Egeszen elkepeszto, hogy tartjak a Skodak az arukat.
Pedig az enyémben az anyósülés előtt most búvárkodásra alkalmas víz van... beszállás csak légzőpipával! Egyik reggel leesett a monszun, és beázott. Természetesen be volt csukva ajtó-ablak. Szerdán viszik megnézni, hogy hol ázik. Franc. Decemberben volt nulla kilométeres a járgány, és azóta sem törtem rajta.
Az én mániám tankkal végigmenni Románián. Egyébként Octaviába rendelhető TV-vétel is,nem csak DVD? Ha igen,majd tuti lesz az én Octaviámban is,ha lesz rá elég pénzem. Ja,és tegnap láttam egy gyönyörű TSI plakettes példányt, amilyennel eddig sosem találkoztam. Először néztem,hogy hogyhogy az utolsó 2 betű piros a TDI-nél,aztán közelebb mentem és láttam,hogy TSI volt ráírva.
Pl. az ismerősöm mániája a TV-DVD nézés a kocsiban. Neki kifejezetten jól jön az aux in az mp3-as fejegységnél. De nekem is jól jött volna, mert CD tár emulálás nélkül is tudtam volna használni a merevlemezes Dension DMP3-at.
Hmmm, én is éppen azt nézegettem mostanában, hogy azonos évjáratban nagyjából szőrében le tudnám cserélni az 1.6 aut. O1-et egy 3.0 V6 Laguna automatára...
ha jól emlékszem Joemester kérdezte a Stream Aux kimenetét...
A régebbi darabokon nincs kimenet. Emulátort lehet hozzá párosítani, vagy egy ügyes villany huszár szerkeszt bele. Az utóbbi9 jóval olcsóbb, míg az előbbi elegánsabb megoldás.
Az új tipusú Stream, ha jól mondom, rendelkezik Aux-al. Minit
Ceges csapatepites: tankvezetesi elmeny .... van nehany foto is az illeto ceg oldalan, ahol csunya nagy zold orosz tankok kozott van egy kissebb, szep, Octavia "tank" is :)
Én is a szürkét néztem volna inkább, de úgy látszik elkéstem vele, mert már kiírták, h foglalózva van. f@sza (Természetesen valami miatt mindig lemaradok a ilyen dolgokról, valaminek/valakinek/ mindig baszakodnia kell)
A ket auto kozul csak a feketet neznem meg. A masikhoz nincs szervizkonyv -- egy harom es fel eves kozepkategorias autonal erre nem lehet mas magyarazat, csak a visszatekeres. Mondjuk egy telefont megér, hogy esetleg nem csak elfelejtették-e megemliteni.
A 115-ot futott autoban szinte biztosan kicsereltek mar a vezermuszijat.
(Egeszen elkepeszto, hogy tartjak a Skodak az arukat. Ezert nincsen Skodam...)
Persze, egy próbát mindenképp. Engem nem hajt a tatár, az autót elég régóta figyelem, kb. 3 hónapja áll ott. Ha nem adják nem adják, majd megyek máshova.
Itt lehet rendelni, egyetlen kis bibi van benne, hogy magánszemélynek csak Cseh címre szállítanak ki... Kérdezz meg egy kereskedőt, hogy tud-e segíteni. Csak tájékoztatásképpen egy magyar kezelési útmutató 80 korona.. ~800ft + a szállítás , nem lehetne több mint mondjuk5e ft..
Nyilván sokkal fontosabb a műszaki állapota, mint a Maxi dot!!! Ezzel tisztában vagyok csak mégis , hogy megérné-e 2x annyit menni egy Maxi-s autóért pl. csak amiatt (Hatvan környéki vagyok). Jó mondjuk kevesebb km is van benne. A maxi-s: http://www.hasznaltauto.hu/1798858_skoda_octavia_2004
A másik: http://www.hasznaltauto.hu/2158344_skoda_octavia_2004
Az utóbbiban meg több extra van, de km is több.(nem olyan nagyon számottevően,de több). 115000km van írva neki, szerintetek emiatt lehet alkudni, mivel akkor a vezérműszíj meg ilyesmik is csere érettek lehetnek (hacsak nem cserélték már őket).
