Keresés

Részletes keresés

jhb Creative Commons License 2012.05.21 0 0 1936

Sziasztok!

Jön valaki júni 24-től az MSC Orchestrával ? Livornó indulás, útvonal: Földközi tenger - nyugati térség.

Útitársakat keresünk!!!

Ha jön valaki, írjon a bridzs@freemail.hu-ra!

jhb Creative Commons License 2012.05.21 0 0 1935

Sziasztok!

Jön valaki júni 24-től az MSC Orchestrával ? Livornó indulás, útvonal: Földközi tenger - nyugati térség.

Útitársakat keresünk!!!

Ha jön valaki, írjon a bridzs@freemail.hu-ra!

mörci Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1934

Első út lesz, de már régóta nézegetjük.

Ilyen akciót persze nem lehetett kihagyni. :)

De jó, akkor nektek is vannak gyerkőcök. Ti honnan jöttök?

Amire fókuszáluk, azok a programok. Nagyon jól leírták, hogy egyéni szervezéssel, mit, hol, hogyan lehet elérni. Ezeket gyűjtöm össze párommal.

Ti befizettek fakultatív kirándulásokra? Azt tudjátok már, hogy melyik szinten lesztek?

Előzmény: Pizazz (1933)
Pizazz Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1933

Lassan gyűlik a június 23-i Splendida csapat. Itt Apu, Anyu, két fiú 7 és 5 évesek. Nagyon jó lesz, ha lényeget kiollózod, mert nekem nem nagyon lesz időm mindet végigolvasni, de azért persze átnézem. Nektek is első vagy van már szakirányú szakmai tapasztalat?

Előzmény: huszara (1868)
giriama Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1932

Szia! Ha megjöttél, feltétlenül szeretnék élménybeszámolót, és sok kérdésem lenne, mert mi is erre az útra fizettünk be októberben.

Előzmény: l.lia (1679)
hajoznijo Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1931

A Velencéből induló MSC Divina utjáról irjon már valaki részletesen aki esetleg járt ezen a vonalon.

Velence | Bari | Katakolon/Olümpia | Izmir | Isztambul | tengeren | Dubrovni

Arra gondoltam, hogy mit érdemes megnézni, merre induljon el az ember ha nem akar fakultativ programra befizetni.

Cruzos szokta nagyon alaposan leirni az utvonalakat, de nem tudom, hogy Ő járt-e erre.

Minden segitséget előre is köszönök.

Vikike81 Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1930

Sziasztok!

utazik valaki az msc divinával júni 30-tól?

az italjegyekre hol találhatok listát .

köszi

MAni76 Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1929
Szia, leírtam sok mindent,de valamiért nem ment fel,adsz email címet?
Előzmény: nagyvillám (1927)
devilori Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1928

A Splendida hajón ha nem rendelünk italcsomagot, akkor miket lehet fogyasztanunk, mit adnak?

nagyvillám Creative Commons License 2012.05.19 0 0 1927

De jó, nagyon várom!!!

Előzmény: MAni76 (1926)
MAni76 Creative Commons License 2012.05.19 0 0 1926

Szia Nagyvillám!

Éjszaka megjöttünk az Armoniáról,gyönyörű volt.Valamelyik nap leírok mindent

Szia Anita

Előzmény: nagyvillám (1866)
KrisztAttila Creative Commons License 2012.05.19 0 0 1925

Szia!

Engem érdekelne a MSC Orchestra június 30-i indulással. További infókat is tudsz adni?

Előzmény: Hajósutak.com - reklámszerződés? (1921)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.19 0 0 1924

Ahová mennek a schuttle buszok, a Kolombusz szobornál, metró megállóban, lenn az aluljáróban az automatából, bármilyen jegyet, bérletet, kp-vel, kártyával. Mindig van segítő személyzet, ha nem beszélnél valamilyen nyelvet, mert az automata 6-ot tud.

Előzmény: devilori (1923)
devilori Creative Commons License 2012.05.18 0 0 1923

Azt szeretném kérdezni, hogy Barcelonába hol tudok napijegyet venni a metróra kikötöhöz legközelebb? Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.18 0 0 1922

Mindegyiknek megvan a maga varázsa, de Pompeii nagyon nagy ahhoz, hogy az ember végig járja, míg Ercolano emberléptékűbb, és jobb épségben megmaradt, de csak egy részlete, hiszen nagy része a mai város alatt fekszik. Pompeii-t majdnem teljes egészében feltárták, így legalább fél napos elfoglaltság. Aki most megy annak szólni kell, hogy vigyenek igazolványokat, mert 18 év alatt mindkettő ingyenes, illetve a pedagógus igazolványra is szükség lehet, mert nagy kedvezmény van rá. 

Nagyon megindító, Herculanumnak, ez a parti része, ahová menekültek az emberek, és rengeteg csontváz látható lent.

