Ha valakinek van nyíregyháza és könyékén némakacsa tojása eladó, akkor érdekelne mindenféle színváltozatban. Ha valakinek van akkor kűldjön emailt a lehel87@hotmail.com címre.
itt a fordítottját tapasztalom idén már szereznem kell egy szép barna gácsért is az a baj,hogy ugy veszem észre,hogy lenne is akinél lenne nem jár a forumon vagy nem is tudom...
rálelni nagyon nehéz itt itt lenne,de nem adnak el belőle azzal az idokkal,hogy levágják maguknak azért tartják hiába mondom,hogy adok érte két három másikat is akkor sem jön össze semmi
agusztusban még Monoron azért próbálkozom hátha össze jön valami
Én meg cáfolnám! Inkább a tojók hajlamosak a kifehéredésre!Amit feketét hoztál az is kezd fehéredni! Hozok képet róla! Nagyon szépen elkotlott! Hoztam 4 db fehéreket is az is nagyin szépen nőnek!
Sajnos nem tudtam elkeríteni, először megkotlott egy pedig egyet se akartam, mert mindíg gondosan gyűjtögettem a tojóhelyiségből a pihéket, aztán nem volt hely a gépben, így gondoltam akkor teszek alá tojást, akitől vettem azt mondta, hogy tavaly is megkotlott, jól keltett. Csak arra nem számítottam, hogy a sok pihe a többit is kotlásra készteti.
Idén nem tudom hogy fognak-e még tojni, meg megülni, de ha elkezdene, akkor inkább géppel keltetem, úgyis már nyáron nem kell annyit keltetni.
A bóbitás kacsából van eladó? Ha igen mennyibe kerül?
Nálam a végeredmény 5 db kisliba lett, 11 tojásból de ezek aztán olyan göröngyösen keltek hogy még... nem is magyarázom de a lényeg az hogy úgy tűnik van köztük bütykös keverék is.
Nem tudtad a kotlót elkeríteni a többitől? Nálam ami nem kelt ki annak az volt a baja hogy nem volt fias, így inkább a termékenységgel volt gond. Meg kelés esőtt a tojó minden felháborodása ellenére is meglocsoltam a tojásokat, mert oké-oké hogy az a jó ami magától kel ki, de levágni a gyengébb is jó.
Szmbaton vettem 6 kiscs landeszit is. Így most 11 kisliba van.
Nekem most bütykös gúnárom van, de csak kölcsönbe. Idén már nem hiszem hogy szerzek hozzá tojót.
a színéhez még annyit hogy ha a farka egyszínűakkor kevesebb benne a fehér szín vagy teljesen egyszínű lesz késöbb (ez pl barna ahogy látjuk)(egy fekete)
ha a farka fehér akkor több lesz benne a fehér szín(ez egy fekete fehér lesz)
ezen annyira nem szembetűnő de ez is tulnyomóan fehér tollazata lesz
itt a rács mintás itt a farok színével megegyező lessz a kacsa késöbb
Na akkor hogy került a csirketojás a kacsa alá? Nálunk volt olyan, hogy a pulyka megült és utána ahol tojást látott a közelében, azt mind magaalá gurigatta, amig észre nem vettük és akkor kiszedtük az oda nem illő tojásokat.
na azt hiszem bekerülök valami balekok könyvébe :-))) 1:-elült vadkacsám tegnap ota pattog a tojás kifelé ,na és itt a bibi csirke kelt ki :-) mikor tojo leszált mindig figyelgettem a tojását mind zöld szinü volt ...........?????? kacsacsirke vagy kukorékolo kacsám lesz :-)) 2: 3 libám elült 2 nél befulladtak a kicsik most vissza ültettem kacsa tojásra 1 alatt 4 tojás volt ahogy néztem mindben van 3:chokinom elült kikelt 3 japi :-))))) chokin sehol többet nem hagyok meg fekete macskát :-)))
Én se direkt csináltam. A libákat kiengedtem gyepelni, a gúnár első dolga meg az volt, hogy a heverésző kutyának nekimennyen. Igaz előzménye is volt, mert kisebbkorába a kutya megkergette, de most többszören kapja vissza. Igaz még kiskutya, úgyhogy van ideje megtanulni, bár egy csirkét már megölt, de akkor kapott is rendesen.
Viszont a kutyásmódszer az csak véletlen, de az tény, ha idősebbek a libák, és idegen kacsa/liba kerül hozzájuk, nem szívesen fogadják el
Naposkorában a kloáka kifordításával lehet megállapítani. A gúnárnak egy zabszem szerű kitüremkedése van, a tojónak nincs.
Pont ma kellene hogy megjöjjön az a könyv amiben részletesen rendesen levan írva, majd ha megérkezik bescannelem és belinkelem.
Én próbálkoztam kifordítani, de még a nagylibánál se sikerült, nemhogy a naposnál...
Én ezt úgy oldottam meg, hogy a kislibák mikor már olyan 1-2 hetesek, beteszek valami idegent ( én egy naposkacsát és naposlibát tettem be.) A tojók megijedtek, a gúnárok meg csipkedték őket.
Az első adagnál meg már a kutyának megy neki a 1.5 hónapos liba, így ott is tudom melyik a gúnár. De majd megtanulom már rendesen megnézni.