No igen, csak a dension adapter 40e ft, ez már nálam egyszerűen fájdalmas. Azért, mert 40e Ft-ért már sokat tudó fejegységeket lehet venni bármelyik nagyáruházban. 60e-nél meg kezdődnek a kihajtható LCD kijelzős DVD-s cuccok.
Hová rejtetted el a készüléket? Mik a korlátai? Pl. 6x99 MP3-mat tud lekezelni (a 6 lemezes CD tár miatt gondolom így)?
A Connects2 oldalán sem árak, sem szállítási feltételek nincsenek. Írtam nekik, de attól tartok, csak viszonteladóknak adnak el.
E-bay-en láttam még hasonló adaptereket, csak nem tudom, ott hogyan kell vásárolni, nekem nincs ott semmilyen regisztrációm.
Neki vajpuha a váltója 74 azaz HETVENNÉGY km-rel, nekem meg akad 35.000 km-rel épp úgy, ahogy átvétel után, 15 km-rel... Többször bejelentettem hibának, de nem tapasztalták soha próbaúton. Ott ültem én is az autóban, tényleg nem. Mondhatnám, hogy én nem tudom kezelni, de a barátom új autóján meg tudom?
Érzetre is teljesen más a kapcsolás. Szerintem egyszerűen nem tudták jól beállítani a váltó bowdeneket a gyárban, aztán meg senki nem mert hozzá nyúlni a márkaszervizekben.
Csomagtérfedél dettó. Nekem szinte sosem ugrik fel úgy, ha távirányítóval nyitom, hogy ne lenne még mindig beakadva. Kipróbáltam az új autón és ott feldobta. Gondoltam, hátha az enyémet is be lehet úgy állítani, hogy mindig teljesen kiakadjon a zárból, de 10 perccel később már az övé sem nyílt ki teljesen, szóval feltehetőleg ez nagyjából beállíthatatlan.
Nem hiszem hogy az új autó kuplungját ellenőriztetni kellene. Lehet, hogy csak kevesebbet kell az Ő autóján engedni a pedálon ahhoz, hogy megmozduljon az autó és nekem tűnt csak úgy, hogy azonnal mozdul, mert az enyémhez van szokva a lábam.
Helló! Bocsánat, ugyan Minit doktornak tetted fel a kérdést, de mivel még nem válaszolt, megteszem én. Sokszor volt már szó itt az AUX kérdésről. Szóval: Az mp3-at is lejátszani képes Stream-en van aux csati, opcióként lehet kérni kivezetést a Jumbo Box-ba. A régebbi Stream-en nincs aux bemenet. Egyáltalán. CD tár emuláló adapter kell, melyet pl. a Connects2 gyárt.
Ez meg azért fura, mert a kuplung az én autómon nem azonnal mozdítja az autót, amikor elkezdem felengedni, a barátom új autóján érezhetően szinte azonnal mozdul az autó és mégis annak könnyebb a váltója...
Nekem sem stimmel a váltóm, nem recseg, csak harmadjára tudom R-be tenni. Meg sokszor másodjára 1-be.
Tegnap vette át barátom az új OII 1.6-osát és olyan a váltója, mint kés a vajban. Nem győztem csodálkozni. Mikor visszaültem az enyémbe, R-be harmadjára sikerült kapcsolni. Ez szerintem nem az olaj miatt van, hanem a kapcsoló mechanika (bowdenek) rossz beállításából ered.
Senki nem mert hozzányúlni garanciaidő alatt a márkaszervizekben, így én sem erőltettem.
ja és boncs nem írtam hány km után történt a csere. 15 ezer volt benne, de a gyári olajjal nagyon akadós volt, sokat reccsent, főleg hátramenetbe kapcsoláskor, most viszont nagyon baba lett lágyan működik, simább lett. Persze nem gagyit tettem bele :) Liqui Moly 75W-90 teljesen szintetikus + hozzá Liqui Moly Gear Protect adalék, mely tovább növeli az egyébként is hibátlan olaj tulajdonságait. Kicsit német párti vagyok :)
Meghibasodott a 3 honapos autom ablaktorloje. Octavia 1 (Tour), reggel le akartam mosni a szelvedot es az ablaktorlolapatok eleg lassan inudlak el. Minden sebessegben lassan, akadozva mukodtek. Nagyon alaposan letisztitottam a lapatok gumireszet, nehogy valami ragados szennyezodes okozna az egeszet, de semmi valtozas. Irany a szervizbe, ott mar egy teljes torlest sem tudott megtenni, leallt az ablak kozepen. Elsore kicsereltek az iranyitorelejet, attol sem ment jobban. Elkonyveltek, hogy a motor ment tonkre.