Előzmény: icsuport (1920)
Hajósutak.com - reklámszerződés? Creative Commons License 2012.05.18 0 0 1921

Ahogy ígértem:

Meghosszabbítottuk akciónkat, ismét élnek az árak és vannak még kabinok!

Itt letölthetitek! http://www.hajosutak.com/dm/Hajosutak.com/msc.xls

icsuport Creative Commons License 2012.05.18 0 0 1920

a kép lemaradt, a technika ordoge...

Előzmény: icsuport (1919)
icsuport Creative Commons License 2012.05.18 0 0 1919

Cruzos: nem is akartam "mosakodni", 8 nap alatt csak 4-szer ultunk taxiba, mind a négyszer megérte, de igazad van, legkozelebbi utunkon (hát nagyon remélem, hogy osszehozom rá a pénzt...) még kevesebbet ulunk taxiba, úgy az igazi...:-)

Annamari38: csatlakozom Cruzos-hoz, a Vezúvot csak megszállottaknak ajánlom, viszont Ercolanium tényleg szuper, helyi turistavezeto ajánlotta Pompei helyett, és igaza volt, csatolok egy képet is róla...

Előzmény: Törölt nick (1914)
Hajósutak.com - reklámszerződés? Creative Commons License 2012.05.18 0 0 1918

Sziasztok!

Ma jönni fog egy újabb meglepi, ha esetleg valaki szeretne hajózni :)

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1917

Szia, Genaovára először is olvasd el a 1194 és 1195 ös hsz-t, Marseillehez a 1367-et.

La Goulettről az előbb írtam, és 1616 hsz. Civita-nál ingyenes schuttle busz visz a kikötő bejáratához. Ha be szeretnél menni Rómába, akkor a kikötő bejáratánál van egy bódé ott vegyél kombinált jegyet, ami érvényes a vobatra, és a római tömegközlekedésre is. A vasútmegálló kb. 7-800 méterre az út mellet található, már a kikötőtől látszik, közvetlenül a vároháza után. A vonat 1 óra, és sűrűn jár. (fél óra, óránként). Mallorca: egy kisebb öbölben köt ki a hajó. Sietni kell a székesegyházba, ami Európa egyik legnagyobbika, mert korán bezár. Látszólag közel van, de kb 30-40 perc gyalog, csalóka. Az út mellet megy egy busz, de ritkán jár. Ha jön érdemes felszállni rá. A belváros közvetlenül a székesegyház előtt van.  Takaros, szimpatikus, tiszta

Előzmény: lipsess (1893)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1916

Szia, Genaovára először is olvasd el a 1194 és 1195 ös hsz-t, Marseillehez a 1367-et.

La Goulettről az előbb írtam, és 1616 hsz. Civita-nál ingyenes schuttle busz visz a kikötő bejáratához. Ha be szeretnél menni Rómába, akkor a kikötő bejáratánál van egy bódé ott vegyél kombinált jegyet, ami érvényes a vobatra, és a római tömegközlekedésre is. A vasútmegálló kb. 7-800 méterre az út mellet található, már a kikötőtől látszik, közvetlenül a vároháza után. A vonat 1 óra, és sűrűn jár. (fél óra, óránként). Mallorca: egy kisebb öbölben köt ki a hajó. Sietni kell a székesegyházba, ami Európa egyik legnagyobbika, mert korán bezár. Látszólag közel van, de kb 30-40 perc gyalog, csalóka. Az út mellet megy egy busz, de ritkán jár. Ha jön érdemes felszállni rá. A belváros közvetlenül a székesegyház előtt van.  Takaros, szimpatikus, tiszta.

Előzmény: lipsess (1893)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1915

A Fantasia az MSC legnagyobb hajója, csak a balesete miatt a Splendida kapott nagyobb hírverést. A szimulátor, és a mozi is 10 euro. A legtöbb medencével rendelkezik, de nyáron az is kevés. Reggel nyitásra kell menni, és utána úgyis kiköt a hajó. A yacht club-ba be sem mehetsz, még az emelet is le van zárva, tehát nem lesz hiányérzeted, és ha jól láttam a honlapon, nem nagy szám. A fitneszért nem kell fizetni, csak a szaunáért.

Előzmény: walter75 (1909)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1914

Most már úgy sem mosod le magadról, hogy mindenhová taxizol. :)

Előzmény: icsuport (1890)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1913

A képek a 1616-os hozzászólásnál vannak feltéve, nem rakom fel újból, nehogy valamilyen moderátor balhézzon.

Livorno Pisa kikötője, gondolom ismeritek.

Nápolyban a belvárosban áll meg a hajó, de nem tudom mit szeretnétek megnézni. Amint meséltem icsuportnak, a Vezúvra nem igazán van idő (hacsak nem telik nektek is taxira, mint egyeseknek:) )Én Ercolánót ajánlanám, mert jobb állapotban van, mint Pompeii, kisebb, és sokkal közelebb van. Ezek után biztosan belefér még Nápoly belvárosa a Via Benedetto Croce. De nekünk az vált be legjobban, hogy a kikötőből kijövet egyenesen felsétáltok a a Chiesa del Gesu Nuovo-hoz, onnan indul a sétáló utca, és elsátáltok a Circumvezuciana végállomásához, a Porta Nolana, és irány Ercolano. Ez pont elég.

