363

Legalább már ezt is tudom :-)

:-)))))) nekem tetszik, de nincs ilyen készülékem

A csövekbe való befúvás biztos hogy nem 100%-os
Így szerintem csak a torkolat csövek tisztulnak.
Arról nem is beszélve hogy bizonyos autó típusok esetében ez szószerit káros is!!!
Én is a jó megoldást keresném magamnak..
Én arra gondoltam, hogy akkor lehet az egész rendszer jól ki gombátlanítani, ha a tisztító folyadékot a beszívó oldalra jutatom be, és igy végig jut az egész rendszeren.
Ekkor gondoltam arra a lehetőségre, hogy a Pollenszűrő helyén fújom be azt a vegyszert, amelyik kb 10 perc alatt ürül ki, és addig folyamatosan járatni kell a szellőztetést.

Valakinek más, avagy ellenvélemény?

Minit

Előzmény: ckerti (5362)
ckerti Creative Commons License 2008.05.22 0 0 5362

Nem láttam, hogy az enyémen mit csinálnak, mert nem voltam ott, de jó, hogy leírtad ezeket.

Legalább már ezt is tudom :-)

Előzmény: ZAG (5358)
OK2 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 5361
Donibcsi köszi!

Remélem sikerül kimérni melyik a "tettes"

Más. A felépítmény nyikorgás nálam is rendesen bejátszik, főként olyankor hallom, mikor meleg van odakinn. Télen hangját se hallottam (bár ilyenkor ki az a hülye, aki lehúzott ablakkal közlekedik:)
ZAG Creative Commons License 2008.05.21 0 0 5360
Előzmény: ZAG (5359)
ZAG Creative Commons License 2008.05.21 0 0 5359
Ja,itt 1 kisfilm róla:
Wynn's aircomatic II
ZAG Creative Commons License 2008.05.21 0 0 5358
Sajna ez a beújosdi nem sokat,illetve nem sokáig jó.

Ami nálunk bevált: Wynn's ultrahangos tisztító.Ez úgy müxik,hogy a készülékbe speckó folyadékot töltesz,utána a készüléket jobb első üléslábterébe teszed,a párologtató csövét a belsőkeringtető felé irányítod,és bekapcsolod az autón a belsőker.,1.fokozat ventit.A kibocsátott "ködöt"a rendszerbe beszippantja a venti és végig tisztitja,kb.10-15 perc,utána 5 perc szellöztetés kell mert tiszta köd az egész beltér,és elég tömény az illata.

A másik a párologtató közvetlen permettel való befujása.Ez úgy müxik hogy a fűtésházon furnak egy kb. 5-ös furatot,és bevezetnek 1 szórófejet,és lepermetezik tisztítófolyadékkal a párologtatót.
Előzmény: ckerti (5340)
Donibcsi Creative Commons License 2008.05.21 0 0 5357
okozhatja-e a rendellenes mérést pl. 1 db meghibásodása?
Igen!

Ha kell új szenzor, szólj.
Előzmény: OK2 (5352)
sampler74 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 5356
Szia!
A kesztyűtartó alatt, mögött. Lefele kell kihúzni. Lámpa legyen nálad, akkor megtalálod. Utánna már megy csukott szemmel is.
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (5355)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2008.05.21 0 0 5355
Sziasztok. OCT II.-ben hol a pollenszürö és hogy kell kiszerelni?
OK2 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 5354

Szia!

Szerintem inkább hátrafelé, de előfordul, hogy hosszabb-rövidebb időn keresztül folyamatosan sípol ha előre indulok és akkor is ha hátra. Muszály lesz egy kiolvasást kérnem :( 

Előzmény: joemaster (5353)
joemaster Creative Commons License 2008.05.20 0 0 5353
Melyik irányba mér rosszul?
Előre vagy hátra?
Előzmény: OK2 (5352)
OK2 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 5352
Sziasztok!

Mostanság vettem észre, hogy a gyári első-hátsó tolatóradarral felszerelt OII-m össze vissza sípol, gyakorlatilag köszönő viszonyban sincs az esetleges útjába kerülő akadály távolságaival. Próbálkoztam a szenzorok tisztán tartásaival is és úgy látom hogy az első rendszámtábla sincs az "útjában".