Kezzel kellett a lapatokat a helyukre mozgatni, es lassatok csodat, ettol helyrejott. Ettol fuggetlenul, lerendelik es kicserelik az ablaktorlomotort jovo heten.
Vedd le a sarut pár percre,és teddd vissza ,tutti jó lesz.. Ja,ha sarut visszateszed először gyújtás,utána kapcsold be a rádiót,kicsit vársz(kb.5 sec)így nem kell újrakódolni.
Sziasztok. Cserélt már valaki váltóban olajat? Elvileg 1.9 liter menne bele, nekem olyan másfél után már folyt ki a betöltő nyíláson. Szintezőt nem találtam, ezért gondoltam, maga a betöltő lesz az. Lehet, hogy rosszul csináltam valamit? Ja amúgy 1.9 PD TDI az autó és Octavia II.
Sajnos ez a magam veszem dolog nálam nem járható, mivel céges és ráadásul német rendszámú, de épp itthon voltam, és Mo-on kapta az első (30 helyett 24 ezres) szervízt.
Esedékes egy szélvédőcsere, ami a biztosítás miatt Németországban lesz, de ezért megkérdezem, hogy ott mennyibe fáj a sima szerviz (bár, nem hiszem, hogy ott olcsóbb lenne).
Előzőleg egy Lagunám (Initiale 1.9 dCi) volt, 195e km-nél hibamentesen adtam el.
Most voltam az első olajcserén, 24500 km-nél kellett mennem.
Nem nagyon értem a dolgot, mert nem hiszem, hogy extrém körülmények között használom az autót, az útjaim nagyobb része magyar vidéki út, kényelmes tempóval.
Hat ez sajnos ilyen. Szerintem teljesen normalis. Talan belekalkulalta a "bejaratast" is...
Sima olajcsere, olajszűrő, pollenszűrő, átvizsgálás kb. 70.000 Ft, plusz én hülye, kicseréltettem velük a két kiégett helyzetjező izzót. (ezt le sem írom mennyi volt).
Valszeg az olaj a draga, szerintem kb 5 x 8 = 40 ezer forintot szamoltak fel csak az olajert. Az 5 helyett persze a valos feltoltesi mennyiseg szerepelhet, ami egy par decivel talan kevesebb az 5 liternel.
Adott egy Octi 2003-as 1.4-es az a probléma hogy teljesen elsötétedett a műszerfalon lévő rádió kijelzője. A gyerekek nyomkodták a rádiót és egyszercsak elsötétedett. A fogyasztásmérő rész működik de felső 1/3-ad az tök sötét. A rádió is működik. Van esetleg valami kombináció a rádión amivel ki lehet kapcsolni azt a kijelzőt, vagy végleg meghalhatott a kijelző?
Örülj, hogy nem a Tiéd a kocsi, persze akkor biztos megnéznéd, melyik szervízbe viszed a kocsit...
De még nem tudsz mindent...A vezérműszíjas szerviz -amit 90e km-nél rád erőszakolnak majd, -a könyv szerint 120e km-nél kell alapesetben, - ne lepődj meg a 200000,-os összegen.
Magánemberként nem viszem márkaszervízbe, magam megveszem amit kell, s cserélem...így kb. fele a szervíz ktg.
A long life pedig jó dolog...csak nem a szervízben kell venni hozzá az olajat !!
Csak biztonsági dolgokat és más műszeres beállításokat hagyok a Márkaszervíz részére..
Most voltam az első olajcserén, 24500 km-nél kellett mennem.
Nem nagyon értem a dolgot, mert nem hiszem, hogy extrém körülmények között használom az autót, az útjaim nagyobb része magyar vidéki út, kényelmes tempóval.
A szervízközltség viszont mellbevágó (nem akartam csúnyább szót írni).
Sima olajcsere, olajszűrő, pollenszűrő, átvizsgálás kb. 70.000 Ft, plusz én hülye, kicseréltettem velük a két kiégett helyzetjező izzót. (ezt le sem írom mennyi volt).
Volt egypár hasonló kategórájú kocsim, szintén 30e km-es intervallummal, de azt kevesebb mint a feléből meg lehetett úszni.
Szóval ez a loglife cucc jó átcseszés.
Jó ez a Skodának, hogy a "drága a szerviz" címkét magára ragasztja?
Nem nekem fáj igazából, mert céges a kocsi, de akkor is nagyon magasnak tartom ezeket ar árakat.
joemaster, nagyon hasznosnak talalom az olajcserere vonatkozo irasod. Most nincs kozelben az auto, de kivancsi vagyok, hogy vajon 2008-as gyartasu O1 kepes-e kimutatni az olajcsereig hatramaradt ido&km intervallumot.