Amúgy kb. 10%-ot szeretnék alkudni, ami nem lesz könnyű mert kp-vel fizetném és azt nem szokták szeretni.
Tiz szazalekot amugysem lehet alkudni. Altalaban egy szazast lehet ebben a kategoriaban, de a Weltautonal még annyit sem.
Igaz, jon a nyar, ami auto nem megy el juliusig, azt legkozelebb szeptemberben lehet eladni... Szoval egy probat megér, de ne lepodj meg, ha lepattansz.
Nem is esek hanyatt a Weltautó garanciától, csak gondolom hasra azért nem vállalnak ilyesmit, és az első kanyar után nem két darabban szedem össze az autót. Egyébként mire érdemes odafigyelni kipróbáláskor ennél a modellnél? Van valami olyan típushiba stb. ami előfordulhat? Amúgy kb. 10%-ot szeretnék alkudni, ami nem lesz könnyű mert kp-vel fizetném és azt nem szokták szeretni.
Kinéztem kettő Octavia II- est (2004/12, 1.6 benzin , felsz. azonos, ... mind1). Áruk kb megegyezik, de az egyikben van "Maxi dot" a másikban nincs. Nem igazán tudom miben más a maxi dot mint a sima cucc.
A Maxi-Dot kijelzo szebb es informativabb, kiirja peldaul a hifi infoit is.
Viszont ha a ket autot alaposan atvizsgalnad, biztosan lenne mas kulonbseg is, harom es fel ev alatt ket auto nagyon mast kap(hat) az elettol. A Maxi Dot kijelzonel fontosabbnak tartanam a mechanika allapotat megvizsgalni, es az alapjan donteni.
Ha az autok fent vannak a Hasznaltauto.hu-n, be is linkelheted oket, szakerto szemnek a leiras es a foto is sokat el tud arulni...
Szeretnék az Octaviába hűtűládát rendszeresíteni. A probléma, hogy a szivargyújtó csatlakozóban mindig van áram, tehát ha nem megy a motor, lemeríti az akkut.
Van ötletetek, hogy honnan lehetne olyan 12 V-t venni, amin csak a motor járásakor (gyújtáskor) van feszültség?
Más: továbbra is keresek Octaviához doksit (leírás, kezelési útmutató, stb). Ha van, valami, szóljatok.
Helló! Kinéztem kettő Octavia II- est (2004/12, 1.6 benzin , felsz. azonos, ... mind1). Áruk kb megegyezik, de az egyikben van "Maxi dot" a másikban nincs. Nem igazán tudom miben más a maxi dot mint a sima cucc. Légyszíves mesélje már el vki nekem.
Azért ettől nem kell rögtön hanyattesni. Ebből két fajta van, a sima és a prémium. A simánál futásteljesítménytől függően változik önrész mértéke, én el tudok képzelni olyan esetet, hogy jobban jársz ha nem "garanciában" javíttatsz. Olvasd el a weltauto.hu-n le van írva pontosan.
"Kicsit sokallom a 94 ezer km-t"
Akkor nézz olyat, amiben kevesebb van ;)
"2,2-re van kirakva, ....... ..... így első látásra soknak tűnik"
Ez nagyjából árában van. Én hasból modtam volna rá 2 millát, de a Weltautónál mindig egy kicsivel erősebb áron mennek a vasak mint a szabadpiacon.
Sziasztok Octáviások! Kinéztünk egy 2005-ös Octavia 1,4 16V modellt. Az autó weltautó garanciás, 1 évet adnak rá. Kicsit sokallom a 94 ezer km-t, bár többek szerint inkább reális. 2,2-re van kirakva, az értékesítő szerint ebből már nem nagyon tudnak engedni, így első látásra soknak tűnik. Szerintetek?
Nekem az Icelink a fejegység mögött van. A Stream-et CD tárra kell kapcsolni és ennyi. A fejről semmit nem kell és nem is tudsz vezérelni, csak megszólal a konverter bemenetére csatlakoztatott sztereo hangjel és ennyi. MP3 info nem jelenik meg. Gyakorlatilag ugyanaz, mintha AUX bemenetre kapcsoltál volna, csak nem azt látod, hogy aux, hanem, hogy CD tár.