Előzmény: Annamari38 (1902)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1912

Talán annyi még, hogy a HÉV egyik végállomás Tunisz belvárosa, és mindjárt az első Goulette megálló a kikötő. Karthago az ellenkező irányban van, és a központi múzeum, a fürdővel a Karthago Hannibal megálló, míg a pun kikötő előtte a Karthago Byrs

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1911

Szia, La Gouletteről tudok írni, ahogy icsuport is írta, egy élmény bemenni vonattal Tuniszba, és persze olcsó. A másik irány Carthago. Bemásolom, amit legutóbb írtam róla, mert így gyorsabb:

Ha kijöttök a kikötőből, egyenesen kell menni és kb.500 métert, és bal oldalt lesz a helyi vonat, kb olyan mint nálunk a HÉV. Már raktam fel róla fényképet is. Ott a megálló is, de a pénztárnál csak a helyi pénzzel lehet fizetni. A megállóval pont szemben van egy utca, amelyiken sétálva 200 méter a város központja, és ott tudtok eurot beváltani. Tunisz felé nem kell sok. A vonat kb 80 forint átszámolva Tuniszig, és karthagoig is, de az ellenkező irányban van. Pénzt vissza nem váltanak. Ha karthagoba is mentek, akkor oda több pénz is kell, mert a belépő külföldieknek elég drága. Akkor kb 30 euro kell 4 főnek, Tuniszba elég 10 der max 20! az útra, kajára, italra, ajándékokra is. Szerintünk a 2 egyszerre nagyon húzós időben. 

Persze lehet menni taxival. A kikötőben lévő taxik nagyon drágák, de minél jobban eléred az állomást a taxi annál olcsóbb lesz. :) Levakarni is alig lehet őket. végül már 5 euróért is bevisznek Tuniszba, de ugye írtam mi a külömbség. A HÉV 10 max 15 percenként jár, és még élvezetes is, hiszen egy másik világot láttok

walter75 Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1910

mi is akkor megyünk. tudsz vmit a hajóról, vagy hová érdemes és nem érdemes kimenni? köszi

Előzmény: ciril (1877)
walter75 Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1909

szia, ezek szerint ti már utaztatok vele? moziért fizetni kell? gondolom angol az is. és a simulátorért? medencéket mindet lehet használni, mert láttam külön yacht club-os medencéket, azokat gondolom nem lehet használni. köszönöm

Előzmény: ciril (1907)
walter75 Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1908

szia, tavaly voltunk igen. akkor 3 felnőttre és 1 gyermekre 25e Ft-ért vettünk alkoholos és alkoholmentes italjegyeket meg kávét. de kávét nem kellett volna, mert van a büfében egész nap és jó minőségű olasz az is. ez napi egy-egy koktélra volt elég mindenkinek. amúgy a bárban olyanok az árak mint itthon, van ami még olcsóbb is, de a szervízdíjat akkor felszámolják, tehát mindeképp javasolt az italjegyek megvétele. a hajó egyébként teljesen korrekt, színház, disco, medencénél mindennap műsor napközben, személyzet nagyon kedves, kaja kifogástalan, esti vacsinál nem kell frakk és kisestélyi, de azért farmer kerülendő, persze van aki ezt is megszegte, de akkor sem néznek ki az étteremből. Két díszvacsora van, a hajó indulása utáni azt hiszem 2. napon, és utolsó előtti este a kapitányi, ekkor azért bármilyen csicsa megengedett, de sokan ezt sem vitték túlzásba. ezen az estén hatalmas gasztronómiai kitárulkozás a medence körül, ami szem szájnak ingere, ide mindenképp érdemes elmenni, ilyenkor nagy tömeg van. minden vacsora után a színházteremben 23:00 óráig revü v. vmilyen előadás, ezek is nagyon jópofák voltak, de azért nem Las Vegasi Show-t kell elképzelni. picit a medencék lehetnének nagyobbak, de így sem volt rossz. a fakultatív utvonalat érdemes előre kikérni az utazási irodától és megnézni neten, hogy melyikre akartok elmenni, mert picit borsos, bár mi minden állomáson kimentünk mert nem volt időnk előtte megtervezni az útvonalakat, de célszerűbb, mert jóval olcsóbban jöttök ki.

Előzmény: lipsess (1906)
ciril Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1907
szia a fantasia majd kétszer akkora mint a simfónia, csak sokkal szebb éhes pedig biztosan nem maradsz úgyanúgy van bár a medence körül, de ezen az úton sokat van kikötőben a hajó és nem leszel ott. mi is ezzel megyünk
Előzmény: walter75 (1903)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!