Köszi a kárpit-fotókat, a Fancy huzatra nem emlékeztem, de az is jó, csak kényes lehet a fehér betét, nem?
Tegnap a Balatonról jöttem hazafelé. gyakorlatilag végig konvojban, jellemzően 70 és 90 km/h között hullámzó sebességgel a gyönyörű 86-os főúton, két személlyel, csomagok nélkül, este, 25 Celsius fokos külső hőmérsékletben.
A végén elvesztettem a türelmem, Győr előtt előztem 2-t, 3-at kicsit gyorsabban :-)
A fogyasztás így lett 6,1.
Ennél jobbat nem nagyon tud szerintem ez a motor (1,6 benzin), bármennyire óvatoskodom, csak rövid távon láttam 5-el kezdődő átlagfogyasztást a kijelzőn.
A nagyátlag, 8,5 l/100km, de ebben 50% város, a többi autópálya és főút, ahol lehet KRESZ+10-15% óra szerint.
Én nagyjából elégedett vagyok, a városi 9-10 litert sokallom, és amikor olvasom az RS topikban a 2,0 TFSI átlagfogyasztását (nagyjából ennyi), akkor abba vágyom át az erőtartalék miatt, de -figyelembe véve az anyagi lehetőségeimet- úgy érzem, jól választottam motort a szekérbe.
(Bár most megint láttam egy komplett 2,0 FSI motort, váltót komputerrel, műszerfallal az e-bayen...)
Miért kerűl 30 rongyba az olaj? Ennyire spéci, vagy ennyire lehúzósak a PH nál?
Is :-)
A rugalmas szervizperiodusnak nem latom sok ertelmet. Ezt a k. draga olajat kell hozza hasznalni. Nem azert draga, mert olyan jo, hanem mert a specifikacioja tulontul konkret.
Épp, amikor bent voltam a kereskedésben az izzócserén, a szervízbe jött egy fazon, hogy 30.000 es szervízre hozná Octi RS ét. Kérdezte, hogy mennyi a listaár. Azt mondták neki, hogy 60.000 Ft. Mondta az ember, hogy ő hozza az olajat, erre azt mondták neki, hogy akkor 30.000 Ft. Miért kerűl 30 rongyba az olaj? Ennyire spéci, vagy ennyire lehúzósak a PH nál?
Fusiban sztem nem fognak neked a szervízkönyvbe pescételni. Ahhoz a szerelőnek adnia kellene a nevét, és egy későbbi vizsgálatnál ez esetleg kiderűlhetne. Én nem vagyok szakértő, de sztem nem fogsz ilyet találni.
Kérdésem az lenne, hogy véletlenül nincs valakinek ismerőse budapesti skoda márkaszervízben? Szükségem lenne egy jó szerelőre budapesti márkaszervízben, aki megcsinálná nekem korrektül a kötelező szervízt fusiban számla nélkül, és be is pecsételi a szervízkönyvbe. Ha tud valaki ebben nekem segíteni azt megköszönném. Várom a mielőbbi válaszokat előre is köszönöm.
Nekem 3 év 3 hónap alatt még nem kellett izzót cserélni. Szerintem teljesen korrekt a fogyasztás.
5,6-5,9 körül eddig 2x sikerült fogyasztania, alapvetően hűvös időben. Amit nem értek, azaz, hogy egyszer egyedül voltam, de -1 fok körül volt, másik alkalommal meg 2 utassal, de plusz 7-10 fok között.
szerintem tök jó fogyaztás megpakolt kocsinál, ennél a tempónál. Fater off Zafirájával 10 fölött volt a fogyi 7 személlyel franciába menet, visszafelé 2 fővel meg 7,2 körül! Ennyit számít a súly.
Itt korábban ki lett vesézve a fogyasztás téma. Egyre másra írtátok itt, hogy 5-5,5 ös fogyasztással jártok, meg ilyenek. Namost én múlt héten voltam Olaszországban, és az autópályán négy személlel, klímával, dugig rakott csomagtartóval 6,8-7 körüli fogyasztást produkáltam. Igaz a tempó szinte végig 150-160 volt. A korábban leírtakkal szemben én ezt egy kicsit sokallom, de akivel csak beszéltem a témáról mind azt mndta, hogy ilyen körülmények között az nem is olyan sok.
Na kiderűlt, hogy mire volt ez a nagy ijedtség. A tipped jó volt, a helyzetjelzők égtek ki. Kemény 140 Ft-omba kerűlt az egész mutatvány :)) De ezek ilyen sűrűn ki fognak égni? Csak hét hónapos a szekér. :((
megboldogult fabigyómból eladósorba került a fejegység. Panasonic, CD-RW, MP3, előlapi AUX in, RCA Line out kimenet, Skoda-zöld világítás, újszerű állapot.
15 ezresért vihető. gergely at egervary dot hu
(sajnos az új Stream MP3 sokkal rosszabbul szól... dehát a fene nagy integráció...)
Egyetértek abban, hogy jobb a különböző arculat, nekem nem tetszik az, amikor nem tudom egyből megkülönböztetni egy márka adott modelljeit egymástól (ld. Seat, Volvo...).
A faceliftes Octi lámoájában jó ötlet a szélre kitolni a tompított fényforrást, szélesebbnek láttatja a közeledő autót.
Először a Mazda6-nál tűnt fel, de ott is tetszett.
A hátsó helyzetjelző fény esetében (amihez 4 db izzó van minden lámpatestben) 2 db 3W-os izzó mellett, ami a "C" forma oldalsó részét alkotja, a "C" alsó és felső részét dupla szálas, 4W/21W-os izzókkal oldják meg, ugyanis a felső rész a féklámpa is egyben, az alsó meg ködzáró fény.
Amennyiben kiég a 4W-os szál alul, vagy felül, akkor úgy pótolja az elektronika, hogy a 21W-os szálat táplálja meg kevesebb árammal (ezek a féklámpák és a ködzáró fények szálai). Lehet, hogy ez történt, csak nem látod, mivel a 21W-os szállal pótolja a kiesett 4W-osat.
Amikor meg féklámpa kell, akkor a 21W miatt egyébként sem látnád, hogy a 4W-os világít-e mellette...
De megnéztük, nekem világít. Asszem. Egy haveromat küldtem hárta, hogy nézze meg. Neki, meg nincs jogsija. Ajjaj, lehet, hogy így mentem ma közel 600 km-t :((
moha02, én egyszer ugyanígy jártam: világított egy általános hibakijelző, bevittem a szervizbe a kocsit, kompjúter rá, diagnosztika, aztán alkatrészcsere - fél óra alatt megvolt. Nyolcezerbe került. A fékpedál alatti érzékelő romlott el, nélküle nem világított a féklámpám... Nyolcezret megért...