Valamelyikőtök tapasztalt-e már hasonlót és ha igen, szívesen venném, ha megosztaná hogy konkrétan mi volt/lehetett a hiba forrása?

Összesen 8 db szenzor van beépítve, kérdés hogy okozhatja-e a rendellenes mérést pl. 1 db meghibásodása?
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2008.05.20 0 0 5351
köszönöm a válaszokat. A szerelö akihez szoktam vinni a kocsijaimat az azt mondta, hogy a spay elég neki. Régebben ugyis vettem egyet igy azt beelfujom majd és kiderül, hogy segit-e :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.20 0 0 5350
Köszönöm a választ megpróbálkozom vele.
Előzmény: Törölt nick (5337)
ckerti Creative Commons License 2008.05.20 0 0 5349

Ezt én is csinálom, mégis bebüdösödött a klíma.

Mondjuk a gyerek miatt mindenképpen tisztíttattam volna a nyár előtt.

Előzmény: iMre (5348)
iMre Creative Commons License 2008.05.20 0 0 5348

En igyekszem megelozni a gombasodast, eddig tobb autoval is bevalt a kovetkezo modszer: celbaerkezes elott 5 perccel klimat kikapcsolni es hagyni hogy csak siman a levegot fujja be a rendszer (esetleg magasabb fokozatba tekerni a ventilatort). Igy az osszes jarat kiszarad, es nem marad ott a nedves alap hogy megtelepedjenek a gombak.

Előzmény: stevie wonder (5339)
ckerti Creative Commons License 2008.05.20 0 0 5347
Mivel nem volt jó, neki sem tetszett :-)))
Előzmény: LUCAS (5346)
LUCAS Creative Commons License 2008.05.20 0 0 5346

Ez a bespriccelős dolog nem tetszett nekem, de nem is lett jó.

Szerencsére az ingyen volt. :-)

asszony mit szolt? :-)))

Előzmény: ckerti (5345)
ckerti Creative Commons License 2008.05.20 0 0 5345

Szivesen elmesélném, de én sem voltam ott, csak a szerelő mesélte el, hogy szét is kapták.

Eddig az egyetlen szerelő, akinek hiszek.

Nem értek hozzá, de nem lehet, hogy a párologtatót tisztította ki közvetlenül?

Ez a bespriccelős dolog nem tetszett nekem, de nem is lett jó.

Szerencsére az ingyen volt. :-)

Előzmény: drMinit (5341)
Papka11 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 5343
Nekem is, a hátsó ajtóknál.
Az első szilenteket állítólag orvosolták az OII-nél. Vagy nem? Nekem ott nem nyekereg.
(~47000 Km)
Előzmény: robi25 (5342)
robi25 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 5342
Nekem is nyekereg az RS kb. 40e-től.
Előzmény: Törölt nick (5337)
drMinit Creative Commons License 2008.05.19 0 0 5341
Másodszorra kicsit szétkapták a rendszert, rendesen kimosták és most üde, friss

Ha ezt bővebben kifejtenéd, annak nagyon örülnék.
Minit.
Előzmény: ckerti (5340)
ckerti Creative Commons License 2008.05.19 0 0 5340

Nekem megcsinálták a szagtalanítást ezzel a spray-vel, aminek a csövét ledugdosni kell a szellőzőkön (na, ez jó magyaros lett), de egy-két nap után visszatért a szag.

Másodszorra kicsit szétkapták a rendszert, rendesen kimosták és most üde, friss illat fogad, ha beülök.

Időnként sajnos meg kell csnálni, az okosok szerint legalább egyszer, de inkább kétszer szezon előtt-után.

Előzmény: stevie wonder (5339)
stevie wonder Creative Commons License 2008.05.19 0 0 5339

Uristen, biztos van egy hulla a motorterben! :-)

Na jo, lehet hogy csak a klima rendszer gombasodott be. Lehet kapni direkt erre valo szert, egy-ket-haromezer forint, de sok autokozmetikaban vallaljak a szagtalanitast is.

Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (5338)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!