Nyilván sokkal fontosabb a műszaki állapota, mint a Maxi dot!!! Ezzel tisztában vagyok csak mégis , hogy megérné-e 2x annyit menni egy Maxi-s autóért pl. csak amiatt (Hatvan környéki vagyok). Jó mondjuk kevesebb km is van benne. A maxi-s: http://www.hasznaltauto.hu/1798858_skoda_octavia_2004
A másik: http://www.hasznaltauto.hu/2158344_skoda_octavia_2004
Az utóbbiban meg több extra van, de km is több.(nem olyan nagyon számottevően,de több). 115000km van írva neki, szerintetek emiatt lehet alkudni, mivel akkor a vezérműszíj meg ilyesmik is csere érettek lehetnek (hacsak nem cserélték már őket).
Amúgy kb. 10%-ot szeretnék alkudni, ami nem lesz könnyű mert kp-vel fizetném és azt nem szokták szeretni.
Tiz szazalekot amugysem lehet alkudni. Altalaban egy szazast lehet ebben a kategoriaban, de a Weltautonal még annyit sem.
Igaz, jon a nyar, ami auto nem megy el juliusig, azt legkozelebb szeptemberben lehet eladni... Szoval egy probat megér, de ne lepodj meg, ha lepattansz.
Nem is esek hanyatt a Weltautó garanciától, csak gondolom hasra azért nem vállalnak ilyesmit, és az első kanyar után nem két darabban szedem össze az autót. Egyébként mire érdemes odafigyelni kipróbáláskor ennél a modellnél? Van valami olyan típushiba stb. ami előfordulhat? Amúgy kb. 10%-ot szeretnék alkudni, ami nem lesz könnyű mert kp-vel fizetném és azt nem szokták szeretni.
Kinéztem kettő Octavia II- est (2004/12, 1.6 benzin , felsz. azonos, ... mind1). Áruk kb megegyezik, de az egyikben van "Maxi dot" a másikban nincs. Nem igazán tudom miben más a maxi dot mint a sima cucc.
A Maxi-Dot kijelzo szebb es informativabb, kiirja peldaul a hifi infoit is.
Viszont ha a ket autot alaposan atvizsgalnad, biztosan lenne mas kulonbseg is, harom es fel ev alatt ket auto nagyon mast kap(hat) az elettol. A Maxi Dot kijelzonel fontosabbnak tartanam a mechanika allapotat megvizsgalni, es az alapjan donteni.
Ha az autok fent vannak a Hasznaltauto.hu-n, be is linkelheted oket, szakerto szemnek a leiras es a foto is sokat el tud arulni...
Szeretnék az Octaviába hűtűládát rendszeresíteni. A probléma, hogy a szivargyújtó csatlakozóban mindig van áram, tehát ha nem megy a motor, lemeríti az akkut.
Van ötletetek, hogy honnan lehetne olyan 12 V-t venni, amin csak a motor járásakor (gyújtáskor) van feszültség?
Más: továbbra is keresek Octaviához doksit (leírás, kezelési útmutató, stb). Ha van, valami, szóljatok.
Helló! Kinéztem kettő Octavia II- est (2004/12, 1.6 benzin , felsz. azonos, ... mind1). Áruk kb megegyezik, de az egyikben van "Maxi dot" a másikban nincs. Nem igazán tudom miben más a maxi dot mint a sima cucc. Légyszíves mesélje már el vki nekem.
Azért ettől nem kell rögtön hanyattesni. Ebből két fajta van, a sima és a prémium. A simánál futásteljesítménytől függően változik önrész mértéke, én el tudok képzelni olyan esetet, hogy jobban jársz ha nem "garanciában" javíttatsz. Olvasd el a weltauto.hu-n le van írva pontosan.
"Kicsit sokallom a 94 ezer km-t"
Akkor nézz olyat, amiben kevesebb van ;)
"2,2-re van kirakva, ....... ..... így első látásra soknak tűnik"
Ez nagyjából árában van. Én hasból modtam volna rá 2 millát, de a Weltautónál mindig egy kicsivel erősebb áron mennek a vasak mint a szabadpiacon.
Sziasztok Octáviások! Kinéztünk egy 2005-ös Octavia 1,4 16V modellt. Az autó weltautó garanciás, 1 évet adnak rá. Kicsit sokallom a 94 ezer km-t, bár többek szerint inkább reális. 2,2-re van kirakva, az értékesítő szerint ebből már nem nagyon tudnak engedni, így első látásra soknak tűnik. Szerintetek?
Nekem az Icelink a fejegység mögött van. A Stream-et CD tárra kell kapcsolni és ennyi. A fejről semmit nem kell és nem is tudsz vezérelni, csak megszólal a konverter bemenetére csatlakoztatott sztereo hangjel és ennyi. MP3 info nem jelenik meg. Gyakorlatilag ugyanaz, mintha AUX bemenetre kapcsoltál volna, csak nem azt látod, hogy aux, hanem, hogy CD tár.
No igen, csak a dension adapter 40e ft, ez már nálam egyszerűen fájdalmas. Azért, mert 40e Ft-ért már sokat tudó fejegységeket lehet venni bármelyik nagyáruházban. 60e-nél meg kezdődnek a kihajtható LCD kijelzős DVD-s cuccok.
