Nyilvan ebbol is van tobbfele, de amiket en probaltam, azt egyiket sem lehetett pontosan behangolni a radion, maszkalt a frekije, a henagminoseg pedig... siralmas. Ez még a gyari hangszorokon is keves....
Én most olyannal szemezek, amely távirányítós (felesleges), kijelzős és megjegyzi, hol hagyta abba a lejátszást.
Mi a baj vele?
A hangminőséget most hagyjuk, gyári hangszórókkal amúgy sem várok csodát, de legalább olyan zene szólna, amilyet szeretek és nem kellene állandóan CD-t cserélgetni.
OII MaxiDOT-nál én még nem láttam ilyet. Egy olajoskanna ikonnal jelezné nálam, ami piros színű. OI-nél még szerintem narancs színű lenne az is, mint az összes felirat.
Indításkor sosem jelzi, mert úgy döntöttek, más info legyen olyankor a MaxiDOT-on.
Olajcserém volt már, de nem emlékszem, jelzett-e valamit. Majd legközelebb megfigyelem.
Elképzelhető, hogy csak bizonyos, rövid ideig tartó nyomáshiány után jelzi és olyan hamar lett olajnyomásod, hogy nem telt el az a rövid idő sem. Különösen, ha LongLife olajat tettél bele, mert az nagyon híg már szobahőmérsékleten is.
Ha már az olajról van szó, megkérdezem a tapasztaltabbakat, hogyan jelzi a müsz.fal az olajnyomás hiányát O1 maxidot-nál?
Az autót decemberben vettem, és már akkor furcsa volt, hogy álló motornál, bekapcsolt gyújtásnál nem jelzi semmi az olajnyomás hiányát, de a haszn. ut. nem is utal ilyen jelzésre, ezért nem idegesített. Most cseréltem benne olajat (4,5l), szűrőt, és direkt figyeltem indítás után a műszerfalat, mert elvileg az első pár másodpercben nincs olajnyomás, de nem volt semmi figyelmeztető jelzés.
Megnéztem diagnosztikával, a motorvezérlő látja az olajgomba jelét, de az olajcsere utáni indításnál miért nem lehetett visszajelzés?
Skoda Fabiahoz szeretnék tetőcsomagtarót kérni kölcsönben. 2 hétre kéne, ez olyan kocsi ami nem a miénk ezért biztos nemfogok venni rá. De ha esetleg valaki felajánlana hasonlót, nagyon jó lenne, persze nem ingyért. Emailt figyelem.. Thanks.
2006/08, 46.000km, sz.könyv nincs (elveszett), 1.9PD 105le Felszereltség a leírtak, és a szokásos. 2xel.ablak, ükrök, digit klíma, ABS, már tempomat is:-), kéziváltó, fed.komp., gyári cd......mást nem tudok (mi hiányzik még?). Azt nem tom h elegance vagy akármi más felszereltség lenne. Sérülve volt, de csak körbehorpadva, váz nem sérült. Eleje, jobb oldala volt fújva, + az utastértető.
Mit érhet a piacon egy OII 1.9PD 2006-os: ABS, ASR, CD tár, digit klíma, centrálzár, elektromos tükör, fedélzeti computer, ködlámpa, szervokormány, színezett üveg, stb.
3.5 es 6 millio kozott :-)
Kellenenek a tobbi adatok:
- forgalombahelyezes honapja (ilyen fiatal autonal nem mindegy, hogy masfel eves vagy ket es fel)
Én ebben a pillanatban fejeztem be az olajcserét. BGU motorba nekem, 4.5 liter ment bele!
4 liter után, mikor a nívón már láttam a szintet, letiltott motorral ráindítóztam, hogy felkapja az7 olajat és ne üres szűrővel induljon be, majd be is indítottam a motort cirka fél percig. Kis várakozás után, még pont fél liter ment bele.
Nulláztam a taográfot, majd leellenőriztem mégegyszer, és most pont felső nívón áll.
Igy az olajcserém (elmúlt 3 éves a járgány) 12750+1980+20 azaz 14750Ft be került. Ja meg fél órába. Minit
1: az olaj a kocsiban 2 éves és 26 000 km-es, és ezért 3 óta autópálya után kicsit hígabb a kelleténél. 2: a kocsi alját 3 hete odacsaptam, és lehet, hogy kicsit megviselte az olajszint érzékelőt.
Mit érhet a piacon egy OII 1.9PD 2006-os: ABS, ASR, CD tár, digit klíma, centrálzár, elektromos tükör, fedélzeti computer, ködlámpa, szervokormány, színezett üveg, stb.
Az elv jó, de azt szokták mondani, hogy az olaj egy része nem cserélődik az olajcsere során, pl. szivattyúban lévő meg ilyenek. Végülis nincs jelentősége a dolognak, csak az a furi, hogy mindenhol 4 literes kiszerelésben árulják a cuccot, és ide meg az elméletileg kevés.
De ahogy a kocsi eszegeti az olajat úgyis elfogy a plusz mennyiség.
Múltkor azt tapasztaltam, hogy miután leértem nyíregyházára, egy éles bal kanyar után közölte a kocsi, hogy kevés az olaj. Megálltam ellenőriztem, félig volt. Visszajöttem budapestre, megint éles ball kanyar, megint megjelenik, hogy kevés az olaj. Megint ellenőriztem, még mindig félig. Kicsit rátöltöttem, azota semmi baj, de nem tudom mi lehetett a gond, remélem nem az érzékelő hülyéskedik.
Szia, nem 10 év a garancia a korózióra? tudtommal tulajdonosok számától független. Tehát én visszavinném a gyárnak, mármint egy skoda kereskedésbe, és reklamálnék.