Hová rejtetted el a készüléket? Mik a korlátai? Pl. 6x99 MP3-mat tud lekezelni (a 6 lemezes CD tár miatt gondolom így)?
A Connects2 oldalán sem árak, sem szállítási feltételek nincsenek. Írtam nekik, de attól tartok, csak viszonteladóknak adnak el.
E-bay-en láttam még hasonló adaptereket, csak nem tudom, ott hogyan kell vásárolni, nekem nincs ott semmilyen regisztrációm.
Neki vajpuha a váltója 74 azaz HETVENNÉGY km-rel, nekem meg akad 35.000 km-rel épp úgy, ahogy átvétel után, 15 km-rel... Többször bejelentettem hibának, de nem tapasztalták soha próbaúton. Ott ültem én is az autóban, tényleg nem. Mondhatnám, hogy én nem tudom kezelni, de a barátom új autóján meg tudom?
Érzetre is teljesen más a kapcsolás. Szerintem egyszerűen nem tudták jól beállítani a váltó bowdeneket a gyárban, aztán meg senki nem mert hozzá nyúlni a márkaszervizekben.
Csomagtérfedél dettó. Nekem szinte sosem ugrik fel úgy, ha távirányítóval nyitom, hogy ne lenne még mindig beakadva. Kipróbáltam az új autón és ott feldobta. Gondoltam, hátha az enyémet is be lehet úgy állítani, hogy mindig teljesen kiakadjon a zárból, de 10 perccel később már az övé sem nyílt ki teljesen, szóval feltehetőleg ez nagyjából beállíthatatlan.
Nem hiszem hogy az új autó kuplungját ellenőriztetni kellene. Lehet, hogy csak kevesebbet kell az Ő autóján engedni a pedálon ahhoz, hogy megmozduljon az autó és nekem tűnt csak úgy, hogy azonnal mozdul, mert az enyémhez van szokva a lábam.
Helló! Bocsánat, ugyan Minit doktornak tetted fel a kérdést, de mivel még nem válaszolt, megteszem én. Sokszor volt már szó itt az AUX kérdésről. Szóval: Az mp3-at is lejátszani képes Stream-en van aux csati, opcióként lehet kérni kivezetést a Jumbo Box-ba. A régebbi Stream-en nincs aux bemenet. Egyáltalán. CD tár emuláló adapter kell, melyet pl. a Connects2 gyárt.
Ez meg azért fura, mert a kuplung az én autómon nem azonnal mozdítja az autót, amikor elkezdem felengedni, a barátom új autóján érezhetően szinte azonnal mozdul az autó és mégis annak könnyebb a váltója...
Nekem sem stimmel a váltóm, nem recseg, csak harmadjára tudom R-be tenni. Meg sokszor másodjára 1-be.
Tegnap vette át barátom az új OII 1.6-osát és olyan a váltója, mint kés a vajban. Nem győztem csodálkozni. Mikor visszaültem az enyémbe, R-be harmadjára sikerült kapcsolni. Ez szerintem nem az olaj miatt van, hanem a kapcsoló mechanika (bowdenek) rossz beállításából ered.
Senki nem mert hozzányúlni garanciaidő alatt a márkaszervizekben, így én sem erőltettem.
ja és boncs nem írtam hány km után történt a csere. 15 ezer volt benne, de a gyári olajjal nagyon akadós volt, sokat reccsent, főleg hátramenetbe kapcsoláskor, most viszont nagyon baba lett lágyan működik, simább lett. Persze nem gagyit tettem bele :) Liqui Moly 75W-90 teljesen szintetikus + hozzá Liqui Moly Gear Protect adalék, mely tovább növeli az egyébként is hibátlan olaj tulajdonságait. Kicsit német párti vagyok :)
Meghibasodott a 3 honapos autom ablaktorloje. Octavia 1 (Tour), reggel le akartam mosni a szelvedot es az ablaktorlolapatok eleg lassan inudlak el. Minden sebessegben lassan, akadozva mukodtek. Nagyon alaposan letisztitottam a lapatok gumireszet, nehogy valami ragados szennyezodes okozna az egeszet, de semmi valtozas. Irany a szervizbe, ott mar egy teljes torlest sem tudott megtenni, leallt az ablak kozepen. Elsore kicsereltek az iranyitorelejet, attol sem ment jobban. Elkonyveltek, hogy a motor ment tonkre.
Kezzel kellett a lapatokat a helyukre mozgatni, es lassatok csodat, ettol helyrejott. Ettol fuggetlenul, lerendelik es kicserelik az ablaktorlomotort jovo heten.
Vedd le a sarut pár percre,és teddd vissza ,tutti jó lesz.. Ja,ha sarut visszateszed először gyújtás,utána kapcsold be a rádiót,kicsit vársz(kb.5 sec)így nem kell újrakódolni.
Sziasztok. Cserélt már valaki váltóban olajat? Elvileg 1.9 liter menne bele, nekem olyan másfél után már folyt ki a betöltő nyíláson. Szintezőt nem találtam, ezért gondoltam, maga a betöltő lesz az. Lehet, hogy rosszul csináltam valamit? Ja amúgy 1.9 PD TDI az autó és Octavia II.